• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #215851  autor: reboot
 26 sie 2007, 10:16
Plus bardzo ladnie leci w ch*ja :)
26 lipca o 8:44 przelalem sobie 20zl z jednego simplusa na drugi i rowniez tego samego dnia uruchomilem pakiety w taryfie Nowy Simplus...
I co z tego wynika? Ano pakiety wczoraj w srodku dnia (czyli po pelnych 30 dniach liczac od danej godziny, a nie od polnocy) wygasly, a dopiero dzisiaj 3 minuty po polnocy wreszcie wskoczyl mi teleprzelew, bo tak to przez caly dzien otrzymywalem komunikat, ze limit przelewow zostal wykorzystany...
Prosze tylko nie piszcie, ze jestem pieniaczem :) bo akurat ten simplus, Z KTÓREGO przelewam mam aktywny do 27.11 i mialem juz wyliczone, ze spokojnie sie zmieszcze w terminie i bede mogl na swoj glowny numer co 30 dni przelewac 20zl :) a tu sie okazuje, ze co teleprzelew, to nastepuje poslizg 1 dzien :)

Czy u Was tez ostatnio wystapil ten problem z teleprzelewem?

WKS

#215855  autor: Kaczy
 26 sie 2007, 10:29
reboot pisze: Czy u Was tez ostatnio wystapil ten problem z teleprzelewem?

Brak problemów u mnie ;)

...::: Made for loneliness :::...

#215907  autor: znal
 26 sie 2007, 12:47
ze 2 dni temu przelewałem i doszedł od razu (20 zł)
ale za to jakoś na początku wakacji były duże problemy z teleprzelewami i nawet ponad 1 dzień szly, albo w ogóle nie dochodziły (brak info ze strony sim+ lub komunikat o zlym poleceniu)

#219272  autor: domur
 06 wrz 2007, 12:43
tak tylko ze jak juz zrobili takie ograniczenia to automatycznie powinni stworzyc serwis do sprawdzania ile komu pozostalo jeszcze mozliwe do przelania lub otrzymania oraz do kiedy ma czekac zeby przelac wiecej itd bo tak to jest takie na chybil trafil

-----d---------------o----------------m---------------u---------------r-----

#219323  autor: reboot
 06 wrz 2007, 16:16
domur, uwierz mi, ze ja nie robilem tego na chybil trafil, ale co do minuty mialem wyliczone 30 dni, poniewaz simplus z ktorego przelewam ma przeciez ograniczony czas aktywnosci polaczen wychodzacych, wiec chce miec jak najmniej poslizgu miedzy kolejnymi teleprzelewami, a zlodziejski simplus ukradl mi 1 dzien...

[ Dodano: 25 Wrzesień 2007, 08:52 ]
30 dni minelo i znowu ten sam problem.
Dziwne, ze pakiety minut i SMS znikaja rowno po 30 dniach (praktycznie co do minuty).

Poprzednie zasilenie mialem 26 sierpnia o godz. 00:08.
Termin 30 dni mija 25 wrzesnia o 00:08... Jest godzina 08:50 a ja ciagle dostaje komunikat, ze przekroczylem limit doladowan...

Plus znowu leci w kulki albo w tym przypadku liczy sobie 30 pelnych dni, a nie 30 dni "od do".

[ Dodano: 26 Wrzesień 2007, 23:42 ]
Juz wiem jak to dziala... Faktycznie jest to 30 dni, ale musi minac pelne 30 dni liczone od nastepnego dnia po dokonaniu teleprzelewu.
Przyklad - przelewam 31 lipca o godzinie 7:43 lub jesli ktos o tej godzinie spi, to moze przelac o 22:17.
Dopiero od 1 sierpnia do 30 sierpnia do 23:59 jest liczony czas czyli 30 dni i mozna zasilic dopiero 31 sierpnia po polnocy...
Male oszustwo ze strony Plusa, bo pakiety dzialaja rowne 30 dni od momentu uruchomienia (30*24h).

WKS

#268642  autor: znal
 28 maja 2008, 19:53
Zadałem to samo pytanie dot. właściwej długości tych 30 dni na eboku sim+. I odpisali mi, że liczy się dokładnie 30*24h co do godziny (nie do/od końca/początku dnia). Jak coś to mam nr zgłoszenia 8)

Chociaż ZTCP ostatni teleprzelew przeszedł mi dopiero po północy kolejnego dnia ?)

#268758  autor: nicram
 29 maja 2008, 18:46
Zadałem to samo pytanie dot. właściwej długości tych 30 dni na eboku sim+. I odpisali mi, że liczy się dokładnie 30*24h co do godziny (nie do/od końca/początku dnia)
Tak samo liczony czas jest też dla pakietów:)

#274475  autor: Yanix
 30 cze 2008, 20:03
Promocja "Teleprzelew" miała trwać do dzisiaj, jednak nowy regulamin usługi mówi:
Promocja trwa od 23 sierpnia 2006 r. do 31 grudnia 2008 r.
Brawa dla Plusa :)

#274480  autor: taktakowiec
 30 cze 2008, 20:34
Super wiadomość i o to chodziło.Dopytywałem już od rana czy przedłuży Plus teleprzelew ale nikt nie wiedział.Myślę że dobra wiadomość na news na główną.

#274572  autor: znal
 01 lip 2008, 18:44
Praktycznie to teleprzelewy jeszcze nie działają, tak jak wcześniej.
Dzisiaj ok. 17 dostałem tylko komunikat: "Limit przelewów wykorzystany? Usługa niedostępna czasowo".
Wg tego co było wcześniej pisane w tym topicu oraz info z boku, limit powinien się odnowić koło godz. 15, czyli albo limity nie odnawiają już się w czasie rzeczywistym albo jest jakiś przestój w związku z przedłużeniem usługi.

Komuś już przeszedł teleprzelew po 30 czerwca?

EDIT:
Próbowałem jeszcze parę razy wczoraj puścić ten teleprzelew, ale się nie dało, dopiero dzisiaj koło 11 poszedł.