No nie do końca ... gdyż ustawiając opcję 24-miesiące, w sklepie orange.pl, bez problemu można wybrać zobowiązanie 35 zł (90 minut, 2 prezenty) w ofercie bez telefonu.
Właśnie przed chwilą zauważyłem, że schody zaczynają się, gdy chce się ustawić "Konfigurację własną", gotowy pakiet na 2 lata, 35 zł (2 prezenty - 400 smsów do orange i 180 minut do orange i stacjonarne w weekendy) przechodzi potwierdzenie bez problemu, gdy jednak chcę dokonać modyfikacji jednego z prezentów i skorzystać z konfiguracji własnej, również przy opcji 24 miesięcznej, każde działanie użytkownika skrypt interpretuje jako próbę wybrania zbyt dużej ilości gratisów (prezentów) dla abonamentu 25 zł.
OrfiZ regulaminu promocji "Tylko SIM"
1. Aby skorzystać z Promocji, wystarczy:
- zawrzeć Umowę na czas określony 12 albo 24 miesiące („Okres zastrzeżony") z Kwotą Abonamentu 25 zł lub wyższą w ofercie Orange abonament lub w ofercie Orange mix albo
- podpisać Aneks na czas określony 12, 18, 24, 30 albo 36 miesięcy („Okres zastrzeżony”)
oraz zrezygnować z zakupu telefonu w cenie promocyjnej.
Dodatkowo zakładka poznaj Orange Mix - oferta bez telefonu:
Lubisz swój telefon i nie chcesz nowego? Specjalnie dla Ciebie przygotowaliśmy nową ofertę Tylko SIM dostępną już od 25 zł z umową na 12 lub 24 miesiące.
W ofercie Tylko SIM za to, że rezygnujesz z telefonu, zyskujesz podwójnie:
* dostajesz 50% więcej minut w abonamencie - promocyjne minuty są wymienne na SMS-y, MMS-y i inne usługi do wszystkich sieci. Otrzymujesz je co miesiąc:
o przez pół roku, jeśli podpiszesz umowę na 12 miesiecy
o przez cały czas trwania umowy, jeśli podpiszesz umowę na 24 miesiące.
Ponadto w prawym górnym rogu zachęta do skorzystania z zakupu na sklep.orange.pl w ofercie bez telefonu ... Nigdzie ani słowa, o tym, że można kupić wyłącznie na 24 miesiące i w konfiguracji przygotowanej przez Orange.
Wydaje mi się, że jest to błąd skryptu ... Gdyż każdorazowa próba wybrania konfiguracji własnej kończy się błędem.