• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #320962  autor: Grimm
 03 mar 2009, 18:23
Mam bardzo duzy problem. Dzisiaj do południa mogłem wysyłac sms normalnie, ale po powrocie ze szkoły już nie mogę. Mam 30 złotych na koncie, ustawione GSM i format wiadomości. Mój telefon to w200i
Ostatnio zmieniony 03 mar 2009, 18:32 przez Grimm, łącznie zmieniany 1 raz.

#321079  autor: ywis
 04 mar 2009, 09:44
Może jakiś problem jest ze strony operatora. U mnie wszystko działa jak trzeba. Żadnych problemów nie zauważyłem.

#321230  autor: kwicun
 05 mar 2009, 14:01
U mnie też brak problemów. A powiedz jeszcze czy masz ważne konto? :) Mówię poważnie, bo ja kiedyś też zapomniałem, że mi się kończy ważność konta i też miałem problem, że nie mogę smsa wysłać :)

Obrazek

#321894  autor: s7owik
 09 mar 2009, 12:55
Proponuję sprawdzić numer centrum wiadomości- najczęstszy problem.
Menu / Wiadomości / ustawienia / wiadomość tekstowa / Centrum usług. Powinien być tam taki numer- +48601000310.
Jeśli wysyłanie nadal nie będzie możliwe trzeba sprawdzić w
Menu / ustawienia / łączność / Komunikacja danych bądź transmisja danych / Dostęp wiadomości tekstowej.
Trzeba wybrać pierwszą możliwość z dostępnych dwóch-w zależności od modelu sony ericssona. W jednym trzeba wybrać "CS", w innym "Z komut. kanał."
Jeśli po tym nie będzie można wysyłać smsów - trzeba przełożyć kartę do innego telefonu. Jeśli będzie można wysyłać w innym telefonie to W200i trzeba zanieść do serwisu, jeśli nadal nie będzie można- dopiero można zadzwonić na numer 2601. "Dopiero" , bo jeśli nie przełożysz karty do innego telefonu i nie sprawdzisz tych rzeczy, to i tak Ci powiedzą, żeby to sprawdzić i dopiero zadzwonić, a połączenie kosztuje 95 gr :P