• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#334320  autor: Rambus
 09 maja 2009, 19:46
Właśnie dzwoniłem na cudowny numer 2601. Miałem problem z krótkimi kodami (a konkretnie odpowiedziami sms na nie) od poniedziałku 4.05. Wspominałem o tym już trochę w tym wątku.

Otóż pan z BOK powiedział mi, że są problemy z krótkimi kodami, oni o tym doskonale wiedzą i że właśnie mniej więcej od poniedziałku to trwa.
Jednocześnie nie potrafił odpowiedzieć mi na to kiedy (mniej więcej nawet) zostanie to usunięte. Gadał coś też, że dodatkowo nałożyły się dwa inne problemy (jeden z nich to ważność konta) i że niezły sajgon mają :)

Z gadki z nim zrozumiałem, że standardowo podczas rozmowy ze mną powinien mieć informacje o moim numerze (np. aktualny stan konta) a teraz nie ma :mrgreen: Gadał, że bazę danych naprawiają czy jakoś tak.
Ale pocieszył mnie, że rozliczenia pieniędzy na koncie przebiegają prawidłowo, co akurat sam widzę, bo *100# jeszcze działa...

#334394  autor: Spioszek
 10 maja 2009, 01:12
A ja teraz zaobserwowałem że znikł mi zasięg PLUSa z 36i6, pisałem smsy co 5min, i tak jakoś koło 00:10 zasięg się zgubił, myślałem że telefon szwankuje, ale przełożyłem do drugiego tel i ten sam objaw, a co ciekawe Simplus chodził bez problemu na drugim tel, dopiero teraz zasięg wrócił. Jakąś godzine nie było.
I jeszcze jedno, nawet wybierając w tel. wybór sieci ręcznej nic nie znajdował nawet obcych... Czy to nie dziwne?

#334414  autor: mariusz9a
 10 maja 2009, 10:16
darkangel pisze:A ja teraz zaobserwowałem że znikł mi zasięg PLUSa z 36i6, pisałem smsy co 5min, i tak jakoś koło 00:10 zasięg się zgubił, myślałem że telefon szwankuje, ale przełożyłem do drugiego tel i ten sam objaw, a co ciekawe Simplus chodził bez problemu na drugim tel, dopiero teraz zasięg wrócił. Jakąś godzine nie było.
I jeszcze jedno, nawet wybierając w tel. wybór sieci ręcznej nic nie znajdował nawet obcych... Czy to nie dziwne?
Nie jest to dziwne. Zazwyczaj po północy prowadzi się wszelkie prace "konserwacyjne" nadajników. Także zaniki zasięgu się czasami zdarzają w nocy. Większość ludzi wtedy śpi i nawet o niczym nie wie.

#334434  autor: Spioszek
 10 maja 2009, 12:09
mariusz9a pisze:
darkangel pisze:A ja teraz zaobserwowałem że znikł mi zasięg PLUSa z 36i6, pisałem smsy co 5min, i tak jakoś koło 00:10 zasięg się zgubił, myślałem że telefon szwankuje, ale przełożyłem do drugiego tel i ten sam objaw, a co ciekawe Simplus chodził bez problemu na drugim tel, dopiero teraz zasięg wrócił. Jakąś godzine nie było.
Nie jest to dziwne. Zazwyczaj po północy prowadzi się wszelkie prace "konserwacyjne" nadajników. Także zaniki zasięgu się czasami zdarzają w nocy. Większość ludzi wtedy śpi i nawet o niczym nie wie.

Ja jakoś pierwszy raz z czymś takim się spotykam, a nie raz siedziałem do 2-3 w nocy jak jeszcze nie pracowałem :)

#334481  autor: rogmaniek
 10 maja 2009, 15:27
Ja pamiętam jak jakoś jesienią 2007 r., mając jeszcze telik w Eruni, właśnie po północy, nagle znikł zasięg 2G (3G nie miałem wtedy możliwości sprawdzić). Było to w Poznaniu i nie pamiętam na jak długo. Pewnie, coś tam "grzebali", co oczywiście rozumiałem :-D

O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!

#334529  autor: dominik920
 10 maja 2009, 19:57
U mnie dzisiaj koło 18 miałem problemy z zasięgiem których nie było do tej pory, zazwyczaj zasięg u mnie w domu to 4/6 natomiast dzisiaj kilka razy zasięgu nie było wo gule a jak już się pojawiał to mimo że był to nie dało się wysłać SMS . Problem ten trwał około 30 minut a w chwili obecnej wszystko działa juz ok.