• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #40498  autor: djcaro
 04 sty 2006, 00:15
Witam.Od niedawna mam oprócz tak taka takze Simplusa kupilem starter za 9zł no i przeszlem odrazu na nową platforme simplusa :).Wszystko ok,no ale dalej juz tak nie było wesoło wogule co sie tam dzieje kase z konta zlicza z opóznieniem nawet kilka godzinnym a miało byc w czasie zeczywistym hmm... no nie wiem.Dobra aktywowałem wolny numer wszystko dobrze :Pgdyby nie to ze ostatnimy czasy to rozłączalo mnie czesto,i wogule nie mogłem pozniej nigdzie zadzwonic na telefonie żadnego komunikatu w stylu "sieć zajęta"nic tylko piii,piii,pii 3razy.Heh co sie dzieje w tym Simplusie?

#40499  autor: Rogal
 04 sty 2006, 01:00
Miałem simplusa przez 4 mięsiące i najgorszą żeczą jest że nigdy niewiesz ile masz kasy na koncie i dlatego przeniosłem się ERY i jest bez problemów :wink:
 #40507  autor: D@rio
 04 sty 2006, 10:01
djcaro pisze:Witam.Od niedawna mam oprócz tak taka takze Simplusa kupilem starter za 9zł no i przeszlem odrazu na nową platforme simplusa :).Wszystko ok,no ale dalej juz tak nie było wesoło wogule co sie tam dzieje kase z konta zlicza z opóznieniem nawet kilka godzinnym a miało byc w czasie zeczywistym hmm... no nie wiem.Dobra aktywowałem wolny numer wszystko dobrze :Pgdyby nie to ze ostatnimy czasy to rozłączalo mnie czesto,i wogule nie mogłem pozniej nigdzie zadzwonic na telefonie żadnego komunikatu w stylu "sieć zajęta"nic tylko piii,piii,pii 3razy.Heh co sie dzieje w tym Simplusie?
Zgłoś to na DOK. Zapewne są jakieś problemy techniczne albo poprostu w tym przypadku zadziałały "priorytety dostępu do usług". Bo w sieci są usługi które mają priorytet, czyli pierwszeństwo do usług. Najwyży priorytet ma nr. alarmowe. Natomiast te bezpłatne rozmowy nie mają żadnego priorytetu a więc są realizowane jeśli jest wystarczająca przestrzeń sieciowa. Ale zadzwoń, zobaczymy co Ci powiedzą...

#40536  autor: djcaro
 04 sty 2006, 12:46
No dobra spoko tylko że ja nigdzie nie mogłem sie dodzwonic wiele razy i wielu ludzi tak miało :P ładny badziew z tego Simplusa o boshe!! mega i to jeszcze żeby kasy z konta nie umiało zliczac na bierząco skandal są opóznieni w rozwoju chyba :P TT góruje i tyle Era the best!!i tyle.

#40653  autor: pvd
 04 sty 2006, 16:34
piszesz ze jestes z trzebini, moze plus ma tam maly zasieg lub malo nadajnikow, ja mam simplusa od 5 lat i jestem bardzo zadwolony, na biezaco wszystko liczy , wpisuje ten kod *100# i na biezaco wszystko mi pisze, a do 15 stycznia sa tylko ta darmowa rozmowa z 1 numerem wiec moze juz cos kombinowali i stad problemy, licze ze jakas lepsza oferta sie pojawi tj na stale obnizenie cen polaczen i smsow ,moze chociaz www.miastoplusa.pl cie pocieszy , darmowa bramka na plusa bez ograniczen, smsy dochodza odrazu

#40664  autor: l3p
 04 sty 2006, 16:50
Gdy korzystalem z Simplusa to bylo w tym okresie jak wprowadzono nowa platforme to ladne rzeczy sie tam dzialy dodzwonic sie nigdzie nie dalo ani sprawidzic konta poprzez *100*# Moi znajomi mi mowili ostatnio, ze w Sylwka nie szlo sie dodzwonic nigdzie z Plusa. Nie wiem sam tego nie sprawdzilem gdyz korzystam z ORANGE i nie mialem zadnych problemow ani w swieta ani w sylwka. Moze to dziwne ale naprawde za kazdym razem moglem sie dodzwonic nawet po polnocy.

#40927  autor: djcaro
 04 sty 2006, 23:17
pvd pisze:piszesz ze jestes z trzebini, moze plus ma tam maly zasieg lub malo nadajnikow, ja mam simplusa od 5 lat i jestem bardzo zadwolony, na biezaco wszystko liczy , wpisuje ten kod *100# i na biezaco wszystko mi pisze, a do 15 stycznia sa tylko ta darmowa rozmowa z 1 numerem wiec moze juz cos kombinowali i stad problemy, licze ze jakas lepsza oferta sie pojawi tj na stale obnizenie cen polaczen i smsow ,moze chociaz www.miastoplusa.pl cie pocieszy , darmowa bramka na plusa bez ograniczen, smsy dochodza odrazu
Wiesz akurat w Trzebini jest dobry zasięg są 4nadajniki w całym mieście albo nawet 5 ostatnio postawili jeden nowy a wokuł mnie są aż 2 w pobliżu.A co do zliczania za połaczenia bieże niby normalnie ale za sms w swojakach za 1gr odlicza powoli z opoznieniem.
 #41330  autor: _HUBERT_
 05 sty 2006, 21:21
djcaro pisze:Wszystko ok,no ale dalej juz tak nie było wesoło wogule co sie tam dzieje kase z konta zlicza z opóznieniem nawet kilka godzinnym a miało byc w czasie zeczywistym hmm... no nie wiem.
Również to potwierdzam :) Czasem trzeba czekać nawet kilka godzin, żeby z konta zabrali 20 gr za eske :) Z pakietów też nie ściąga od razu. Być może jest to wina telefonu i "woli" on starą platformę od nowej :)

#41384  autor: djcaro
 05 sty 2006, 22:22
No tak niestety dalej jest w dzień niby sciąga normalnie po kilku minutach ale wieczorami to jest mordęga tragedia kilka godzin trzeba czekać,ale nie podejrzewam żeby to zależało od telefonu chyba nie bo przecież w TT jest dawno taka platforma i nic sie nie dzieje.Era jest the best!

#41533  autor: pvd
 06 sty 2006, 14:12
co to za roznica kiedys sciaga, odrazu czy po paru h, jak masz na koncie po 30-50zl to niema problemu, chyba ze ladujesz co jakis czas po 10zl

#41564  autor: djcaro
 06 sty 2006, 15:02
No duża róznica :)na koncie w tej chwili mam 2.30zł chce widzieć na bieżąco.

#41810  autor: D@rio
 06 sty 2006, 19:32
djcaro pisze:No tak niestety dalej jest w dzień niby sciąga normalnie po kilku minutach ale wieczorami to jest mordęga tragedia kilka godzin trzeba czekać,ale nie podejrzewam żeby to zależało od telefonu chyba nie bo przecież w TT jest dawno taka platforma i nic sie nie dzieje.Era jest the best!
Problem leży po stronie platformy CAMELowej PlusGSM która jakby to powiedzieć jest "w dopracowywaniu" od jakiegoś czasu...ale wszystko idzie ku dobremu ;) ...to napewno nie wina telefonu. Tutaj telefon nie ma nic do rzeczy, ważne aby obsługiwał kody USSD (kody sygnalizacyjne np. *100# ...a to robi każdy telefon) i wsio powinno działać ;)

#43600  autor: Th0mas
 11 sty 2006, 12:16
djcaro pisze:mega i to jeszcze żeby kasy z konta nie umiało zliczac na bierząco skandal są opóznieni w rozwoju chyba :P TT góruje i tyle Era the best!!i tyle.
W Erze i Heyah też nie zliczają w czasie rzeczywistym kasy, przynajmniej jeśli chodzi o połączenia z WAPem przez GPRS. Dlatego potem na koncie tworzą się debety. Kasę zabierają dopiero po paru godzinach. Jedynie to w Orange wszystko chodzi jak w zegarku.

#43820  autor: D@rio
 11 sty 2006, 20:06
Th0mas pisze:
djcaro pisze:mega i to jeszcze żeby kasy z konta nie umiało zliczac na bierząco skandal są opóznieni w rozwoju chyba :P TT góruje i tyle Era the best!!i tyle.
W Erze i Heyah też nie zliczają w czasie rzeczywistym kasy, przynajmniej jeśli chodzi o połączenia z WAPem przez GPRS. Dlatego potem na koncie tworzą się debety. Kasę zabierają dopiero po paru godzinach. Jedynie to w Orange wszystko chodzi jak w zegarku.
Nie godziach. Kwestia 5 - 10 min. I dotyczy to tylko GPRSu...

#43834  autor: Th0mas
 11 sty 2006, 20:42
W Heyah mi to trwało ok. godziny. W TT nie wiem jak jest, bo tego startera uzywam sporadycznie. WYkonuje polaczenie, sprawdzam kwote, wyciagam karte i wracam do Orange.

#43836  autor: D@rio
 11 sty 2006, 20:46
Th0mas pisze:W Heyah mi to trwało ok. godziny. W TT nie wiem jak jest, bo tego startera uzywam sporadycznie. WYkonuje polaczenie, sprawdzam kwote, wyciagam karte i wracam do Orange.
Nio..to ja uzywam i mowie Ci ;) Max. 10 minut. Przyznaje Ci jedynie racje co do debetu. To prawda. Niestety jak stan konta przechodzi w kwote "ujemna" to polaczenie nie zostaje przerwane a pozniej tworzy sie debecik i wszelkie uslugi sa zablokowane. Niestety...

#43914  autor: djcaro
 11 sty 2006, 23:27
A tam przy gprsie to wiecie :).I tak nie uzywam mój telefon tego nawet nie ma :D hehe nokia 3330 stara ale jara :D,a TT i tak the best.