• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #325473  autor: gosia87
 25 mar 2009, 20:08
zamowilam dla kogos w sklepie internetowym play, starter play fresh, wybralam sobie numer i zlozylam zamowienie.
dzis trzymalam karte, ale ku mojemu zdziwieniu na karcie ani na opakowaniu w ktorym byla karta nie bylo napisane jaki mam numer, na rachunku widnial zas napis: "karta sim PrePaid bez numeru".
czy to oznacza ze ta karta jest bez numeru,
czy moge w jakis spsob sprawdzic jej numer? (wiem, ze moge ja wlozyc do tel i moje watpliwosci zostana rozwiane, ale nie chce tego robic bo jak napisalam karta jest dla kogos)
Ostatnio zmieniony 25 mar 2009, 21:08 przez gosia87, łącznie zmieniany 1 raz.

#325483  autor: kowcio
 25 mar 2009, 20:29
gosia87, weź rozpakuj starter, wyciągnij tę kartę z której wyłamujesz SIM'a i tam będzie napisany numer, poprzedzony kierunkowym 48...

#325484  autor: gosia87
 25 mar 2009, 20:30
ani na karcie, ani na opakowaniu nie ma numeru...

#325487  autor: vinc
 25 mar 2009, 20:33
Przecież numer sama wybierałaś wobec tego wiesz jaki to numer. Na opakowaniu nie będzie, ponieważ jest to numer na życzenie i specjalnie dla Ciebie nie będą go nabijać na karcie. Na zamówieniu numeru nie masz? Spokojnie numer będzie przypisany do karty ;)

Obrazek

#325489  autor: kwistas
 25 mar 2009, 20:37
Taki przypadek był jak się zamawiało darmowy starter Orange, też nie było numeru. Po prostu karty SIM zostają nadrukowane jako puste, dopiero później po zamówieniu pusta karta sim zostaje przypisana do bazy numerów.

#325493  autor: gosia87
 25 mar 2009, 20:42
na zamowieniu (ktore dostalam na maila, jest napsiane jaki to nr) ale na rachunku, kotry dostalam tradycyjna poczta jestes napisane: karta sim PrePaid bez numeru

z gory dzieki za pomoc :)

#325499  autor: vinc
 25 mar 2009, 20:53
gosia87 pisze:na rachunku, kotry dostalam tradycyjna poczta jestes napisane: karta sim PrePaid bez numeru
Dlaczego napisałem wyżej ;) dodam, że operatorzy trochę wysyłają takich kart wobec tego by szybko docierały do odbiorcy nie drukują numerów na nich numerów.

Obrazek

#325561  autor: Tomek_19
 25 mar 2009, 23:31
gosia87, swój numer telefonu w Play możesz sprawdzić kodem *121#

Od zawsze w Play można było wybrać sobie numer telefonu i otrzymywało się wtedy starter bez przypisanego numeru. Numer był nadawany dopiero w salonie przy zakupie. Tak samo jest przy przechodzeniu z numerem z obcej sieci. Play przypisuje go do startera i nie jest on na nim nadrukowany.