• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#323312  autor: Spioszek
 16 mar 2009, 17:35
To wkońcu jak jest, przeniesienie nr z Simplusa kosztuje te 120zł czy nie?.
I czy te 120zł dotyczy tylko nowej taryfy Profil czy też starych jak Twój Simplus.

#323315  autor: mariusz9a
 16 mar 2009, 17:51
darkangel pisze:To wkońcu jak jest, przeniesienie nr z Simplusa kosztuje te 120zł czy nie?.
I czy te 120zł dotyczy tylko nowej taryfy Profil czy też starych jak Twój Simplus.
120zł to kwota bez promocji i dotyczy wszystkich kart SIM należących do Polkomtela (niezależnie od oferty). Na dzień dzisiejszy przeniesienie numeru z Plusa (niezależnie od oferty) do innej sieci kosztuje 50zł brutto. Kwota ta, tak jak napisałem wcześniej, dotyczy oferty Twój Profil jak i starych taryf w Simplusie.

#329405  autor: Spiite
 14 kwie 2009, 23:14
Rozmowy za 29gr/min są ważne tylko 30dni, wczoraj dostałem smsa o treści:
Profil 29 gr DO WSZYSTKICH stracił ważność. Od tej chwili za połączenia do wszystkich sieci płacisz jak w cenniku oferty podstawowej.

Aktywowałem i znowu pobrało 1,5zł :evil: A miało być tak pięknie z tą taryfą...

#329410  autor: yanek
 14 kwie 2009, 23:26
Spiite pisze:Rozmowy za 29gr/min są ważne tylko 30dni, wczoraj dostałem smsa o treści:
Profil 29 gr DO WSZYSTKICH stracił ważność. Od tej chwili za połączenia do wszystkich sieci płacisz jak w cenniku oferty podstawowej.

:smt005 :smt005 :smt005

Takie rzeczy tylko w Plusie.

Regulamin mówi co innego:
Kod: Zaznacz cały
b. okres ważności Profilu jest nieograniczony, pod warunkiem, że Użytkownik posiada Aktywne konto.
Regulamin pkt 8 b

[ Dodano: 2009-04-14, 23:30 ]
Jak widać takie rzeczy dzieją się nie tylko u innego opa na literkę P na którym coniektórzy ludzie z tego forum lubią wieszać psy.

Spiite, jeśli miałeś przez cały czas ważne poł wych. to reklamacja.

Sprzedam NOWE google GALAXY GEAR VR Lite http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 15#p853315

#329414  autor: mariusz9a
 15 kwie 2009, 00:02
Spiite pisze:Rozmowy za 29gr/min są ważne tylko 30dni, wczoraj dostałem smsa o treści:

Dziwne. Moja matka ma aktywny profil od 13 marca i nadal działa. Nic takiego nie dostała a jak sie sprawdza aktywny profil to pokazuje że aktywny jest Taniej do wszystkich.

#329464  autor: Spiite
 15 kwie 2009, 11:17
Połączenia wychodzące mam do 18 czerwca.. Też się zdziwiłem ta opłata miała być jednorazowa. Z reklamacją na razie się wstrzymam, o półtora złotego nie będę się wykłócał, może ktoś będzie miał podobną sytuację za kilka dni (Zmieniłem taryfę jako jeden z pierwszych). Jeśli wyłączą mi za miesiąc to dla zasady będę musiał reklamować. W punkcie 8 regulaminu niejasny dla mnie jest punkt c:
cyklicznie co 744 godziny od momentu Aktywacji Profilu Polkomtel S.A. będzie sprawdzał Aktywność konta Użytkownika.

"Aktywność" konta to raczej nie jest to samo co połączenia wychodzące. Czyli wychodzi na to że jestem za mało aktywny tzn. za mało dzwonię i piszę.. :shock: :!:

#329478  autor: yanek
 15 kwie 2009, 12:55
Spiite pisze:"Aktywność" konta to raczej nie jest to samo co połączenia wychodzące. Czyli wychodzi na to że jestem za mało aktywny tzn. za mało dzwonię i piszę.. :shock: :!:
Jakbyś przeczytał cały regulamin, to bys wiedział, co to oznacza :-P
c. konto musi znajdować się w okresie ważności dla usług i połączeń wychodzących2 („Aktywne konto”).

Sprzedam NOWE google GALAXY GEAR VR Lite http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 15#p853315

#329498  autor: Spiite
 15 kwie 2009, 14:01
Przeczytałem już dawno. Konto było aktywne i jest. Dlatego szukam innej przyczyny wyłączenia mi tego profilu.

#329557  autor: dominik920
 15 kwie 2009, 19:27
Ja zobaczę jak u mnie będzie bo jak na razie mam aktywny profil do 18 kwietnia, konto według regulaminu też mam aktywne a więc zobaczymy.

[ Dodano: 2009-04-17, 20:43 ]
Dzisiaj sprawdziłem kodem i wyszło że przedłużyli mi o kolejny miesiąc do 18 maja zgodnie z regulaminem.