• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#287189  autor: biotyt
 07 wrz 2008, 15:22
Moim zdaniem taki sposób funkcjonowania pakietów w Orange jest jak najbardziej zgodny z regulaminami.
Regulamin świadczenia usług telekomunikacyjnych jest dokumentem opisującym podstawowe zasady świadczenia usług a w połączeniu z cennikami tworzy podstawową ofertę sieci. Istnieją jednak od tych regulaminów pewne odstępstwa, tzw. promocje. Regulamin każdej z promocji wprowadza nowe usługi czy modyfikuje pewne zasady świadczenia usług. POP Gadane i Grosz za SMS są właśnie takim promocyjnymi usługami gdzie jest jasno zapisane, że te pakiety są ważne przez 30 dni. Operator zatem nie może anulować minut i SMS-ów z tych pakietów wcześniej niż na 30 dni od ich wykupienia.
Prawda, limit jednostek taryfikacyjnych to złotówki jak też minuty i SMS-y zgromadzone na koncie. Zgodnie z regulaminem świadczenia usług te pakiety również powinny przepaść. Niestety tak się nie stanie ponieważ nadrzędnymi regulaminami są regulaminy dotyczące tych pakietów, a w nich jest zapis o ważności 30 dni. Przepadają zatem złotówki na koncie, których zasady określa regulamin świadczenia usług, a pakiety chronione są oddzielnymi regulaminami. Ponad to z pakietów nadal można korzystać bo regulamin określa wejście w okres pasywny jako anulowanie środków a nie blokadę konta.
Nie jest to więc żaden błąd Orange, a zamierzone działanie, które zostało opisane w regulaminach.

biotyt

#287203  autor: mikage1
 07 wrz 2008, 17:26
ok, mozna przyjąć taką interpretację i jest ona jak najbardziej korzystna, ale równie dobrze mozna by interpretować tak, jak ja pisałem; nie byłoby wątpliwości gdyby w reg. pakietów było dodane, że można wykorzystać przez 30 dni, nawet pomimo wejścia w okres pasywny (dodane dosłownie, a nie w domyśle)
i tyle w tym temacie :-)

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#287249  autor: matifcb_old
 07 wrz 2008, 20:46
podebatowalismy dzieki za pomoc a teraz dla podsumowania dla innych dokanczamy zdanie :

usluga ty i 3 po okresie aktywnych polaczen wychodzacych .... (dziala/nie dziala)

#287255  autor: biotyt
 07 wrz 2008, 21:09
matifcb pisze:usluga ty i 3 po okresie aktywnych polaczen wychodzacych .... (dziala/nie dziala)
Nie działa.

biotyt

#287425  autor: wshk
 09 wrz 2008, 12:01
biotyt pisze:
matifcb pisze:usluga ty i 3 po okresie aktywnych polaczen wychodzacych .... (dziala/nie dziala)
Nie działa.
usluga dziala(bo dziala przez 30 dni od aktywacji)
czy mozna wykonywac polaczenia to inna sprawa(jak nie masz nic na koncie glownym po przejsciu w pasywny to i tak nie zadzwonisz, co innego z srodkami z kont promocyjnych - to trzeba by sprawdzic doswiadczalnie ale raczej tez nie dziala)

Pakiety to inna bajka - taki pepaid w prepaidzie.

Mnie za to martwi moja reklamacja w zw z "pogadaj sobie" w NOG :/

#287524  autor: wober
 09 wrz 2008, 21:04
usługa nazywa sie teraz ty i 3 :)
i ciagle jest dostepna dl wszystkich uzytkowników orange pop :)

#290421  autor: mikage1
 29 wrz 2008, 15:44
w nawiązaniu do dyskusji, jaka wywiązała się w ramach tego wątku co do ważnosci pakietów po upływie ważności na połączenia wychodzące - ja "niewierny Tomasz" :P muszę przyznać rację moim dyskutantom - sprawdziłem "organoleptycznie" - faktycznie pakiety mają odrębną ważność :wink:

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#359795  autor: KaruzeL
 15 wrz 2009, 20:21
Mam pytanie w sprawie 3po3, czy jest mozliwosc dodania numeru do istniejacego juz 3po3 ?

Tzn mam 3po3 do konca miesiaca z dwoma numerami, wiec teoretycznie jeden mam wolny, ale dopisac sie go chyba nie da nie placac znowu 6plnow ?

A co do tej promocji fajna na 2 tygodnie styka, ale potem bez problemu da sie ja wylaczyc gdy sie minuty skoncza te 1200 i właczyc na nowo :) Wiec z tym raz na miesiac to nieprawda, tylko trzeba wyłączac i właczac na nowo jak sie wyczerpie :P

#359858  autor: nav
 16 wrz 2009, 01:35
KaruzeL pisze:Tzn mam 3po3 do konca miesiaca z dwoma numerami, wiec teoretycznie jeden mam wolny, ale dopisac sie go chyba nie da nie placac znowu 6plnow ?
no niestety trzeba zaplacic ;)