• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #344667  autor: robbo2k
 04 lip 2009, 22:17
Prezes Polkomtela niejaki Bauc płaczę, że Play gra nie uczciwie ,że dzięki MTR ma niższe ceny połączeń , to popatrzmy na inny wycinek wojny - telefony. Do porównania bierzemy niemal identyczne oferty obu operatorów. Są to oferty Mix gdzie klient zobowiązany jest do:

a) Mix Plus, zasilenie 30zł - 30 razy

b) Mixtura Play zasilenie 30zł - 30 razy.

Cecha charakterystyczną obu rozwiązań jest de facto nielimitowany czas umowy, może być ona zrealizowana w 24h od zakupu jak i w 2,5roku. Obie oferty niejako zobowiązują do doładowania konta łącznie na sumę 900zł.

Popatrzmy więc na ceny telefonów w obu ofertach. Cześć wspólna oferty MIX w Plusie i Mixtury w Play stanowi 17 telefonów, takich marek Nokia, LG , Samsung i Sonyericsson.

Dane cenowe wzielismy z następujących promocji

Dla Mix Plusa “Darmowe Minuty Letnich Gawęd” Zobowiązanie 30zł. Oferta ważna od 6 lipca 2009r.

Dla Mixtury Play “Cennik telefonów w ofercie Mixtura” Obowiązuje od 26 czerwca 2009r.

Obliczenia na http://teleklony.pl/wp/?p=146

Zapraszam do dyskusji o tej masakrujacej roznicy

http://www.robbo2k.pl Testy wideo - Poradniki jak kupić i co kupić

#344863  autor: mariusz9a
 05 lip 2009, 23:01
Ale to tak jest z każdym operatorem. Do Play to trochę ciężko porównywać bo on jest typowo nastawiony na zdobywanie nowych klientów (na plus dla samych klientów), Plus już nie musi tego robić (ma dużą bazę klientów, ma wyrobioną opinię o marce itd). Nie od dziś wiadomo że w Play telefony są najtańsze, bo jak najlepiej przyciągnąć klienta jak nie ceną telefonu? ;-) Proponuję zrobić porównanie cen telefonów w Mix w Plusie, Erze i Orange.

#344864  autor: vectra2.0
 05 lip 2009, 23:44
czytając ten temat zniechęciłem się całkowicie na Plusie. Nie potrafię zrozumieć jak można tak naciągać ludzi. wiedziałem, że telefony są drogie, ale że aż tak?? mnie w erze 25 zł proponowali samsunga d900i chyba za 50zł

Ericsson t10s --> Sagem MY3052 -->Motorola C350 --> Siemens CT70 --> Sagem MY400X --> Sagem MY501C --> Sony Ericsson D750i --> Sony Ericsson J210i --> Motorola SLVR L7 THE BEST :)

#344873  autor: robbo2k
 06 lip 2009, 07:52
Wiec juz niech plus nie płacze bo dzieki temu ze jest od dawna moze sprzedawc telefony po 100USD wiecej, ja bym ze strony UKE go opodatkował hipokryte Bauca.
A co do reszty pewnie sa blizej plusa jak Playa

http://www.robbo2k.pl Testy wideo - Poradniki jak kupić i co kupić

#344988  autor: biotyt
 06 lip 2009, 17:06
Czemu tak dużo wyższe ceny mnie nie dziwią? Play jest nowym graczem na rynku, musi mocno starać się o klienta przy obecnym nasyceniu. Nic tak nie przekonuje jak niższa cena. Plus natomiast zajął miejsce lidera i "ślizga się" na swojej marce licząc na jak największe przychody. Taką samą politykę stosowało Orange gdy swego czasu byli liderem.

biotyt