• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #331277  autor: MarekAG
 23 kwie 2009, 22:28
Witam.
Szukam oferty prepaid. Nie mogę się zdecydować na nic konkretnego, bo gubię się w tych promocjach. Pomyślałem, że może tutaj ktoś mógłby mi pomóc.
Nie zamierzam wydawać na telefon więcej niż 50zł (absolutne maximum) na 3 miesiące.

Moje wymagania:
-tanie połączenia (i ewentualnie smsy) z jednym numerem (najlepiej jakiś pakiet)
-dużo smsów (do tej pory udawało mi się do 2000 miesięcznie wysłać)
-stawki są porównywalne, nie robi mi różnicy 25 groszy a minutę, czy 29...

Problem polega na tym, że w większości ofert pakiety są ważne tylko w okresie ważności konta na wychodzące (plus), a ja rzadko dysponuje pieniędzmi i do tej pory często doładowywałem sobie w orange kartami za 5zł lub przelewem sms, tak żeby starczyło na jakiś pakiet. Jedynie orange się wyłamuje ale w tej sieci nie ma "wybranego numeru".
Z kolei w play nie ma pakietów, a z innych sieci połączenia do play są horrendalnie drogie.
Co robić?
Proszę o pomoc

#331289  autor: kwistas
 23 kwie 2009, 23:00
MarekAG, co do PLAY jeśli chodzi o kartę a dokładniej ofertę Fresh masz 5gr/min do PLAY i stacjonarnych po zamówieniu pakietu 100 minut za 5zł.
Tanie połączenia z jednym numerem? Napisz w jakiej sieci jest ten numer do którego masz zamiar dużo dzwonić.

Orange: Orange POP
Plus: 36i6

#331301  autor: Vieslav
 23 kwie 2009, 23:29
W popie masz usługę ty i 3. W music masz minuty z wybranym numerem (600 minut za 7 zł, ale konto musi być aktywne na rozmowy wychodzące [chyba jedyna usługa w Orange, gdzie tego wymagają]). Zobacz jeszcze 36i6; za 3zł masz nielimitowane smsy do Plusa i 36i6 a za 10 zł masz nielimitowany darmowy numer.

#331399  autor: DD7
 24 kwie 2009, 15:16
W Play Fresh nie musisz martwić się o samą ważność konta, natomiast o bonusowe smsy już niestety tak - tylko 50 dni po doładowaniu za 50zł, aczkolwiek dostajemy 5k smsów do wszystkich zupełnie za darmo, więc można się zastanowić.

#331582  autor: pacyna
 25 kwie 2009, 12:28
Tak jak pisze kwistas - w jakiej sieci jest ten numer o którym piszesz?
Do jakich sieci będziesz sms-ował najwięcej?
To podstawa do wyboru twojego prepaida;)

W PlayFresh, jeśli chodzi o smsy jest tak:
"przy każdym doładowaniu dostaniemy gratis pakiet SMS-ów do wszystkich:
- 5 zł - 500 SMS-ów (ważne 5 dni),
- 10 zł - 1000 SMS-ów (ważne 10 dni),
- 30 zł - 3000 SMS-ów (ważne 30 dni),
- 50 zł - 5000 SMS-ów (ważne 50 dni) "

Zrobiłbym tak - doładował na początek za 5 lub 10 zł. Masz konto ważne na rok + pakiet darmowych sms do wszystkich sieci (wg powyższych zasad). A później, jeśli ten pakiet się skończy doładowuj po prostu kiedy potrzebujesz. Pamiętaj, że sms bez pakietu kosztuje tylko 9 groszy do wszystkich sieci, więc nawet jak zdarzy ci się go wysłać to cena też nie jest wysoka ;)
Co do rozmów niech napiszą inni, ja się nie orientuję aż tak dobrze;)
pozdrawiam