• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #174122  autor: majusio
 14 kwie 2007, 23:17
Witam!
Kupiłem sobie ostatnio Play karta. Zadowolony jest z usług. Zasięg OK. Nie było żadnych problemów. Nie podoba mi się jednak prefiks. Te 790 to jednak raczej nie wpadają zbyt dobrze w ucho. Myślę sobie przeniosę numer z innego prepaida. Na allegro idzie kupić nówki startery z prefiksami 600, 601, 501, itd za parę groszy. Teraz pozostaje tylko kwestia zarejestrowania numeru w macierzystej sieci tak aby można było go potem przenieść do PLAY. Ile trwa proces rejestracji numeru po wysłaniu takiej karty rejestracyjnej w sieciach ERA, PLUS, ORANGE. Jak byliście w mojej sytuacji bardzo prosiłbym o pomoc. Nie ukrywam, że chciałbym jak najszybciej pojawić się w PLAY np z numerem 501......... a nie z 790.....

Kierownik

#174129  autor: dechomenon
 15 kwie 2007, 03:39
najlepiej idź do punktu bo wtedy zarejestruja Ci od ręki, tylko muisz pamiętać, że jak przenosisz numer z Plusa i Ery to na koncie musisz mieć 50zł a z orangutana 61zł,

#174135  autor: DejwiD
 15 kwie 2007, 06:56
orange -max 72 od zlozenia faxu i jestes zarejestrowany, mnp pozniej 7 dni, chociaz ze wzgledu , ze to play to licz na troche wiecej :)

#174150  autor: b@sho
 15 kwie 2007, 09:54
majusio jesli zrobisz to u konsultanta w salonie firmowym orange to zrobi ci to od reki :wink: potwierdzeniem rejstracji bedzie wiadomosci o doladowaniu konta kwota 10zl (mozna je wykorzystac do wszystkich)

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#174259  autor: Pawrzes
 15 kwie 2007, 16:14
Tak najlepiej zarejestrować numer w salonie formowym - wtedy Twoje dane osobowe od razu znajdą się w bazie klientów a wysyłając formularz pocztą zajmie to kilka/kilkanaście dni...

Pozdrawiam

#293176  autor: Xander99
 17 paź 2008, 21:26
Czy podczas przenoszenia numeru do innego operatora środki zgromadzone na koncie "idą" z numerem ?

#293177  autor: Kaczy
 17 paź 2008, 21:29
Xander99 pisze:Czy podczas przenoszenia numeru do innego operatora środki zgromadzone na koncie "idą" z numerem ?
Wszystko przepada.

...::: Made for loneliness :::...

#293229  autor: biotyt
 18 paź 2008, 10:56
Xander99 pisze:Czy podczas przenoszenia numeru do innego operatora środki zgromadzone na koncie "idą" z numerem ?
Przepadają. Na koncie musisz zachować odpowiednią kwotę by stary operator mógł pobrać opłatę za przeniesienie numeru, jeśli pozostało więcej złotówek to ich nadmiar po odliczeniu opłaty za przeniesienie nie jest zwracany.

biotyt