• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #309687  autor: Pijo
 11 sty 2009, 01:21
Witam.

Włączyłem sobie dziś w Simplusie Pakiet Internetowy 20MB w celach testowych.
O to wyniki pomiaru:

http://www.speedtest.net/result/387945375.png

Sprawdzlem to jak widac o 1AM wiec teorytcznie net powinien chodzic szybciej.

Czyżby Plus przycinał HSDPA w Simplusie?????

(Testy robione w B-stoku, na Nokii E51)[/b]

#309690  autor: piwosz
 11 sty 2009, 04:53
Spróbuj kogoś spotkać kto ma iPlusa i na tym samym modelu w tym samym miejscu i w podobnej pogodzie. Internet bezprzewodowy jest dość kapryśny i różnie to z nim bywa. Nie zawsze osiąga się pełne prędkości...

:occasion5:

#309705  autor: vinc
 11 sty 2009, 10:40
Pijo pisze:Czyżby Plus przycinał HSDPA w Simplusie?????
Gdzie tam. Plus nic nie przycina tak jak napisał piwosz internet taki jest kapryśny i na jego szybkość składa się bardzo wiele czynników. Czasami możesz mieć prędkość 2MB by za godzinę mieć mniej niż 1MB.

Obrazek

#309852  autor: Rambus
 11 sty 2009, 21:16
Ja również nie słyszałem o tym, żeby przycinali. Zamiast zmiany telefonu możesz też spróbować potestować o różnych porach dnia, tygodnia itp.

Nie sądziłbym żeby telefon szwankował, zazwyczaj dane techniczne pokrywają się z rzeczywistością....

Więc w twoim wypadku podejrzewałbym to, że to skutek obciążenia nadajnika (1 to nie jest jeszcze taka późna pora :) ) albo tak jak ludzie wspominali wina pogody.
Może zasięg nie był za dobry?

Ja na mixie takich problemów nie mam, W890i i spokojnie około 12 w południe mam 2Mbit w Łodzi, co widać na zamieszczonym poniżej obrazku :)