• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #306478  autor: Zephon
 28 gru 2008, 19:20
Witam, niedługo kończy mi się umowa w mixplusie. Zdecydowałem się na tą sieć, ze względu na dużą jej popularność w moim rejonie (chodziło głównie o pakiety sms itp.). Jednak teraz rozpocząłem studia i to już nie ma zbyt dużego znaczenia, dlatego zastanawiam się nad zmianami. Nie wiem, czy ktoś może się orientuje, czy w plusie są jakieś bonusy za przedłużenie umowy, typu zniżki na telefony. Chodzi mi głównie o korzystną ofertę zakupu telefonu, a także istnienie różnych pakietów, zwłaszcza internetowych, jakości połączeń i ogólnym zasięgu. No i oczywiście jak najbardziej opłacalne ceny połączeń, a zwłaszcza smsów o innych sieci. Zwracam również, że nie przepadam za modyfikacjami softu przez operatorów. Byłbym wdzięczny za pomoc;]

Samsung R200s=>Siemens A52=>Nokia 6020=>Siemens CX65=>Sony Ericsson D750i=>Nokia N73 ME=>Samsung D900i=>Motorola E8=>Nokia C5=>Sony Ericsson Xperia Arc S=>Samsung Galaxy S III=> HTC One m7=> HTC 10=> HTC U12+

#306489  autor: express100
 28 gru 2008, 20:36
Ja na Twoim miejscu wziąłbym Starą PLAY KARTĘ ;-)
PLUSy:
200SMSów do wszystkich sieci co miesiąc za darmo, jak nie wystarczy kupujesz 30SMSów za 3zł do wszystkich sieci, czyli SMS wychodzi po 10gr, jak już te dwieście wykorzystasz.
Dodatkowo raz w miesiącu (w regulaminie jest inaczej ale się nie przejmuj) możesz wykupić pakiet 10zł (dodają do premii-ważne 30dni) za 5zł (z konta głównego)
Za każde dwie pełne minuty odebrane z innych sieci niż PLAY otrzymasz za darmo jedną minutę do wszystkich sieci- USŁUGA ZBIERAJ MINUTY jest bezpłatna.
Jak pogadasz np. z kimś z Orange(na jego koszt) 6min00s. to dostaniesz 3minuty do wszystkich sieci.
Jak pogadasz z kimś z Plusa np. 13min15s to podziel na 2 i wyjdzie 6,75 i wtedy te cyfry po przecinku odpadają i dostajesz 6 minut do wszystkich.
Możesz wykupywać co miesiąc 25minut po 10 groszy każda (pakiet 90minut za 9zł- po 15min przez 6miesięcy oraz pakiet 30minut za 3zł- po 10minut przez 3 miesiące)- potem mimo zakazu w regulaminie udaje się ponownie aktywować.
Jeżeli Ci tych minutek by zabrakło to możesz dokupić nielimitowaną ilość pakietów 30minut za 9zł do wszystkich sieci, gdzie minuta wynosi 30groszy.
Wszystkie pakiety minutowe (każda minuta ze ZBIERAJ MINUTY również) są ważne 30dni, ale jak ktoś do Ciebie zadzwoni, lub dokupisz pakiet 30min za 9zł. to wtedy wszystkie minuty są przedłużane o kolejne 30dni.
Do doładowań powyżej 50zł. dodawane są bonusy:
50zł-69zł. :arrow: bonus 20zł. (+3miesiące na wychodzące)
70zł-99zł. :arrow: bonus 30zł. (+3m-ce na wychodzące)
100zł-149zł :arrow: bonus 50zł. (+6m-cy na wychodzące)
150zł-300zł.:arrow: 150zł. bonusu (+6m-cy na wychodzące)

Można doładowywać kwotami od 10zł do 300zł.
doładowanie od 10zł do 24zł. przedłuża wychodzące o 10dni
doładowanie od 25zł do 49zł przedłuża wychodzące o 30dni

Premia jest ważna 30dni i jeżeli coś zostanie to przepada, albo jeżeli doładujesz kwotą od 50zł. to znowu premia zostanie przedłużona o kolejne 30dni od doładowania.
Więcej informacji o doładowaniach znajdziesz TUTAJ

Mjaą minuty z pakietu premię możesz przeznaczyć na videorozmowy do wszystkich sieci, MMSy do wszystkich sieci, przesył danych, SMSy do wszystkich sieci po wykorzystaniu pakietu SMSów, jak skończy się pakiet minut lub minuty z usługi ze ZBIERAJ MINUTY też można premię wykorzystywać na połączenia do wszystkich sieci. Z PREMII nie można wykupywać pakietów.

MINUSY:
Ludzie mogą przestać do Ciebie dzwonić ponieważ jak na razie jest wysoki MTR do Playa, ale od stycznia spada trochę stawka interconnectu do Play, ale za to Ty będziesz miał więcej minut i MOŻE będzie Ci się bardziej opłacało do niektórych zadzwonić samemu :wink:
Drugi minus to brak kumulacji ważności konta tj. w mixplusie lub orange, czyli masz konto ważne np. do 05.01.2009roku, doładowujesz za 150zł. 25.11.2008r. i przedłużaq Ci ważność nie od 05.01.2009 o 180dni, tylko od 25.11.

Stawki podstawowe to:
49gr/minuta do wszystkich bez pakietów
15gr/SMS
15gr/MMS max. 300kB
5gr/10kB

Pozdrawiam! :-D

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#306628  autor: tomko111
 29 gru 2008, 11:44
Przecież takich tematów jak ten jest na forum kilkanaście... proponuję używanie szukarki. :)

#306707  autor: Spiite
 29 gru 2008, 17:57
Skoro plus Ci odpowiada to poczytaj Tutaj może zdecydujesz się przedłużyć.

#311475  autor: HerrBata
 19 sty 2009, 01:51
Czy mi się wydaje, czy express100 jest przypuszczalnie troszeczkę nieobiektywny? :shock:

No tak, czy owak: ja jestem w Heyah i jestem zadowolona, w związku z czym - polecam. Starter jest taniutki (możesz nawet dostać 2 w cenie 1), więc spróbowanie nie szkodzi portfelowi :-D

#311530  autor: pablo_79
 19 sty 2009, 14:08
express100 poleca bieganie po różnych punktach w poszukiwaniu igły w stogu siana: starej oferty Play. A co z nową?
Moim zdaniem wybór operatora powinien zależeć głównie od tego, do kogo dzwonimy najczęściej i najdłużej. Jeśli komuś niemiłe jest odbieranie telefonów- może wybrać Playa. Ale nawet nowa tuBiedronka ma do Play'a 75gr/min.
Mi się świetnie sprawdzają tańsze rozmowy do mojej sieci i na takich samych zasadach- telefonowanie na stacjonarki. Mam TakTaka, godziny za grosze i do wybranych- rozmowy od 3 gr. poza tym jest teraz kolejna promocja podwójnego doładowania. I ciekawe oferty na same startery i startery z telefonem.

#311588  autor: kowcio
 19 sty 2009, 18:29
pablo_79 pisze:express100 poleca bieganie po różnych punktach w poszukiwaniu igły w stogu siana: starej oferty Play. A co z nową?
Starter Starej Play Karty bezproblemowo jest dostępny na Allegro, nie widzę problemu. Także jestem za Play Kartą, i nie uważam, że:
Czy mi się wydaje, czy express100 jest przypuszczalnie troszeczkę nieobiektywny? :shock:
.

#311729  autor: pablo_79
 20 sty 2009, 12:30
Zephon, jeśli chodzi o zestawy z ciekawymi telefonami, to teraz większosć operatorów proponuje wyprzedaże noworoczne. Możesz nawet kupić tanio porządny telefon wraz ze starterem, np. w TT, telefony bez umowy i telefony z umową. A ceny- w wielu wypadkach niższe, niż w sklepie.