• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #362542  autor: Wiktor74
 29 wrz 2009, 21:08
Witam,
szukałem odpowiedzi na to pytanie,
ale na Telepolis znalazłem "trupa" z 2007r więc nie odkopuję
a według regulaminu Play pkt 2.4, tab 7, ppkt e:
http://web.playmobile.pl/resources/pdf/ ... ay_old.pdf
środki w takim przypadku nawet po doładowaniu nie wpływają ponownie na konto i przepadają,
natomiast tutaj pisze coś innego:
http://www.dzien-e-mail.org/telekomunik ... karte.html

Może ktoś sprawdził to w praktyce i podzieli się informacją na ten temat?

I w podobnej tematyce pytanie:
czy uzbierane minuty, a także te z pakietów i sms-y przepadają bezpowrotnie?

...jeśli tylko mogę, zawsze chętnie pomagam...

kupię nokię 5800 nową, gwarancja producenta, bez locka

#362585  autor: Pawrzes
 30 wrz 2009, 00:04
Środki nie przepadają dopóki karta nie zostanie odłączona od sieci. Po doładowaniu niewykorzystana kwota sumuje się z kwotą doładowania. Minuty z przychodzących połączeń / pakietów mają swoją ważność niezależną od ważności konta głównego.

Pozdrawiam

#362637  autor: Wiktor74
 30 wrz 2009, 12:40
Czyli jak mam wychodzące do 01/10/2009r
a dodatkowe minuty do 29/10/2009r
i pakiet sms-ów też przez 30dni, bo bym jeszcze przed zablokowaniem wychodzących wykupił pakiet 30 sms-ów, żeby przedłużyć i jednocześnie uratować niewykorzystane jeszcze sms-y
to mimo, że pakiet złotówek będzie zablokowany, to będę mógł dzwonić i sms-ować w ramach darmowych minut i pakietu 30sms do czasu wygaśnięcia ważności w/w?
Za połączenia przychodzące nadal będę dostawał darmowe minuty?
I co z 30min za 3zł (10min/m-c, płatne co m-c 1zł) i tymi 90min z pakietu za 9zł (9zł płatne z góry i 15min co m-c przez 6 m-cy)? - Bo te wydaje mi się że już na pewno przepadają, chociaż może nie?
Może po doładowaniu nadal będą przyznawane?
Bo 9zł już pobrało z góry więc tutaj można być stratnym ale może tak nie będzie?
Nie rozumiem jednoznacznie tego zapisu w regulaminie:
"5. W przypadku upływu Okresu ważności połączeń wychodzących w danym miesiącu kalendarzowym i ponownym
Doładowaniu konta w tym miesiącu Użytkownik nie traci pozostałych do wykorzystania w tym miesiącu minut
przyznanych w ramach pakietu „Minuty na Deser za 9 PLN”, kolejne pakiety 15 minut nie będą przyznawane,
a opłata nie jest zwracana."

Czy to znaczy, że z czasem gdy zostaje przerwana "ciągłość" na wychodzące to bez względu na to ile nam zostało jeszcze pakietów po 15 minut, to mamy jedynie do wykorzystania tylko te minuty które zostały przyznane w tym samym miesiącu co straciliśmy ważność na wychodzące i do tego jeśli w tym samym miesiącu doładujemy konto, a do tego pozostałe pakiety 15min przepadają, kasa za nie też?

Proszę o odpowiedzi,
pozdr

...jeśli tylko mogę, zawsze chętnie pomagam...

kupię nokię 5800 nową, gwarancja producenta, bez locka