@ Potargany próbowałem jeszcze przed kontaktem, z OK Play i niestety nie ma takiej możliwości, bo wg. informacji na stronie mam zablokowane połączenia wychodzące, co ma się nijak do stanu faktycznego, bo wszystko działa tzn. połączenia, MMS, transmisja danych oprócz możliwości zmiany oferty na Fresha. 21.12.2009- minęło kilkanaście godzin i niestety sytuacja się nie zmieniła, więc przyjmuję wyjaśnienia konsultanta za wiarygodne.
[ Dodano: 2009-12-22, 19:45 ]
Problem rozwiązał się sam, bo dzisiaj po wklepaniu kodu *111*33*1# numer został przeniesiony do oferty Play Fresh, po jakiś 20 minutach przyszedł SMS potwierdzający zmianę taryfy ( co ciekawe, wczoraj ten kod nie chciał zadziałać pomimo kilkukrotnych prób). Mała refleksja na temat rzetelności wiedzy konsultantów Play; niewielka wiedza i brak próby pomocy, przy nieskomplikowanym problemie do jakich należy zmiana taryfy prepaid. Brak chęci wyjaśnienia problemu, chociaż jestem zarejestrowanym użytkownikiem tej karty ( przy niezarejestrowanych w ogóle nie przyjmują niczego do wiadomości). Mam porównanie z Heyah, w którym również kiedyś zgłaszałem podobny problem i tam konsultant oddzwonił do mnie z rozwiązaniem, bo na bieżąco nie umiał mi pomóc. Dużo jeszcze pracy przed OK Play, ale mam nadzieję, że będzie lepiej.
Orfi