• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#332281  autor: widex
 28 kwie 2009, 21:59
Bład w systemie. Ja raz usłyszałem, ze mam Tysiąc ileś dni na przychodzące, to samo Orange On-line. Po doładowaniu wróciło do normy.

#332284  autor: nav
 28 kwie 2009, 22:27
zgadzam sie ze blad w systemie ja nie ladowalam 1 numeru prawie 2 lata ( o dziwo ze nie zablokowali) po czym na probe doladowalam za 25 zl i przedluzylo mi wychodzace o 180 dni a przychodzace o rok niestety kolejny raz juz sie nie pomylilo ;)

#332436  autor: pacyna
 29 kwie 2009, 20:19
fenix189 pisze:że jednak 5zł to nie fer,by było kwotą umożliwiającą przedłużenie ważności nr. o rok. Ja daje więcej i czemu ktoś kto da 5zł ma mieć tak samo jak ja
Dobry jesteś, ubawiłem się po pachy :lol: Jak ty dajesz więcej to masz ... więcej na rozmowy, smsy i internet od tego, co daje mniej. Więc przecież masz lepiej :lol:

fenix189 pisze: ...Podobnie z cenami,29 gr.funkcjonuje dopiero przy 50zł,dla mnie ok. Ktoś kto da "marne" 5zł ma też dzwonić za te grosze dosłownie...Czemu?
A za ile ma dzwonić ten co doładuje za 5zł? 1.45/min? Ochłoń trochę :lol: :lol: :lol:
fenix189 pisze: ... Ważności konta owszem można by nieznacznie zmodyfikować,wydłużyć,ale za nic nie dałbym za 5zł roku ważności numeru.
Całe szczęście że...nie jesteś prezesem Play :wink:
fenix189 pisze: Każdy klient ważny,ale ważniejszy ten co daje więcej.Proporcjonalnie do doładowań więcej powinni zyskiwać dający więcej kasy.Każda promocja jednak,nowość powinna obejmować każdego,ale w mniejszym stopniu tych płacących mniej.
Więc niech ten, co płaci więcej ma nawet taniej - ale cena wyjściowa niech będzie 29gr/min :lol:

#332461  autor: widex
 29 kwie 2009, 21:31
Polityka Orange ;>
Może zatrudnij sie w Orange :D

#332463  autor: toms
 29 kwie 2009, 22:01
kamil1221 pisze:Jest kilka problemów:
1. stworzenie kolejnej marki to wielkie koszta.
2. Zetafona to umowa na kartę z wszystkimi przywilejami taryf w tym systemie a tymi przywilejami są:
a) dowolność ładowania konta bez przymusu czy raz na mies. bądź trzy lub pięć.
b) przywilej korzystania ze wszystkich promocji obowiązujących na karcie.
c) w Orange zawsze bez problemu można było migrować między taryfami na kartę i nawet jeśli została by wprowadzona kolejna marka to czemu Zetafon ma być pokrzywdzony i nie przechodzić do niej ?
3. Orange może Tobie ładnie pisać, że sraty taty itp. Ich obchodzi tylko realny zysk.
Nie tak do końca.Sam wpakowałem się w to badziewie i nie ma w nim bardzo cennej usługi:Przelewu sms.Na szczęście niedługo kończy mi się umowa i mój złoty numer abb-cd-cd-cd przenoszę do innego opa. Mam nadzieję,że wtedy już będzie obowiązywało bezpłatne przenoszenie.Nie mam zamiaru płacić haraczu komuś kto mnie łupił przez parę lat.Podzielam też opinię ,że jedynie UKE może zmusić W3 do zmian zasad doładowań.Sami raczej tego nie zrobią.

#332494  autor: kuba144
 30 kwie 2009, 07:12
Sam wpakowałem się w to badziewie
Witaj w klubie xd
i nie ma w nim bardzo cennej usługi:Przelewu sms
a jak sobie to wyobrażasz? Żeby wprowadzili tę usługę to wszyscy braliby zetafona i handlowali przelewami na allegro bądź w śród "młodszych znajomych" np. (po 7zł żeby było na pakiet) i mieli telefon za pół darmo.

#332497  autor: widex
 30 kwie 2009, 07:37
a jak sobie to wyobrażasz? Żeby wprowadzili tę usługę to wszyscy braliby zetafona i handlowali przelewami na allegro bądź w śród "młodszych znajomych" np. (po 7zł żeby było na pakiet) i mieli telefon za pół darmo.
Zgodzę się z Tobą, ale ja patrzę na to z innej strony. Pieniądze raz doładowane w Orange - zostaną w Orange ;)

#332498  autor: Worczynski
 30 kwie 2009, 07:48
Ale to pobożne życzenia. Taki moloch, który tak długo reaguje na sytuacje na rynku, nie będzie zainteresowany głosem ludzi, albo będzie reagował bardzo długo. A poza tym, rozumiem, możemy pomachać szabelką, ale oni już nieraz pokazali, że praktycznie na to nie patrzą. A jak ktoś jest w Orange, ma tam znajomych to szybko nie odejdzie.

Jazz do łez:)

#332581  autor: noved
 30 kwie 2009, 17:12
Moloch nie moloch, jakoś znim żyć trzeba. Poza tym dużą organizacją trochę trudniej zarządzać niż mniejszą (jeśli mogłoby to być usprawiedliwieniem dla Orange).

#332589  autor: widex
 30 kwie 2009, 17:37
to Załóżmy, że Każdy ładuje co miesiąc 10 zł to:
Play ma ok 2 mln użytkowników: 2 000 000 * 10 = 20 000 000
Orange ma ok 12 000 000: 12 000 000 * 10 = 120 000 000

To jest czysto teoretyczne. Moloch zarabia więcej, bo ma m.in. większe potrzeby i więcej uzytkowników.

Taki Orange zarabia o 100 milionów więcej. Sam rzecznik powiedział, że przy 29 groszach da się zarabiać, więc ten zysk z jednej minuty dla Orange jest po prostu wielki.
+ do tego ciągłe doładowania ;>

#332590  autor: Worczynski
 30 kwie 2009, 17:57
Ale oni jedynie zareagują na znaczący spadek użytkowników, nic więcej. Jeśli Ci co chcą walczyć porzucą orange to może, ale też nie jest ich na tyle. Jaki sens ma pisać o walce, skoro się dalej doładowuje? Poza tym widex dobrze napisał, moloch ma większe potrzeby, zatrudnia od cholery ludzi, których musi wykarmić, więc stałe, duże wpływy dla nich idealne. Nikt nie zrezygnuje z kasy, jesli użytkownicy dalej za to płacą, nawet jeśli machają szabelką.

Jazz do łez:)

#332596  autor: nav
 30 kwie 2009, 18:21
ja tylko wygadam kase na promocyjnym i nie laduje orange niech sobie czekaja rok na doladowanie :P
chociaz by mogli zrobic kroczek na przod i dac 50 zl na 4 miesiace a 25 na 2 poprzedluzac po prostu o miesiac zawsze jakis zysk dla doladowujacego ;)

#332640  autor: aree1987
 30 kwie 2009, 23:06
nav pisze: zawsze jakis zysk dla doladowujacego ;)
a strata dla operatora

#332652  autor: masher
 01 maja 2009, 00:54
aree1987- jaka strata? oduczcie sie ludzie poddanczego i cierpietniczego podejscia do bycia konsumentem! wy macie prawo wymagac nie dostawca uslugi! dlaczego nie patrzycie na to ze to wy tracicie i co z tego macie? dlaczego ktos ma was doic?! POBUDKA!

#332655  autor: aree1987
 01 maja 2009, 01:03
masher pisze:aree1987- jaka strata? oduczcie sie ludzie poddanczego i cierpietniczego podejscia do bycia konsumentem! wy macie prawo wymagac nie dostawca uslugi! dlaczego nie patrzycie na to ze to wy tracicie i co z tego macie? dlaczego ktos ma was doic?! POBUDKA!
ej hej spokojnie :) to było pisane z lekką przekorą. Jakbym miał jak to określiłeś "poddańcze i cierpientnicze" podejście do bycia konsumentem to bym pewnie nie był w Play, tylko siedział gdzieś u W3. ;)

#332658  autor: nemo2009
 01 maja 2009, 02:37
Mobilking zapoczątkował tanie utrzymanie telefonu,jesli chodzi o połączenia wychodzące.Play podtrzymał trend i tak to się zaczeło.Od Orange w Polsce nie spodziewajcie czegoś,co oni nie będa mogli spełnić.To sie wiąże z mniejszymi wpływami do kasy Orange,a to się przekłada na mniejsze zyski dla FT. :-D

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą,najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu,a póżniej pokona doświadczeniem"

#332669  autor: pacyna
 01 maja 2009, 09:51
masher pisze:oduczcie sie ludzie poddanczego i cierpietniczego podejscia do bycia konsumentem! wy macie prawo wymagac nie dostawca uslugi! dlaczego nie patrzycie na to ze to wy tracicie i co z tego macie? dlaczego ktos ma was doic?! POBUDKA!
Zgadzam się w 100%. Głos rozsądku przez ciebie przemawia.