• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #295893  autor: dahez
 04 lis 2008, 18:05
Witam!
Mam podpisaną umowę w orange na 2lata, od marca tego roku, wszystko ok, płacę rachunki i jestem zadowolony jednak z przyczyn osobistych chciałbym zmienic numer. Oczywiscie umowa abonamet itp zostaje bez zmian. Chodzi mi tylko o zmianę numeru. Czy istnieje taka możliwosc? Ile to może kosztowac? Proszę o jak najszybszą odpowiedź.
Ostatnio zmieniony 04 lis 2008, 18:08 przez dahez, łącznie zmieniany 1 raz.

http://www.youtube.com/watch?v=D3fHXpgqGEc

#295896  autor: biotyt
 04 lis 2008, 18:25
Te informacje można znaleźć w zakładce pomoc: link
Niestety, tylko abonenci mają możliwość zmiany numeru telefonu. Zmiana nie jest możliwa dla ofert mix i prepaid.

biotyt

#295897  autor: dahez
 04 lis 2008, 18:32
Kurcze pamiętam że po podpisaniu umowy otrzymałem wadliwą kartę sim i podczas wymiany na nową gośc z salonu pytał czy ma byc nowy numer czy ten sam? Może wymiana karty sim, na kartę z nowym numerem jest rozwiązaniem w tej sytuacj?

http://www.youtube.com/watch?v=D3fHXpgqGEc

#295901  autor: biotyt
 04 lis 2008, 18:43
dahez pisze:Kurcze pamiętam że po podpisaniu umowy otrzymałem wadliwą kartę sim i podczas wymiany na nową gośc z salonu pytał czy ma byc nowy numer czy ten sam? Może wymiana karty sim, na kartę z nowym numerem jest rozwiązaniem w tej sytuacj?
Możliwe, że to jest pewne obejście problemu. Warto przejść się do salonu i zapytać.
Dane w pomocy mogą być nieaktualne, może Orange wyszło na przeciw klientom i od niedawna pozwala zmienić numer także w mixie.

biotyt

#297075  autor: ewelina86
 11 lis 2008, 13:21
dahez pisze:Może wymiana karty sim, na kartę z nowym numerem jest rozwiązaniem w tej sytuacj?
to zależy na jaki numer została juz sporządzona umowa.
bo pracownik salonu mógł Ci wszystko zaproponować nie mając swiadomosci poniesienia przez Ciebie konsekwencji,
dajac Ci nowa karte sim - moze podpisac na nia nowa umowe albo dac Ci jakas prepaidowa karte, nie ma tak ze o tak znikąd da Ci nowy numer i sprawa załatwiona.
Toz to sa liczne formalnosci...przeca.
biotyt pisze:może Orange wyszło na przeciw klientom i od niedawna pozwala zmienić numer także w mixie.
wiec wyklaruje - jeszcze nie ma czego takiego.
Jedynie co ostatnio sie pojawilo to mozliwosc zmiany taryfy z tych starszych na nowe, od 5 listopada, chodzi o przejscie z Nowego Twojego Mixa na Orange Mix itp. :P

Jeśli ktoś zarzuca Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna, pomyśl sobie, że Titanica budowali profesjonaliści, a Arkę Noego amatorzy.

#297308  autor: pumba
 12 lis 2008, 17:50
Niestety w mixie nie ma możliwości zmiany numeru abonenckiego także przy wymianie karty sim, jedynym wyjściem jest przejście na abonament i dopiero wtedy będzie możliwa zmiana numeru, ale wiąże się to z opłatą 150zł i numer jest zmieniany w ciągu paru godzin maksymalnie do 24h.
Obecnie w ramach promocji migracja ze starych ofert mix na Orange abonament jest bezpłatna ;)

#297313  autor: biotyt
 12 lis 2008, 18:53
pumba, mam takie pytanie dotyczące pakietów czy usług dodatkowych w Orange Mix. W Nowym Twoim Mixie wszystkie dodatkowe pakiety i usługi były płatne z doładowań. Jak jest w Orange Mix? Są doliczane do kolejnych rachunków bo włączane z nowym okresem rozliczeniowym?

biotyt

#297314  autor: pumba
 12 lis 2008, 18:59
biotyt, dokładnie tak jak napisałeś opłata za usługi dodatkowe/pakiety w Orange mix jest doliczana do faktury a nie jak było to w poprzednich mixach że opłata była pobierana ze środków z doładowań, teraz jeśli się włączy lub wyłączy dodatkową usługę/pakiet to przychodzą nowe druczki na nową kwotę ;)