• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #367909  autor: pawwel
 03 lis 2009, 22:23
Witam, złożyłem wniosek o przeniesienie numeru z orange do mbanku w promocji rozmówki polskie (19gr/min) w październiku, jednak nie wiem, czy nie zauważyłem, czy nie było opcji wybrania kiedy ma być ten numer przeniesiony. Suma sumarum, dostałem esemesa, że numer będzie przeniesiony dopiero po zakończeniu umowy z orange, czyli za niecały rok. Dzwoniłem na linię mbanku, i tam powiedziano mi, że mogę sam wycofać wniosek z orange i złożyć u nich reklamację, wtedy przeniosą mi numer od razu, jednak nie ze stawką 19gr/min, ale normalna.

A co by było gdybym sam zerwał umowę z orange? Na logikę po zerwaniu umowy powinno nastąpi od razu przeniesienie, ale nie chciałbym, żeby okazało się, że numer mi przepadnie...

Na infolinii ciężko dowiedzieć się czegoś, a na forum mbanku cały czas czekam na autoryzację...

#367915  autor: nicram
 03 lis 2009, 22:49
pawwel pisze:A co by było gdybym sam zerwał umowę z orange? Na logikę po zerwaniu umowy powinno nastąpi od razu przeniesienie, ale nie chciałbym, żeby okazało się, że numer mi przepadnie...
Nawet w sytuacji kiedy zrywasz umowę operator nie ma prawa zabrać Ci numeru. Na Twoim miejscu najpierw przeniósłbym numer np. do simplusa (Plus), dlatego że jeśli wystąpiłby jakieś problemy możesz zawsze wszystko osobiście załatwić, wyjaśnić w salonie w którym przenosisz numer. To jest tylko moja sugestia, bo oczywiście możesz próbować bezpośrednio do mbanku, ale wszystkie wówczas ewentualne komplikacje będziesz musiał wyjaśniać telefonicznie. W przypadku gdy będziesz przenosił numer do któregoś z operatorów W3 (Play-a) będziesz mógł liczyć na lepszą pomoc, bo będziesz miał do dyspozycji konsultantów w salonie. Proces przenoszenia między ofertami na kartę jest bardzo prosty, dlatego kiedy uda Ci się już przenieść numer na kartę do któregoś z operatorów W3 (albo Play-a), to kolejna przeprowadzka będzie już z górki, w Twoim przypadku do mbanku.

Zrobisz tak jak będziesz uważał ;-) Moim celem było tylko pokazanie innych możliwości, które w moim przekonaniu warto byłoby przynajmniej rozważyć. Pozdrawiam

#367923  autor: pawwel
 03 lis 2009, 23:40
Rozumiem, oczywiście jest to warte zastanowienia, ale miałem nadzieję na mniejsze komplikacje. Teraz w orange jest mój wniosek o przeniesienia złożony pzez mbank, z tym że przeniesienie nastąpi po skończeniu umowy, czyli za niecały rok. I teraz zastanawiam się, co się stanie jeśli zerwę umowę, czy będzie tak, że na podstawie wniosku który już jest u orange nastąpi przeniesienie numeru od razu po rozwiązaniu umowy, czy tak to nie zadziała, bo termin przeniesienia jest wyznaczony na przyszły rok.

#367925  autor: elkanguro
 03 lis 2009, 23:44
Hmm, skoro został już wyznaczony termin przeniesienia (jako konkretna data) to raczej będziesz musiał anulować obecny wniosek i złożyć nowy (chyba, że zapisano, że przeniesieni nastąpi po zakończeniu umowy to wówczas zerwanie również powinno być zakończeniem).

Ale raczej tak: zrywasz umowę i najlepiej zamieniasz abo na któryś z pre-paidów Orange i dopiero wówczas składasz wniosek o przeniesienie numeru.

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
--------------------------------------------
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet