• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #314088  autor: yellowfox
 29 sty 2009, 23:39
Mam problem, jakies 1,5 miesiaca temu dostałem darmowy starter orange music,
potem doładowałem na pakiecik żeby nie stracić numeru.
Dziś spoglądam na telefon i nie mam zasięgu a ponowne uruchomienie daje komunikat "nieudana rejestracja karty sim". Jak tak można ? ta karta powinna być ważna chyba z rok, mam stare karty z simplusa którę dalej działają i nie mam takich dziwactw :roll:

#314090  autor: express100
 29 sty 2009, 23:48
Mogli Ci ją wyłączyć jeżeli jej nie zarejestrowałeś ani na Orange.pl, ani POPRAWNIE na karcie rejestracyjnej w salonie Orange (faxem), albo po prostu w Twojej miejscowości padła sieć co jest najpewniejsze jeżeli taki komunikat się pojawia, albo spróbuj przełożyć SIM do innego telefonu.
Jeżeli się problem będzie powtarzał, a jesteś pewien że okres ważności numeru jeszcze nie minął to wybierz się do najbliższego salonu/punktu Orange :wink:
Pozdrawiam serdecznie :-D :!:

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#314093  autor: tomko111
 29 sty 2009, 23:52
Gdy otrzymasz starter to masz miesiąc na jego aktywację na stronie Orange, potem masz 14 dni na doładowanie. Po tych 14 dni normalnie musisz doładować konto i zostanie one przedłużone zgodnie z wartością zdrapki.

#314103  autor: DejwiD
 30 sty 2009, 05:45
express100 pisze:Mogli Ci ją wyłączyć jeżeli jej nie zarejestrowałeś ani na Orange.pl, ani POPRAWNIE na karcie rejestracyjnej w salonie Orange (faxem)
bzdury
express100 pisze:albo po prostu w Twojej miejscowości padła sieć co jest najpewniejsze jeżeli taki komunikat się pojawia, albo spróbuj przełożyć SIM do innego telefonu.

bzdury
express100 pisze:Jeżeli się problem będzie powtarzał, a jesteś pewien że okres ważności numeru jeszcze nie minął to wybierz się do najbliższego salonu/punktu Orange
bzdury

doładowanie na pakiet to 2 x 5 zl. termin waznosci takiego doladowania to tydzien.. starter do kosza :)

#314108  autor: yellowfox
 30 sty 2009, 07:43
ale jak to jest możliwe? starter nie posiada własnej ważności na połączenia przychodzące?
przeglądałem regulamin ale nic o tym nie wspomniano, chyba wiekszość operatorów daje roczny czas na przychodzące dla nowych starterów ?

#314124  autor: biotyt
 30 sty 2009, 11:10
yellowfox, darmowy starter po aktywacji ma ważność na przychodzące 14 dni. W ciągu tych 14 dni należy doładować kwotą co najmniej 25 zł by przedłużyć ważność numeru o pół roku. Doładowałeś 2x5zł, a takie doładowanie za 5 zł to wykonywanie połączeń przez 2 dni i odbieranie połączeń przez 7 dni. Karta SIM została odłączona i straciłeś numer bo termin ważności konta po prostu się skończył.
yellowfox pisze:chyba wiekszość operatorów daje roczny czas na przychodzące dla nowych starterów
Nie prawda, właściwie tylko Orange ma prawdziwy rok przychodzących lecz w płatnych starterach, a nie tych darmowych ze strony internetowej.

biotyt

#314125  autor: Łukasz_W
 30 sty 2009, 11:13
Z tego co zrozumiałem to posiadałby gdybyś go normalnie doładował. Dlatego moim zdaniem lepiej kupić starter w sklepie/kiosku/na allegro, bo przy tych darmowych jest za dużo kombinacji, chociaż na stronie można czasem całkiem fajny numer znaleźć.
DejwiD: no ale powiedzmy ten tydzień to na wychodzące. Czy na przychodzące nie ma roku przy najniższych doladowaniach?

Edit: Ok, już biotyt wyjaśnił nieco mnie uprzedzając. Nie mam więcej pytań :)

#314320  autor: yellowfox
 31 sty 2009, 09:22
biotyt dzieki za wyjaśnienie