• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #347237  autor: ethos
 18 lip 2009, 16:48
Witam.
Chciałem kupić sobie fona n 6220 w play na abonament. W tej chwili mam w taryfie era fun.
Era Fun mam do świąt bożego narodzenia. Chciałem teraz w wakacje kupić doładowania już do końca umowy. I teraz jest pytanie czy ten numer mogę przenieść już w te wakacje do play czy nie? Zależy mi na tym bo przy przeniesieniu numeru są spoko bonusy w play-u.

PS. I czy jest możliwość np. kupie startera z Tak-Taka i przenieść ten numer do play?
Prosze o odpowiedź.

#347238  autor: kowcio
 18 lip 2009, 16:51
Nie możesz, ponieważ Twoja umowa (mimo, że będzie spłacona) kończy się w grudniu. Możesz kupić nowa aktywację w Play z nowym numerem... Chyba, że Era daje taką funkcjonalność jak zmiana numeru w trakcie trwania umowy, a starego przeniesienie do tak taka, w co nie wierzę... I tak samo będzie z np. tak tak fonem.

#347241  autor: ethos
 18 lip 2009, 16:58
ThX.
A czy jeżeli kupie np dzień wcześniej starter np z Tak Taka i będę chciał go na drugi dzień przenieść do play. Możliwe jest takie coś??

#347242  autor: yagi
 18 lip 2009, 17:02
ethos, dowiedz sie ile kary zaplacisz - moze sie okazac ze niewiele wiecej niz zaplacisz za doladowania ;)

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#347243  autor: osachorzow
 18 lip 2009, 17:03
ethos pisze:ThX.
A czy jeżeli kupie np dzień wcześniej starter np z Tak Taka i będę chciał go na drugi dzień przenieść do play. Możliwe jest takie coś??
jest możliwe, tylko musisz wykonać choć jedno połączenie, zarejestrować numer (najlepiej w jakimś ich punkcie bo od razu wprowadzają do sytemu) i już możesz przenosić ;)

#347244  autor: ethos
 18 lip 2009, 17:07
osachorzow pisze:
ethos pisze:ThX.
jest możliwe, tylko musisz wykonać choć jedno połączenie, zarejestrować numer (najlepiej w jakimś ich punkcie bo od razu wprowadzają do sytemu) i już możesz przenosić ;)
Aha no fajnie, a czy przy kupnie startera jest jakieś min kasy na koncie i czy nadal płaci sie te 50 zł za przejście??

ethos, dowiedz sie ile kary zaplacisz - moze sie okazac ze niewiele wiecej niz zaplacisz za doladowania ;)
Czytałem na jakimś forum se że zerwanie umowy to koszt 900zł ;/ A mi zostało raptem 100 zeta bo gdybym kupił raz 50 raz 25 braknie mi tam paru dni ;/

#347248  autor: kowcio
 18 lip 2009, 17:23
ethos pisze:Cytat:

Czytałem na jakimś forum se że zerwanie umowy to koszt 900zł ;/ A mi zostało raptem 100 zeta bo gdybym kupił raz 50 raz 25 braknie mi tam paru dni ;/
Od 6. lipca kara naliczana jest zależnie od tego, ile Ci jeszcze umowy zostało.. Napisz do Ery, żeby obliczyli Ci, jaką karę musiałbyś zapłacić za zerwanie umowy.

#347311  autor: express100
 18 lip 2009, 23:14
ethos pisze:I teraz jest pytanie czy ten numer mogę przenieść już w te wakacje do play czy nie?
Niestety nie. Musisz szybciej przed świętami złożyć rezygnację, żeby Ci kary nie wlepili, bo mojemu ojcu mimo, że się umowa na Fun skończyła to i tak musiał karę zapłacić, bo umowy nie wypowiedział :x
ethos pisze:A czy jeżeli kupie np dzień wcześniej starter np z Tak Taka i będę chciał go na drugi dzień przenieść do play. Możliwe jest takie coś??
Możesz rano kupić starter TT iść do ich punktu (nie partnerzy!) oni od razu wbijają dane do systemu. Idziesz do Play składasz wniosek o przeniesienie do Fresh`a. I za dwa dni będziesz miał numer w Play`u, bo Era i Play robią już przeniesienia w jeden dzień.
Za przeniesienie dostaniesz bonusy:
20zł. w dzień od aktywacji oraz każdego pierwszego dnia miesiąca w ciągu 2 m-cy (złotówki się kumulują i są ważne tylko do końca miesiąca w którym dostałeś trzeci raz 20zł)możesz je przedłużyć aktywując program doładowań i ładujesz za 90zł w tym miesiącu kiedy kończy się data ważności premii i dostajesz 20zł premii i przedłużą Ci o kolejne 30dni.
Masz też bonus 1 z 3 do wyboru:
Ładowane na konto przez trzy miesiące:
10zł premii (zasady jak przy premii 20zł) (10złx3=30zł), lub
40minut do wszystkich sieci, (40x3=2godziny) lub
60minut do Play i stacjonarnych (60x3=3godziny)
Minuty do Play i stacjonarnych możesz przedłużyć kupując pakiet 100minut do Play i stacjonarnych za 5złotych ważny 30dni.
A minuty do wszystkich sieci możesz przedłużyć w podobny sposób jak premię, bo przez program doładowań, bo kiedy przekroczysz w ostatnim "premiowanym miesiącu" (najlepiej ostatnie dni ważności minut) przekrocz próg doładowań o 60zł w tym miesiącu kalendarzowym, a dostaniesz kolejne 30minut do wszystkich sieci ważne 30dni.
Mam nadzieję, iż moje wyjaśnienia są do zrozumienia. :wink:
ethos pisze:Aha no fajnie, a czy przy kupnie startera jest jakieś min kasy na koncie i czy nadal płaci sie te 50 zł za przejście??
NIE OD 6. lipca ŻADEN Z OPERATORÓW NIE POBIERA OPŁAT ZA PRZENIESIENIE NUMERU DO INNEJ SIECI (MNP)
Wygadaj wszystkie pieniądze ze startera, bo za przeniesienie nie płaci się ani grosza.
Ale lepiej, żeby Ci zostało 1gr lub kilka groszy więcej, bo niestety sam spotkałem się z przypadkami, kiedy miałem ja lub ktoś ze znajomych 0,00zł i nie przenieśli.
A na starterach jest:
Kupujesz starter za 20zł- MASZ 20zł
Kupujesz starter za 9zł- MASZ 8zł.
Kupujesz starter za 5zł- MASZ 5zł.
ethos pisze:Czytałem na jakimś forum se że zerwanie umowy to koszt 900zł ;/ A mi zostało raptem 100 zeta bo gdybym kupił raz 50 raz 25 braknie mi tam paru dni ;/
Idź do salonu, sprawdź w umowie, albo zadzwoń na *9602 (2,44zł/połączenie) lub z innej sieci na 602960200 (koszt zgodny z posiadaną taryfą).
kowcio pisze:Od 6. lipca kara naliczana jest zależnie od tego, ile Ci jeszcze umowy zostało.. Napisz do Ery, żeby obliczyli Ci, jaką karę musiałbyś zapłacić za zerwanie umowy.
Na razie nie miałem czasu na przestudiowanie noweli PT, bo czytam prawie każdą ustawę, dlatego, że interesuję się prawem i może na nie pójdę o ile zdrowie mi pozwoli.
Ale wg mnie to prawo obowiązuje osoby, które podpisały umowę po 6. lipca.
Przepraszam Cię Kowcio, ale chyba się mylisz.

Pozdrawiam! :-D
express100 :)

[ Dodano: 2009-07-18, 23:28 ]
Zapomniałem, że trzeba uważać i od razu walić do operatora, który oddaje numer oraz do UKE, bo przeważnie "zapomina" wysłać E-13, szczególnie Plus "zapomina" (zgodnie z moimi doświadczeniami po 6.07.2009 oraz po przejrzeniu forów i internetu).
ja ostatnio przenoszę numery z Plusa (np. Sami Swoi, mam to opisane w podpisie) do mBank mobile i Playa. Napisali SMSy na każdy numer, że wyłączą numery na końcu dnia 16.07.2009r., a wyłączyli rano 16.07 (jak nie późnym wieczorem 15.07, bo mama mówiła mi, że jak weszła o 22 do mojego pokoju-ja już spałem- to telefon nie łapał zasięgu i to widziała, drugi jeszcze łapał, ale ja tego nie widziałem, dlatego piszę, że rano 16). Napisałem maila do Plusa wczoraj, bo do teraz jak dzwonię na te numery to słyszę "Nie ma takiego numeru...", a obaj operatorzy mówią, że nie mają E13.
pozdrawiam raz jeszcze :-)

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#347341  autor: osachorzow
 19 lip 2009, 11:47
express100 pisze:Wygadaj wszystkie pieniądze ze startera, bo za przeniesienie nie płaci się ani grosza. Ale lepiej, żeby Ci zostało 1gr lub kilka groszy więcej, bo niestety sam spotkałem się z przypadkami, kiedy miałem ja lub ktoś ze znajomych 0,00zł i nie przenieśli.
tu się nie zgodzę, przenosiłem starter z saldem 0.00 i nie było odmowy przeniesienia bo niby czemu miałaby być? skoro teraz zaraz po złożeniu wniosku blokują numer (tak miałem w erze) więc nie byłoby szans wydzwonienia zakupionych środków, a to byłaby kradzież... z resztą niedługo będę testował kolejny starter z saldem 0.00 i zobaczę co i jak ;)

#347396  autor: express100
 19 lip 2009, 18:13
osachorzow pisze:tu się nie zgodzę, przenosiłem starter z saldem 0.00 i nie było odmowy przeniesienia bo niby czemu miałaby być? skoro teraz zaraz po złożeniu wniosku blokują numer (tak miałem w erze) więc nie byłoby szans wydzwonienia zakupionych środków, a to byłaby kradzież... z resztą niedługo będę testował kolejny starter z saldem 0.00 i zobaczę co i jak ;)
Tylko w Sami Swoi się z tym spotkałem, nigdzie więcej.

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c