• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#359358  autor: elkanguro
 13 wrz 2009, 11:57
No przyznam szczerze, że oferta wymiata! Jak dla mnie numer 1 wśród pre-paid na obecną chwilę.

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
--------------------------------------------
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#359363  autor: Matyk
 13 wrz 2009, 12:40
To jest virtualny operator a ja w takie nie wierze...

#359369  autor: bledos
 13 wrz 2009, 13:45
Obrazek

* Przy bonusie 30% za doładowanie on-line. Średnia cena za minutę połączenia przy wykorzystaniu wszystkich środków
z doładowania na rozmowy, zaokrąglona do pełnych groszy w dół. Zobacz jak działają nasze super bonusy
Prezentowana powyżej oferta nie dotyczy połączeń do sieci Play i Cyfrowy Polsat. (49gr/min).
Szczegóły oferty w cenniku

http://www.gaduair.pl/ceny/

W taki sposób można u każdego opa obniżyć koszt minuty. Ot na Allegro teraz jest wysyp doładowań z Profitu, nawet 60% wartości doładowania...

#359370  autor: darase
 13 wrz 2009, 13:50
Internet mają drogi 2gr za 100kb, to już nie te czasy, w plusie za 100kb płaci się poniżej 1gr a i tak jest drogo. Jeżeli za 25zł dają 500MB to jest coś.

eCoal i nie ma problemu :-)

#359396  autor: Marens
 13 wrz 2009, 15:38
Dalej nie mają roamingu, ale w sumie po co nastolatkom roaming :-D

#366389  autor: Rezo
 24 paź 2009, 16:02
Natknąłem się dziś na allegro na aukcję ze starterami GaduAir o nominale 5zł. Muszę przyznać że byłem zdziwiony, bo GaduAir z tego co mi wiadomo miało tylko startery o nominale 20zł. Czyżby zamierzali wprowadzić niebawem startery 5-złotowe do powszechnej sprzedaży?
 #366399  autor: SomalijskiWluczega
 24 paź 2009, 17:04
tez to widzialem na allegro. no rozszerzają ilość punktów terenowych. wiadomo ze starter 5zl wysylany kurierem nie ma sensu bo te 5zl nawet kosztu przesyłki by nie pokryły. ale odkad maja te startery coraz czesciej i w kioskach kolpolter i np punktach z telefonami komórkowymi to taka przedaz juz ma sens ekonomiczny. a jak juz uporaja sie z przenosznoscia numeru do i z sieci gaduair to takie startery za 5zl moga naprawde sie przydac. ale puki nigdzie nie bylo mozna kupic w terenie starterow ga to startery za 5zl byly malo realne ekonomicznie. teraz poprzez promocję 20zl starter ma sie 40zl na start sporo punktów zdecydowało sie na sprzedaż ich starterow. 5zl bedzie jak znalazł jak uda IM sie poprawnie zaczac przenosić numery. czego IM życzę

#366402  autor: bledos
 24 paź 2009, 17:10
play4You1i2 pisze:5zl bedzie jak znalazł jak uda IM sie poprawnie zaczac przenosić numery
Tak, pewnie. Dziś za przeniesienie płaci się 20 zł za starter i 20zł za... hmm nie wiem za co, ale cennik jest nieubłagany - 40zł starter dla przenoszących numer. Za 5 będzie jeszcze ciekawiej, uzasadnienie ekonomiczne mówisz - 40zł za starter i 5 zł na koncie... Cofamy się do początków prepaida w Polsce?

Posiadasz zbędne ramki SIM? Skontaktuj się, jeśli nie widzisz jej na zdjęciach: https://goo.gl/photos/wGazR6P1LQtsuaTC9

#366405  autor: Rezo
 24 paź 2009, 17:27
bledos pisze:
play4You1i2 pisze:5zl bedzie jak znalazł jak uda IM sie poprawnie zaczac przenosić numery
Tak, pewnie. Dziś za przeniesienie płaci się 20 zł za starter i 20zł za... hmm nie wiem za co, ale cennik jest nieubłagany - 40zł starter dla przenoszących numer...
To drugie 20zł to opłata za przesyłkę kurierską.
Ostatnio zmieniony 24 paź 2009, 17:30 przez Rezo, łącznie zmieniany 1 raz.

#366406  autor: bledos
 24 paź 2009, 17:29
Która nie jest naliczana w przypadku zakupu startera z numerem GaduAir... Mi to wygląda raczej na próbę odstraszenia do przenoszenia ;) Nielogiczne, ale tak to wygląda...

Posiadasz zbędne ramki SIM? Skontaktuj się, jeśli nie widzisz jej na zdjęciach: https://goo.gl/photos/wGazR6P1LQtsuaTC9

#366408  autor: Rezo
 24 paź 2009, 17:40
Rzeczywiście w tym przypadku wygląda to na gafę GaduAir. Nie wiem co stoi na przeszkodzie udostępnienia bezpłatnej przesyłki skoro zwykłe startery dostarczane za darmo.
Jak jest w mbank mobile? Płaci się tam za przesyłkę startera przy przenoszeniu numeru?

#366413  autor: SomalijskiWluczega
 24 paź 2009, 18:04
w mbank mobile przy przenoszeniu numeru mbank daje starter za 10zl takiemu klientowi gratis i przesyłka gratis. gaduair nie są gotowi na przenoszenie numeru z ani do ga stąd robią problemy i zniechęcają dodatkowymi opłatami a nowych zachęcają promocjami typu płacisz 20zl dostajesz 40zl. jak będą gotowi na przenoszenie numerów to i zrobią odpowiednie oferty dla przenoszących numer. puki co mają z tym problemy stąd taka niekozystna oferta jest teraz. oni sie dopiero uczą. mbank mobile dziala juz prawie 3 lata na rynku stąd umie juz to robic.. chyba. ale tylko to tłumaczy takie zachowanie gaduair..

#366419  autor: bledos
 24 paź 2009, 18:14
To, że dany operator jest na rynku 3 lata, czy też krócej, nie usprawiedliwia podejścia do kwestii MNP. To jest obowiązek operatora. Myślę, że najpierw należałoby dopracować kwestie techniczne i formalne w każdym względzie, a dopiero potem startować z ofertą i sprzedażą...

#366424  autor: arek.85
 24 paź 2009, 18:31
Witam Posiadam Gadu AIR i jest ok całkiem ta oferta 22 grosze badz 29 groszy za kazde doładowanie pakie mb na internet korzystam z gg albo z neta wiec mi sie przydaje fajny pre-paid. :D