• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #349551  autor: roni_
 30 lip 2009, 21:05
Posiadam Simplusa i ponieważ doładowywuję konto dosyć regularnie myślę, że należą mi się z tego tytułu jakieś profity. Dlatego pomyślałem, że przejdę na mixplusa, wezmę tel i odrazu go sprzedam. I tu pytanie do was - jaki tel. najbardziej opłaca się wziąć z myślą, żeby go zaraz jak najdrożej sprzedać? Interesują mnie opcje 30zł/36zasileń i 50zł/24zasilenia.

To było pierwsze pytanie, zresztą tak naprawdę mało ważne, bo to sobie mogę sam sprawdzić na allegro. Bardziej interesują mnie odpowiedzi na następujące pytania:
- o ile wiem, pierwsze doładowanie nie liczy się na okres umowy. Jaki mam czas na wykonanie drugiego?
- jeśli wezmę umowę, załóżmy, że na 36 zasileń po 30pln to czy jeśli doładuję 2 razy po 30sci to ważność wychodzących mam 30dni, czy 60? Mogę następny raz doładować dopiero za 2 miesiące?
- pakiety i cennik jest jak w simplusie? czy zupełnie oddzielny? czy jak spadają ceny za minuty w simplusie to w mixie również?

Za wszelkie odpowiedzi z góry dzięki :)

Kolejne 2 pytania które mi się nasuneły:
- czy mogę zachować swój stary numer?
- czy muszę go najpierw zarejestrować? Nie mam żadnych puków do niego :/

#349553  autor: mariusz9a
 30 lip 2009, 21:12
roni_ pisze:o ile wiem, pierwsze doładowanie nie liczy się na okres umowy. Jaki mam czas na wykonanie drugiego?
Dwa pierwsze doładowania w ciągu miesiąca.
roni_ pisze:jeśli wezmę umowę, załóżmy, że na 36 zasileń po 30pln to czy jeśli doładuję 2 razy po 30sci to ważność wychodzących mam 30dni, czy 60? Mogę następny raz doładować dopiero za 2 miesiące?
Ważność konta się dodaje. Możesz wykonać pod rząd 10 doładowań i wtedy konto jest ważne przez 10 miesięcy.
roni_ pisze:pakiety i cennik jest jak w simplusie? czy zupełnie oddzielny? czy jak spadają ceny za minuty w simplusie to w mixie również?
Cenniki są osobne.

#349558  autor: Kaczy
 30 lip 2009, 21:47
Kolejne 2 pytania które mi się nasuneły:
- czy mogę zachować swój stary numer?
- czy muszę go najpierw zarejestrować? Nie mam żadnych puków do niego :/
Możesz zachować numer. Numer trzeba zarejestrować, ale nie będzie do tego potrzebny PUK, lecz będzie potrzebny numer seryjny karty sim.

...::: Made for loneliness :::...

#349784  autor: BL9393
 01 sie 2009, 17:26
zmiana oferty nie wymaga rejestracji karty ;)

czas na Orange
 #349857  autor: muza_tv
 02 sie 2009, 12:14
roni_ pisze:- o ile wiem, pierwsze doładowanie nie liczy się na okres umowy. Jaki mam czas na wykonanie drugiego?
To nie tak.
Przechodząc z Simplusa na mixPlus pierwsze dołądowanie musisz dokonać w ciągu 30 dni od zawarcia umowy. To dałodwanie jak i wszystkie pozostałe LICZĄ SIĘ do umowy.

W przypadku zakupu nowego mixPlus (z naową kartą SIM za 10 zł) także w ciągy 30 dni od podpisaniaumowy klient musi dołądować konto, także wszystkie dołądowania liczą się do umowy.
roni_ pisze:- jeśli wezmę umowę, załóżmy, że na 36 zasileń po 30pln to czy jeśli doładuję 2 razy po 30sci to ważność wychodzących mam 30dni, czy 60? Mogę następny raz doładować dopiero za 2 miesiące?
U mnie system sumuje liczbę dni. Ale nie zmienia to faktu, że w regulaminie pisze, że musisz dołądowć konto MINIMUM RAZ NA 30 DNI od odtstaniego doładowania. Im częściej będziesz doładowywał - szybciej ukończysz umowę.
roni_ pisze:- pakiety i cennik jest jak w simplusie? czy zupełnie oddzielny? czy jak spadają ceny za minuty w simplusie to w mixie również?
Przechodząc na mixPlus korzystać z taryfy mixPlus IV i ze wszystkich pakietów dostępnych dla mixPlusa.
roni_ pisze:czy mogę zachować swój stary numer?
Tak, przechodząc z Simp;lusa na mixPlus zatrzymujesz dotychczasowy numer.
roni_ pisze:czy muszę go najpierw zarejestrować? Nie mam żadnych puków do niego :/
tego nie wiem, ale dobrze będzie gdy będzie zarejestorwany, bo operator mógł Ciebie zlokalizwoać. Mozna tego dokonac za pomoca e-bok (www.ebok.pl)

#349946  autor: mariusz9a
 02 sie 2009, 19:33
muza_tv pisze:Przechodząc z Simplusa na mixPlus pierwsze dołądowanie musisz dokonać w ciągu 30 dni od zawarcia umowy. To dałodwanie jak i wszystkie pozostałe LICZĄ SIĘ do umowy.

W przypadku zakupu nowego mixPlus (z naową kartą SIM za 10 zł) także w ciągy 30 dni od podpisaniaumowy klient musi dołądować konto, także wszystkie dołądowania liczą się do umowy.
Tak, ale pierwsze doładowanie nie wydłuża ważności konta ;-)
muza_tv pisze:musisz dołądowć konto MINIMUM RAZ NA 30 DNI od odtstaniego doładowania
Jeśli wykonasz 10 doładowań pod rząd, kolejne doładowanie możesz wykonać za 10 miesięcy (300 dni).