• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#339639  autor: Rezo
 07 cze 2009, 11:30
To chyba pierwszy konkurs w Gaduair : http://www.gaduair.pl/konkurs
Fajnie że nie trzeba tracić pieniedzy na wysyłanie smsów. Pozatym widac że przystępują do powiększenia bazy użytkowników.

#340147  autor: express100
 09 cze 2009, 20:44
Dzisiaj dostałem starter GG Air i aktywowałem go- wszystko było w porządku, ale do czasu kiedy przez dwie godziny nie przyszły konfiguracje na Sagema MyX 5-2v, zamówiłem ze strony internetowej, ale przyszły tylko ustawienia MMS, ZUPEŁNY BRAK WAPu!!!
Nie ma jak zamówić mobilnego GG, dla którego chciałem mieć tą sieć i dla tanich pakietów internetowych. Zadzwoniłem do BOKu GG, ale tam facet baaaarrrrdddddzzzzzzoooooo ppppppoooooowwwwwoooolllliii mówił i przez dwie minuty mówił, że się rozłączy jeżeli nie wyłączę telewizora, bo on ma odgłos i siebie słyszy, a się wstydzi wtedy i zaczyna się jąkać TAK JAK WIĘKSZOŚĆ LUDZI :lol: , ale że ja nie miałem włączonego telewizora to kazał mi wyłączyć głośnomówiący tryb, który nie był włączony, ale po chwili ściszyłem sobie głośnik i powiedział, że się nie rozłączy (na połączenie czekałem 7 minut, nie rozłączałem się). Potem powiedział, że on nie wie o co chodzi i nie umie mi pomóc i żebym poszedł do jakiegoś komisu, czy na jakiś forum zapytał czy ktoś mi nie może pomóc. :evil:
Po co takiego człowieka zatrudniają w BOKu jeżeli on się wstydzi z ludźmi rozmawiać, a tym bardziej jak słyszy odbity swój głos.
Czy ktoś z was nie może mi podać dla GGAir ustawień dla WAPu i MMS, który WAP nie dochodzi ze strony MVNO i jak ściągnąć mobilne darmowe GG dla GGAir.
Podpowiedział tyle, że może mam podać w prośbie na stronie GGAir o ustawienia, że nie chcę na MyX5-2v, tylko na inny i mi wyskoczą ustawienia, ale one one są niepełne :evil:
Jeżeli będą mieli AŻ TAKIE PROBLEMY i taki BOK (gorszy od Playowego)to nie wróżę im długiej kariery.
Jeszcze raz proszę o pomoc, bo już mam dość GaduAir tj. kolega wyżej :evil:

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#340171  autor: Rezo
 09 cze 2009, 22:55
Mobilne GG możesz chyba pobrać ze strony
http://m.gadu-gadu.pl jednak do tego potrzebne jest połączenie GPRS.
Ale zaraz zaraz... Pytasz o ustawienia wap, ale z tego co się orientuje to bezpłatne gg działa tylko na protokole internetowym, więc potrzebujesz ustawień na internet.

możesz spróbować wprowadzić ustawienia ręcznie, ale nie wiem czy zadziałają:
APN: internet.gadu-gadu.pl
Login: brak
Hasło: brak
(strona startowa: http://wap.gadu-gadu.pl)

ustawienia na mms
punkt dostępu APN: mms.gadu-gadu.pl
adres proxy: 212.002.096.016:8080
użytkownik/login: puste
hasło: puste
strona startowa (brama): http://mms.gadu-gadu.pl:8002

może te ustawienia pomogą. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 13 cze 2009, 12:32 przez Rezo, łącznie zmieniany 1 raz.

#340475  autor: marcvs1
 11 cze 2009, 21:55
Pewnie jak ja dostanę swój starter i będzie tak jak u Was też będę narzekał. Trzeba na nich po prostu presję wywierać przez telefon bo na maila to wiadomo jak odpowiadają :evil:

Widzę że nie tylko ja mam problemy z tą nowością!!
Myślę że nękanie ich przez telefon to nie jest dobry pomysł.
Oni tam nic nie wiedzą.
Zupełnie olewają klienta.
Naobiecują ci że pomogą, że przyślą mailem instrukcję z ustawieniami dla telefonu który jest Nowością na rynku, no i czekaj tatka latka!!!!
Maila jak nie było tak nie ma!!
Przy takiej obsłudze klienta to chyba na suchą bułkę nie zarobią!!!!!!
Ja prawie się zdecydowałem nie uzupełniać konta. po pierwsze: mobilne GG pod symbiana TO JEST TOTALNA LIPA!!!!! A wersja która chce chodzić po jawie Jest tak prymitywna że się odechciewa jakichkolwiek kontaktów z GG.
Ja osobiście już mam tak dosyć gaduair że gdy siadam przed PC, to uruchamiam GG przez AQQ i to jest to!!!!!!
Jeszcze raz powtarzam!!!!
Szkoda telefonu dla takiego dziadostwa!!!!
A cha i zapomniałbym o najważniejszym!!!!
Za każdym razem gdy uruchamiam program dwadzieścia razy muszę potwierdzić że się zgadzam, i piętnaście razy wybrać tryb połączenia.
I do tej pory nie nadesłano mi instrukcji jak to uprościć!!!! a już minęło sporo czasu!!!!!
STANOWCZO ODRADZAM !!!!
A szczególnie tym którzy mają telefon z symbianem!!!!
Pozdrawiam :lol:

KOCHAM POLSKĘ!!!!!
Nie europę!!!!!

#340694  autor: express100
 13 cze 2009, 04:15
Ja również nie otrzymałem żadnego maila, nawet że pracują nad problemem :evil:

PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP

#340732  autor: Rezo
 13 cze 2009, 12:41
express100: czy po ręcznym wprowadzeniu ustawień problem z internetem nadal występuje? Np w moim sagemie żeby ustawic internet w Orange musiałem sporo się natrudzić - ustawienia przesłane przez operatora nie działały. Jest też taka możliwość że na twoim modelu telefonu ustawienia na internet nie zadziałają, tylko sam wap.

#341180  autor: marcvs1
 16 cze 2009, 09:41
Witam ponownie
Kontaktu mailowego brak!!!!!!
Po prostu olewają klienta
To jest żenujące!!!!

Używam dalej bo jeszcze działa ale gdy tylko skończą się środki i czas.......
Naturalnie KOSZ :lol:
Dla samego komunikatora w komórce, chyba lepiej będzie opłacić sobie mobilne gg w jakiejkolwiek sieci.
Pozdrawiam!!
A wszystkim którzy zakupią starter życzę stalowych nerwów :D

KOCHAM POLSKĘ!!!!!
Nie europę!!!!!

#341211  autor: user_delete19
 16 cze 2009, 13:20
Dla samego komunikatora w komórce, chyba lepiej będzie opłacić sobie mobilne gg w jakiejkolwiek sieci.
Tak, bo wtedy wcale a wcale nie musisz płacić jeszcze ekstra za transmisję danych...

#341272  autor: express100
 16 cze 2009, 18:22
marcvs1 pisze:Kontaktu mailowego brak!!!!!!
Od ostatniego mojego wpisu również się nikt nie odezwał :evil:

PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP

#341438  autor: Sikor28
 17 cze 2009, 16:04
Myślę, że taka sieć nie ma racji bytu. Nie zbije się majątku na cudzej infrastrukturze.
WP jest dużym medium i nie udało się przebić z ofertą (WP mobi padło), Mobilkling wydał fure kasy na reklamę i też cienko przędzie (super oferta za 39 gr minuta). Myślę, że jako dodatek do podstawowej działalności ma to sens, jako podstawa to już pomyłka. Lepiej niech się zajmą udoskonalaniem GG, niech zaoferują coś nowego, jakieś innowacyjne pomysły. Czytając wasze posty widzę, że każdy nowy operator, czy operator z nową taryfą nie jest w stanie się nauczyć na cudzych błędach i dobrze przygotować do wprowadzenia własnej oferty. Jak zwykle wszystko kosztem klienta.

Piotr
--------------------------------------------------------
rybne rarytasy www.sumowisko.pl

#341439  autor: thonka
 17 cze 2009, 16:10
Sikor28 pisze:WP mobi padło
bo mieli tak naprawde beznajdziejna oferte, ktorej nie dalo sie zrozumiec.
3 rozne pakiety i kazdym rozna cena (lekko za wyskokie po wejsciu MK i PnK) na podstawowe uslugi.

ja dalej uwazam, ze 30% wiecej z doladowania + darmowy internet + darmowe gg w telefonie to dobra oferta.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#341444  autor: Sikor28
 17 cze 2009, 16:33
Bo niektórym mediom (i nie tylko mediom) wydaje się, że wystarczy rozpoznawalność marki a sukces jest murowany.

Piotr
--------------------------------------------------------
rybne rarytasy www.sumowisko.pl