• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #295341  autor: www.fazafm.com
 31 paź 2008, 22:46
Mam takie pytanie. Na aukcjach allegro zauważyłem mnóstwo aukcji doładowujących konto w orange za śmiesznie niska cenę np: za 18 zl doładowanie na 25 zl , za 36 zl doładowanie na 50 zl , za 79 zl doładowanie 110zl , za 90 zl 125zl , za 140 zl 200zl. To są oczywiście przykładowe kwoty z aukcji.

Czy może ktoś wiew jaki sposób osobom, które sprzedają takie doładowania nie tracą na tym ? Jaki jest zysk jeśli powiedzmy doładuje sobie konto orange go na 110zl, a następnie przeleje ta kwotę komuś to przecież stracę na tym interesie chyba ze jest jakiś kruczek w systemie i da się oszukać system doładowań???

#295347  autor: piokuk
 31 paź 2008, 23:30
Niekoniecznie. Ja regularnie kupuję Babci zdrapkę 100+10 (jedną na dwa miesiące) tylko po to, żeby uaktywnić jej usługę "Rozmawiam non stop" (czy jakoś tak). Dzwoni tylko na jeden numer, więc resztę środków sprzedaję na allegro i jest (prawie) na kolejną zdrapkę.

#295349  autor: www.fazafm.com
 31 paź 2008, 23:33
Mnie by to nie dziwilo gdyby jeden sprzedajcy sprzedawal jedno doladowanie ale jesli ktos ma wystawionych 100 doladowan po 110zl za 79 zl to pytam sie gdzie tu jest kant ?

#295356  autor: Btk_Tomas
 01 lis 2008, 08:39
Doładowanie można kupić tanio,ale chyba nie obniża ono stawek w NOG i nie działają po nim promocje "pogadaj sobie" i "minuty non stop" oraz "masz za staż".

#295362  autor: biotyt
 01 lis 2008, 10:11
www.fazafm.com pisze:Mnie by to nie dziwilo gdyby jeden sprzedajcy sprzedawal jedno doladowanie ale jesli ktos ma wystawionych 100 doladowan po 110zl za 79 zl to pytam sie gdzie tu jest kant ?
Zwykłe karty doładowujące nie są sprzedawane tak tanio. W ich przypadku zniżka sięga max 10% wartości karty - sprzedawca rezygnuje z części marży zawartej w cenie karty. Okazje typu 100 zł za 70 zł są Przelewem SMS, który nie przedłuża ważności konta. Środki na taki przelew mogą pochodzić z Punktów Profit, z reguły tak jest. Niektórzy na prawdę wiele mają tych punktów więc kilka doładowań za 100 zł mogą zrealizować.
Przypadki gdzie ktoś wystawia setki dużych "paczek złotówek" do przelewu są na prawdę jednostkowe. Przeglądałem właśnie Allegro i stwierdzam, że jest trochę takich dużych aukcji, ale od jednego sprzedawcy. A skąd on to ma? Trzeba już się jego zapytać. Może kupił tanio sporą ilość kart zdrapek, które z końcem tego roku tracą ważność. Może odkupuje od ludzi nadmiary doładowań po niskich cenach.

biotyt

#295368  autor: www.fazafm.com
 01 lis 2008, 10:54
Wiadomo ze jest cos kosztem czegos. Jesli doladujemy zdrapka mamy profity z tego plynace w zaleznosci od taryfy. Jesli doladujemy punktami to nam tylko przedluza waznosc konta. Jesli zrobimy przelew sms to zyskujemy pakiet zlotowek po niższej cenie ale nie przedluza nam sie ważność konta. (5 dni maksymalnie).

Na jakims forum czytalem cos w kwestii jakiegos sposobu na doladowanie w simplusie . Wynikalo z tego, ze kilkukrotny przelew w tym samym czasie z kilku innych kart powodowal jakas dziwna kumulacje srodkow i w koncowym efekcie bylo ich wiecej. Ale nie chcialo mi sie wglebiac co i jak konkretnie.

Dodam jeszcze ze doladowujac naprzemian zeby nie tracic profitow w orange go i nizszych stawek kwota 110zl karta zdrapka 110 zl przelew sms za 79 takze zyskujemy sporo. W sumie mamy za 173 zl az 220zl - (94 zdrapka na allegro + 79 przelew sms).

czyli nikt nie potrafi odpowiedziec na to pytanie ???