• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #312484  autor: kiju
 23 sty 2009, 20:14
Który wybrać pre-paid? Wykorzystywany będzie prawie całkowicie do wysyłania smsów do Ery.

Myślałem o Heyah, ale czy pakiety sms i darmowe minuty są do wykorzystania tylko do Heyah, czy również do Ery? Jak długo jest ważny starter 5zł i 9zł?

#312493  autor: express100
 23 sty 2009, 20:41
kiju pisze:Jak długo jest ważny starter 5zł i 9zł?
14dni na wychodzące + 3miesiące na przychodzące.
W Równej Taryfie nie ma pakietów, ale są tanie cennikowe minuty, bo koszt minuty to tylko 44gr do całej Unii Europejskiej z wyłączeniem Play (79gr.), w taryfie multipakiet nie miałbyś tańszych minut do Ery. Ale jest Pakiet 300 SMSów do wszystkich sieci za 5,90 lub za darmo przy doładowaniu za 50zł, i można go kupić tylko 1x/miesiąc.
Najlepszym wyjściem jest taryfa Happy, ale jej już nie ma, możesz poszukać aktywnych starterów z taryfą Happy np. na allegro, czy świstaku.
W taryfie Happy masz pakiet za 6zł :arrow: 600SMSów do Ery wymiennych na 100MMSów do Ery ważny 30dni (SMS-1gr, MMS-6gr za każde 100kB)
Są pakiety minut:
:arrow: Bezterminowych 25minut wymiennych na 100SMSów do Era, Heyah i Stacjonarnych za 7,32zł. Limit zakupu- 10pakietów/30dni (minuta-29gr., SMS-7gr)
:arrow: Pakiet 30minut do Ery i stacjonarnych za 6zł (minuta- 20gr), limit zakupu to 10pakietów/30dni
:arrow: jest też Pakiet Lojalnościowy 150minut do Ery i stacjonarnych (dla kart SIM aktywnych min. 60dni) minuta kosztuje tam 14gr. limit zakupu- 1pakiet/miesiąc
Możesz jeszcze aktywować usługę Numerki za Grosze, gdzie wybierasz do 3numerów z Ery (4zł/numer/miesiąc) w godzinach 8-22 za 9gr/minuta i między 22-8 za 3gr/min
W taryfie NOWY TAK TAK który teraz jest dostępny masz pakiet SMSów i MMSów jw., usługę numerki za grosze, znikają jednak: Pakiet Lojalnościowy, pakiety Bezterminowe i Pakiet 30minut, ale w zamian można aktywować Godzinę za Grosze, aktywacja kosztuje 2złote, potem opłata miesięczna wynosi 1zł, a możesz rozmawiać ze wszystkimi w Erze i na stacjonarne za 99gr, niezależnie czy rozmawiasz 15sekund, czy 58minut, można też aktywować Pakiet Minutowy, ale jest limit zakupu TYLKO 2pakiety/30dni, przez pierwsze 4miesiące będziesz za 6zł dostawał 20minut do Ery i stacjonarnych, a po 4 miesiącach w Nowym TT za 6zł dostaniesz 40minut.
Więcej informacji znajdziesz na stronie Ery

PLUSy Starej PLAY KARTY:
Możesz zakupić 200SMSów za 9zł. (4,5gr/SMS) do wszystkich sieci nieograniczoną liczbę razy, nawet kilka razy w miesiącu, a jeżeli 200SMSów to za dużo to możesz kupić 30SMSów do wszystkich sieci za 3zł.
Za każde dwie pełne minuty odebrane z innych sieci niż PLAY otrzymasz za darmo jedną minutę do wszystkich sieci- USŁUGA ZBIERAJ MINUTY jest bezpłatna.
Jak pogadasz np. z kimś z Orange(na jego koszt) 6min00s. to dostaniesz 3minuty do wszystkich sieci.
Jak pogadasz z kimś z Plusa np. 13min15s to podziel na 2 i wyjdzie 6,75 i wtedy te cyfry po przecinku odpadają i dostajesz 6 minut do wszystkich.
Możesz wykupywać co miesiąc 25minut po 10 groszy każda (pakiet 90minut za 9zł- po 15min przez 6miesięcy oraz pakiet 30minut za 3zł- po 10minut przez 3 miesiące)- potem mimo zakazu w regulaminie udaje się ponownie aktywować.
Jeżeli Ci tych minutek by zabrakło to możesz dokupić NIEOGRANICZONĄ LICZBĘ PAKIETÓW 30minut za 9zł do wszystkich sieci, gdzie minuta wynosi 30groszy.
Wszystkie pakiety minutowe (każda minuta ze ZBIERAJ MINUTY również) są ważne 30dni, ale jak ktoś do Ciebie zadzwoni, lub dokupisz pakiet 30min za 9zł. to wtedy wszystkie minuty są przedłużane o kolejne 30dni.
Do doładowań powyżej 50zł. dodawane są bonusy:
50zł-69zł. :arrow: bonus 20zł. (+3miesiące na wychodzące)
70zł-99zł. :arrow: bonus 30zł. (+3m-ce na wychodzące)
100zł-149zł :arrow: bonus 50zł. (+6m-cy na wychodzące)
150zł-300zł. :arrow: 150zł. bonusu (+6m-cy na wychodzące)

Można doładowywać kwotami od 10zł do 300zł.
doładowanie od 10zł do 24zł. przedłuża wychodzące o 10dni
doładowanie od 25zł do 49zł przedłuża wychodzące o 30dni

Premia jest ważna 30dni i jeżeli coś zostanie to przepada, albo jeżeli doładujesz kwotą od 50zł. to znowu premia zostanie przedłużona o kolejne 30dni od doładowania.

Mając minuty z pakietu premię możesz przeznaczyć na videorozmowy do wszystkich sieci, MMSy do wszystkich sieci, przesył danych, SMSy do wszystkich sieci po wykorzystaniu pakietu SMSów, jak skończy się pakiet minut lub minuty z usługi ze ZBIERAJ MINUTY też można premię wykorzystywać na połączenia do wszystkich sieci. Z PREMII nie można wykupywać pakietów.

MINUSY:
Ludzie mogą przestać do Ciebie dzwonić ponieważ jak na razie jest wysoki MTR do Playa, ale (chyba?) od stycznia spada stawka interconnectu do Play, ale za to Ty będziesz miał więcej minut i MOŻE będzie Cio się bardziej opłacało do niektórych zadzwonić samemu :wink:
Drugi minus to brak kumulacji ważności konta tj. w simplusie lub orange, czyli masz konto ważne np. do 05.01.2009roku, doładowujesz za 150zł. 25.11.2008r. i przedłużaq Ci ważność nie od 05.01.2009 o 180dni, tylko od 25.11.

Stawki podstawowe to:
49gr/minuta do wszystkich bez pakietów w tym videorozmowy
15gr/SMS
15gr/MMS max. 300kB
5gr/10kB

Pozdrawiam serdecznie :!: :-D

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#312500  autor: yanek
 23 sty 2009, 21:10
kiju pisze:Który wybrać pre-paid? Wykorzystywany będzie prawie całkowicie do wysyłania smsów do Ery.
Odpowiedź jest prosta - TakTak.

Wszystko na temat TakTak'a masz opisane powyżej - w poście express100, ja dodam tylko (jeśli jeszcze o tym nie wiesz :D), że od 15.01 do 15.02 w TakTak'u jest promocja PODWÓJNE DOŁADOWANIE.
Wystarczy doładować konto kwotą 25zł, następnie w ciągu 5 dni ponownie doładować konto kwotą od 25 do 150 zł, a wartość tego drugiego doładowania zostanie podwojona.

#312511  autor: express100
 23 sty 2009, 21:45
yanek pisze:Wystarczy doładować konto kwotą 25zł, następnie w ciągu 5 dni ponownie doładować konto kwotą od 25 do 150 zł, a wartość tego drugiego doładowania zostanie podwojona.
Drugie doładowanie może być równe nawet 500zł., ale i tak maksymalnie można dostać 150zł., chyba o to chodziło, prawda?
Pozdrawiam! :-D

PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP

#312526  autor: kiju
 23 sty 2009, 22:41
express100, wielkie dzięki za wyczerpujące wyjaśnienie - tego mi było trzeba :) Czyli wybieram Tak Taka, a że zależy mi głównie na smsach, to myśle, że Nowy Tak Tak będzie dobrym wyborem.

Pozdrawiam! :)

#312539  autor: express100
 24 sty 2009, 00:18
kiju pisze:express100, wielkie dzięki za wyczerpujące wyjaśnienie - tego mi było trzeba :) Czyli wybieram Tak Taka, a że zależy mi głównie na smsach, to myśle, że Nowy Tak Tak będzie dobrym wyborem.

Pozdrawiam! :)
To się bardzo cieszę, że moje wyjaśnienia pomogły Ci przy wyborze oferty :wink:

Pozdrawiam! :-D

PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP

#312622  autor: yanek
 24 sty 2009, 14:30
express100 pisze:yanek napisał/a:
Wystarczy doładować konto kwotą 25zł, następnie w ciągu 5 dni ponownie doładować konto kwotą od 25 do 150 zł, a wartość tego drugiego doładowania zostanie podwojona.

Drugie doładowanie może być równe nawet 500zł., ale i tak maksymalnie można dostać 150zł., chyba o to chodziło, prawda?
Heh, no o to mi chodziło, ale wolałem to napisać w najprostszej do zrozumienia formie...

Sprzedam NOWE google GALAXY GEAR VR Lite http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 15#p853315

#312702  autor: HerrBata
 24 sty 2009, 20:10
Odnośnie startera: aktywowałam tzw. Cyberstarter - darmowy starter Heyah i dostałam komunikat, że mam na koncie 1 zł, a mój starter będzie ważny przez 1 miesiąc na rozmowy wychodzące i 3 na przychodzące.

#312748  autor: marcinb
 24 sty 2009, 23:11
Nie wiem czy ten starter ma coś wspólnego ze starterem Heyah za 5 zł, który po aktywacji ma na koncie tylko 1 zł a 5 zł zostaje dodane do salda po pierwszym doładowaniu jakąkolwiek kwotą. Czyli kupując starter za piątkę najlepiej od razu kupić doładowanie również za 5 zł. Dostajemy wówczas 11 zł na konto, wychodzące ważne przez 1 mies.

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#312756  autor: express100
 24 sty 2009, 23:39
kiju już wybrał Tak Taka (nowego), a więc nie ma sensu już pisać o Heyah.

PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP

#312767  autor: HerrBata
 25 sty 2009, 00:20
marcinb pisze:Nie wiem czy ten starter ma coś wspólnego ze starterem Heyah za 5 zł, który po aktywacji ma na koncie tylko 1 zł a 5 zł zostaje dodane do salda po pierwszym doładowaniu jakąkolwiek kwotą. Czyli kupując starter za piątkę najlepiej od razu kupić doładowanie również za 5 zł. Dostajemy wówczas 11 zł na konto, wychodzące ważne przez 1 mies.
Nie. To byl taka promocja, ze można było dostać starter heyah do CD Action (gazety o grach komputerowych) albo można było go dostać w ramach jakichś eventów.

#321992  autor: marcinb
 09 mar 2009, 19:12
HerrBata pisze:
marcinb pisze:Nie wiem czy ten starter ma coś wspólnego ze starterem Heyah za 5 zł, który po aktywacji ma na koncie tylko 1 zł a 5 zł zostaje dodane do salda po pierwszym doładowaniu jakąkolwiek kwotą.
Nie. To byl taka promocja, ze można było dostać starter heyah do CD Action (gazety o grach komputerowych) albo można było go dostać w ramach jakichś eventów.
Eeeee.... co Ty piszesz... Może i była ale takie starty o których pisałem też są w sprzedaży.

Obrazek

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#322130  autor: biotyt
 10 mar 2009, 13:21
Teraz do wysyłania SMS-ów opłaca się wziąć Play Fresh :) Darmowe SMS-y do wszystkich sieci gdy tymczasem nawet wewnątrz sieci u konkurencji trzeba płacić za SMS-y.

biotyt