• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #285477  autor: mb79
 28 sie 2008, 17:56
Witam.
Mam pytanie dotyczące usługi Wybrany Kraj w Orange-niedługo jadę na wyspy na 2 tygodnie i chce obniżyć koszty wysyłanych sms lub połączeń do Polski.
Czy po włączeniu usługi z kierunkowym +44 to sms-y i dzwonienie z wysp do Polski będzie wg cennik tej usługi czyli 1 zł za minutę i 0,30 zł za sms ?
Tak mi powiedziała pani w salonie Orange ale ja trochę wątpię w to i wole dopytać fachowców :wink:
 #285484  autor: biotyt
 28 sie 2008, 18:44
mb79 pisze:Witam.
Mam pytanie dotyczące usługi Wybrany Kraj w Orange-niedługo jadę na wyspy na 2 tygodnie i chce obniżyć koszty wysyłanych sms lub połączeń do Polski.
Czy po włączeniu usługi z kierunkowym +44 to sms-y i dzwonienie z wysp do Polski będzie wg cennik tej usługi czyli 1 zł za minutę i 0,30 zł za sms ?
Tak mi powiedziała pani w salonie Orange ale ja trochę wątpię w to i wole dopytać fachowców :wink:
Ta usługa obniża ceny połączeń i smsów międzynarodowych do wybranego kraju czyli z Polski na numery zagraniczne o wybranym prefiksie, a nie ceny korzystając z roamingu operatora zagranicznego. W Twoim przypadku ta usługa dla Ciebie i Twoich znajomych będzie całkowicie nieprzydatna.

biotyt

#285489  autor: mb79
 28 sie 2008, 19:25
Dziękuję za odpowiedź. Czyli jest tak jak myślałem.
Usługa obniża koszty do wybranego kraju a nie tak jak mi powiedzieli że w obu kierunkach.

#285589  autor: biotyt
 28 sie 2008, 23:22
Nie ma za co.

Pani w salonie prawdopodobnie nie odróżnia rozmów międzynarodowych od rozmów wykonywanych w roamingu, a to całkowicie różne usługi.

biotyt

#285727  autor: mb79
 29 sie 2008, 19:24
Na szczęście dzisiaj przyszła dobra wiadomość:
Telepolis.pl
:mrgreen: