• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #270797  autor: xcichyx
 11 cze 2008, 13:08
Witam

Chciałbym się dowiedzieć od kogoś kto ma już play mix, ile wynoszą początkowe opłaty, tzn. ile muszę zapłacić przy przyjściu do ich punktu. Chcę np, wziąść mixa za 30 zł przez 36 miesiecy i jakiś telefon za 1 zł. Zapewne będe musiał zapłacić pierwsze 30 zł za doładowanie i 1 zł za telefon, czy coś jeszcze?

Aha jeszcze jedno przy okazji tematu, czy można przenieść numer z tak taka do play mix, bez opłat?

Dziękuje za pomoc...
 #270799  autor: jablo
 11 cze 2008, 13:16
xcichyx pisze: Aha jeszcze jedno przy okazji tematu, czy można przenieść numer z tak taka do play mix, bez opłat?
Niestety, nie bedzie mozliwości przeniesienia numeru do innej sieci bez opłat. Zawsze kosztuje to ok. 50-60 pln, które płacisz w sieci macierzystej z tego tytułu, że ich baza numerów (w tym wypadku tak-tak) zostaje uszczuplona o właśnie Twoj numer. A jak chcesz sie dowiedzieć wiecej na temat przenoszenia numerów, to takowy temat już istnieje na tym forum.
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=6528

#270803  autor: tomko111
 11 cze 2008, 13:30
xcichyx pisze:Aha jeszcze jedno przy okazji tematu, czy można przenieść numer z tak taka do play mix, bez opłat?
Przeniesienie numeru z Ery, tudzież TAK TAKA do Playa kosztuje 50zł brutto. :wink:

#270946  autor: thonka
 12 cze 2008, 01:53
nie wiem czy przypadkiem nie ma w najnizszych mixach oplaty aktywacyjnej, a nie moge tego nigdzie znalezc.
w play jest tez tak, ze pierwsza faktura jest troszeczke wyzsza niz normalne zobowiazanie, poniewaz gdy masz okres rozliczeniowy np. 2 kazdego miesiaca (kiedys byl w play jeden termn okresu rozliczeniowego dla wszystkich, nie wiem czy jest dalej), a umowe podpisales powiedzmy 20 czerwca, to za te dni w ktorych korzystasz z telefonu od daty aktywacji 20 czerwca do 2 lipca doliczane masz do pierwszej faktury.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#270949  autor: tomko111
 12 cze 2008, 07:01
thonka pisze:nie wiem czy przypadkiem nie ma w najnizszych mixach oplaty aktywacyjnej, a nie moge tego nigdzie znalezc.
w play jest tez tak, ze pierwsza faktura jest troszeczke wyzsza niz normalne zobowiazanie, poniewaz gdy masz okres rozliczeniowy np. 2 kazdego miesiaca (kiedys byl w play jeden termn okresu rozliczeniowego dla wszystkich, nie wiem czy jest dalej), a umowe podpisales powiedzmy 20 czerwca, to za te dni w ktorych korzystasz z telefonu od daty aktywacji 20 czerwca do 2 lipca doliczane masz do pierwszej faktury.
Teraz w Play bodajże są dwa okresy rozliczeniowe: 1 dzień każdego miesiąca i dodatkowo 20.