• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#43934  autor: D@rio
 12 sty 2006, 06:58
gosciu pisze:Widze ze sie niepotrzebnie denerwujesz drogi D@rio ;-)
WitekT podal stawki interkonektu, ale nie zaznaczyl czy sa owatowane, czy nie ;-) I podal nieowatowane stawki. Na dodatek to sa stawki intekronektu F2M, a my mowimy o intekonekcie M2M (tu nigdy opy nie ujawnili stawek, mozeesz im dac wiare lub nie, ze sa takie same jak F2M) oraz M2F, gdzie stawka w T1 jest ponizej 6 gr/minuta. I jeszcze jedno - masz racje, w T1 w wielu taryfach opy jada ponizej interkonektu i o to wlasnie idzie awantura z fixowymi opami. Jednak w calosi biznes sie zamyka zyskiem ;-P
A na koniec: nie jestes slowny drogo D@rio. Zapowiadales, ze przestaniesz odpisywac ;-)
do Ciebie nie musze odpisywac ale robie to z kultury osobistej ;-) i nie denerwuje sie :)
No coz, kazdy bedzie twierdzil swoje :) Ja twierdze Twoje a Ty Twoje. A witek podal takie stawki i takie...z naciskiem i precyzja na stawki M2M. Stawki brutto. Jak podasz jakis dowod ze masz racje to wtedy podyskutujemy :) Zycze milego upierania sie przy swoim ;-)

P.S
Jak nie chcesz to nie odpisuj ;-) nie zmuszaj sie :)

Tymczasem milego dnia ...

#44180  autor: gosciu
 13 sty 2006, 00:24
Drogi D@rio
Mam do Ciebie jedna jedyna prosbe. Przeczytaj dokladnie i ze zrozumieniem to co napisal WitekT w temacie do ktorego samodzilenie podales link. Ani razu nie padlo tam stwierdzenie, ze sa to stawki BRUTTO, ani razu nie padlo stwierdzenie M2M. Obie rzeczy - BRUTTO i M@M - to Twoja imaginacja.
Ciekawy link jest tu: http://42.pl/u/fyj
I na koniec drobna podpowiedz: w kalkulacji kosztow firmy nie uwzgledniaja VAT. On jest naliczany na koncu do ceny uslugi sprzedawanej klientowi. Jelsi nie dajesz wiary (bo nie musisz) siegnij po kilka madrych ksiazeczek.
I na tym koncze Drogi D@rio

#44258  autor: D@rio
 13 sty 2006, 14:29
Ja też kończę. Nie mam ochoty się z Toba kłoćić. Przeczytałem to, co napisałem a komentarz zachowam dla siebie. I tak każdy z Nas będzie się trzymał swojej wersji...

P.S
Przeczytaj sobie jeszcze raz wnikliwie i ze zrozumieniem ten link do rozmowy z Witkiem co Ci podalem. On tam, sam pisze : "M2F jest grubo poniżej 10 gr, F2M nie pamietam, ale jakoś powyżej T1." a wiec chyba widzissz ze nie mowilismy o interconnect'cie F2M tylko M2M.....i juz nie gadaj glupot.

#44477  autor: gosciu
 14 sty 2006, 00:20
Przyznam szczerze Drogi D@rio, ze jak moderatora zachowujesz sie w sposob dosc chamski ("i juz nie gadaj glupot."). Twoja sprawa, ale to w jaki sposob odnosisz sie do oponenta zupelnie dyskwalifikuje Cie w tej roli. Mysle ze powinienes to przemyslec....

#44479  autor: D@rio
 14 sty 2006, 00:26
gosciu pisze:Przyznam szczerze Drogi D@rio, ze jak moderatora zachowujesz sie w sposob dosc chamski ("i juz nie gadaj glupot."). Twoja sprawa, ale to w jaki sposob odnosisz sie do oponenta zupelnie dyskwalifikuje Cie w tej roli. Mysle ze powinienes to przemyslec....
No ja za niektóre Twoje "podteksty" i aluzje też mógłbym Ci dać ostrzeżenie :) Jednak tego nie robię tylko podejmuję dyskusję. Ale Ty widze lubisz atakować innych...a więc ja się staram sensownie bronić i z argumentami. Lepiej byś skomentował moją poprzednią wypowiedź niż próbujesz zepchnąć rozmowę na inny temat. I tak staram się być kulturalny..ale poprostu mam swoje nerwy :-) choć nie sądzę że tym stwierdzeniem Cię obraziłem. Bo nie powiedziałem tak naprawde nic nie stosownego. A jak masz do mnie jakieś zastrzeżenia...to wiesz gdzie napisać ;-) . Ty też sobie to przemyśl. Sens i przesłanie odpowiedzi jest najważniejsze a nie szczególiki. I jesli uraziłem Twój honor i ambicję to...przykro mi.

#44485  autor: bigman
 14 sty 2006, 00:47
Kurcze... Panowie... Nie bylem tylko kilka dni na forum (wyjazd, ograniczony net) i dzis bylem dosc ciekawy w jakim kierunku potoczy sie ta dyskusja, jednak jej efekt koncowy jest dla mnie sporym zaskoczeniem :shock: Dla mnie EOT.

#44488  autor: D@rio
 14 sty 2006, 00:57
bigman pisze:Kurcze... Panowie... Nie bylem tylko kilka dni na forum (wyjazd, ograniczony net) i dzis bylem dosc ciekawy w jakim kierunku potoczy sie ta dyskusja, jednak jej efekt koncowy jest dla mnie sporym zaskoczeniem :shock: Dla mnie EOT.
A nio ;) dyskutujemy sobie ;) zobacz jak rozbudziles temat :D ;) ...przy okazji ja sam kilku "przyjacieli" zyskalem ;-) ...

P.S
EOT? co to?

#44490  autor: bigman
 14 sty 2006, 01:07
EOT = End Of Topic

Czyli koniec tematu. Skrot powszechnie uzywany na grupach dyskusyjnych.
Chcialem odpisac na Twoj post (odpowiadajacy na moj) ale po przeczytaniu kolejnych zauwazylem ze argumentacja ktora chcialem podjac zostala juz wyrazona ale w innych slowach. Nie ma wiec sensu wywazac otwartych drzwi, stad nie podejmuje dalej tematu.

P.S. Proponuje zamknac juz ten watek bo i tak jest nie na temat. Pierwotnie dotyczyl gwiazki ktora byla 3 tygodnie temu.

#44491  autor: D@rio
 14 sty 2006, 01:10
Jasne. Rozumiem :) spoko, zamykac tematu nie bede. Moze "Gosciu" sie jeszcze wypowie ;-) ...