• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #274628  autor: majusio
 02 lip 2008, 09:23
Chciałem sobie doładować konto (25 zł) za pomocą pkt profit z telefonu mojej mamy, która ma taryfę Nowe Orange Go. Ja posiadam telefon w ofercie Orange Music. No więc wpisuję odpowiednią komendę wg strony www.orange.pl, wysyłam smsa pod numer 7130. Robię wszystko tak jak jest opisane na www a tu nagle przychodzi sms, że komenda jest nieodpowiednia. Sytuacja powtórzyła się dwukrotnie, potem stwierdziłem, że szkoda kasy na smsy za 1,22 zł. Wszystko robię według tego http://www.orange.pl/portal/map/map/pro ... id=1470108

Czyżby fakt, że posiadam Orange Music na kartę wyklucza mnie z możliwości doładowania konta za pomocą pkt. Profit?

Kierownik

#274641  autor: Tidus
 02 lip 2008, 11:27
Jest właśnie problem z ładowaniem za pkty "z" i "do" Orange Music :/ Ja zmieniałem na chwilę w orange.pl taryfę na POPa, ładowałem i wracałem do musica :) Zmiana jest darmowa ;)

#274646  autor: biotyt
 02 lip 2008, 12:19
Tidus pisze:Jest właśnie problem z ładowaniem za pkty "z" i "do" Orange Music :/ Ja zmieniałem na chwilę w orange.pl taryfę na POPa, ładowałem i wracałem do musica :) Zmiana jest darmowa ;)
Niestety przy migracji aktywne pakiety minut czy SMS-ów przepadają, więc jeśli majusio ma coś aktywowanego to takie doładowanie nie będzie rozwiązaniem.

majusio, nie obejdzie się pewnie bez kontaktu z BOK-iem.

biotyt

#274651  autor: majusio
 02 lip 2008, 13:35
No właśnie zostały mi jeszcze 332 smsy z pakietu do wszystkich i trzeba będzie poczekać parę dni jak to zejdzie i dopiero zmienię taryfę.

Kierownik

#274675  autor: cesarz
 02 lip 2008, 17:19
Jeszczemożna zadzwonić z telefonu mamy na *300 z reklamacją.

CNN

#274702  autor: DejwiD
 02 lip 2008, 20:40
w music nie ma mozliwosci doladowania programem profit.

ps. 8 lipca koniec promocji smsy do wszystkich sieci.. chyba orange chce umordowac te taryfe

#274741  autor: biotyt
 02 lip 2008, 23:17
DejwiD pisze:w music nie ma mozliwosci doladowania programem profit.

ps. 8 lipca koniec promocji smsy do wszystkich sieci.. chyba orange chce umordowac te taryfe
Jesteś pewien, że nie było możliwości doładowania z Profitu? Mi wydaje się, że był punkt o takich doładowaniach, ale ich nie wykluczał. Dokładniej mówił o braku bonusów do tego typu doładowań. Niestety regulamin na stronie nie działa, więc nie mogę nawet tego potwierdzić.

SMS-y/MMS-y do wszystkich były jedyną atrakcyjną promocją w tej taryfie. Moim zdaniem, dzięki niej taryfa Music była bardzo konkurencyjna w stosunku do oferty 36,6. Przez taki krok Orange Music stanie się mało ciekawą ofertą.

Może 9 lipca doczekamy się w końcu zapowiadanej zmiany w 10% więcej.

biotyt

#274748  autor: DejwiD
 03 lip 2008, 00:01
na bank nie moze przyjmowac, a czy zlecac- juz nie pamietam. jutro zapytam sie kogos z profitu..

#274758  autor: biotyt
 03 lip 2008, 08:53
DejwiD pisze:na bank nie moze przyjmowac, a czy zlecac- juz nie pamietam. jutro zapytam sie kogos z profitu..
Zapytaj. Na stronie Orange linki do regulaminu doładowań Profit oraz regulaminu oferty Orange Music nie działają, nie można więc o tym poczytać.

biotyt

#274924  autor: jablo
 04 lip 2008, 10:09
Dejwid mial zaptac i chyba zapomniał, wiec zrobilem to ja :]
Potwierdzone w proficie, w Orange Music nie ma możliwości doładowywania za pomocą punktów profit w obydwie strony. I jedyne co poradzili to doładowywanie za pomocą zdrapek/wydruków itd a w kwestii reklamacji to moga zwrocic jedynie punkty za te smsy które zostały wysłane z próba doładowań

#274981  autor: cesarz
 04 lip 2008, 18:08
Myślę że coś zmieniają w ofertach na karte . Regulaminy się nie otwierają i co jakiś czas nie mogę wejść na stronę Orange. W NOWYM ORANGE GO już dodali nowe usługi MINUTY NON-STOP I POGADAJ SOBIE.

CNN

#274987  autor: Prezesek
 04 lip 2008, 18:33
Jeszcze nie dodali. Może na chwile wrzucili tylko na serwer, przynajmniej teraz tego na stronce Orange nie ma

#274988  autor: cesarz
 04 lip 2008, 18:36
Na stronie Orange - lista pytań orange miusik usługi- czy doładowując punktami Profit dostanę dodatkowy bonus za doładowanie . Odpowiedź - nie .Brak też pakietu sms jeśli doładuje przelew sms,oraz z telefonu z rachunkiem . Chociaż z tym ostatnim w praktyce się nie zgadzam , moje doładowania od kilku miesięcy były z telefonu z rachunkiem i pakiety sms były + 20% więcej. Jeszcze Kto może otrzymać doładowanie -http://www.orange.pl/portal/map/map/pro ... id=1470108 NIE MA NOWYCH -NOG , ORANGE POP, ORANGE MIUSIK.

CNN

#274993  autor: biotyt
 04 lip 2008, 18:48
jablo pisze:(...)Potwierdzone w proficie, w Orange Music nie ma możliwości doładowywania za pomocą punktów profit w obydwie strony.
Beznadziejnie. Czyli jednym słowem Program Profit w Orange Music można raczej rozbić sobie o kant... Chyba, że zbierać punkty na jakąś nagrodę rzeczową. Nie sądzę jednak by dużo płacąca osoba zdolna uzbierać odpowiednią ilość punktów wybrała tego prepaida. Takie osoby biorą raczej abonament.

biotyt

#274996  autor: cesarz
 04 lip 2008, 18:59
Coś mieszają wregulaminach , nie można np. PROFIT pobrać . Teraz czekamy. Jeśli punktami profit naprawdę nie bedzie można doładować telefonów na kartę i mix to bedzie wielkie rozczarowanie.

CNN

#275001  autor: biotyt
 04 lip 2008, 19:12
cesarz pisze:Coś mieszają wregulaminach , nie można np. PROFIT pobrać . Teraz czekamy. Jeśli punktami profit naprawdę nie bedzie można doładować telefonów na kartę i mix to bedzie wielkie rozczarowanie.
Mi też to się nie podoba, bo korzystam z tych doładowań i jak dotąd bardzo sobie chwaliłem. Zgodził bym się na likwidację doładowań za punkty pod warunkiem możliwości zakupu szeregu różnych pakietów minut, SMS-ów, MMS-ów itp.

biotyt

#275038  autor: DejwiD
 04 lip 2008, 22:19
Dejwid mial zaptac i chyba zapomniał, wiec zrobilem to ja :]
jak śmiesz!! nie zapomnialem :P