• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #263492  autor: pff
 23 kwie 2008, 20:50
mam numer na popa i był on ważny jakoś do połowy kwietnia (19 albo 21) oczywiście zapominałam doładować konto i czekałam do ostatniej chwili... i też czekałam na sms z informacja, że niedługo rozmowy przychodzące zostaną zablokowane, że numer zostanie odłączony czy coś takiego. Smsa nie dostałam konta nie doładowywałam. Potem stwierdziłam, że trochę przeginam, kupiłam kartę zdrapkę i chciałam doładować i nijak sie nie dało :D połączenie z *500 odrzuca, z innego telefonu też się nie da doładować tego konta ani przez internet. Ale dzwonić na ten numer się da cały czas :)

w każdym razie czy da się ten numer "ożywić" jakoś? w salonie itp? bo szkoda by mi było wyrzucać ten numer i zamawianie nowego startera. Zresztą na abonamencie mam ten numer pre-paid ustawiony jako darmowy i nie chce mi się zmieniać numeru więc zależy mi na zachowaniu tego. I czy konieczna jest wizyta w salonie (mam awersję)?

plasticzkom stop :D

Motorola V2288 -> Alcatel OT511 -> SE K700i + nokia 3110 :D -> Alcatel E801/SE K700/Samsung E900 ;)

#263525  autor: Prometo
 23 kwie 2008, 23:27
pff pisze:w każdym razie czy da się ten numer "ożywić" jakoś?
Przykro mi ale nie ma takiej możliwości.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#263529  autor: jablo
 24 kwie 2008, 00:09
Prometo pisze:
pff pisze:w każdym razie czy da się ten numer "ożywić" jakoś?
Przykro mi ale nie ma takiej możliwości.
Prometo - Zanim cos napiszesz lepiej sprawdz.

Jezeli na numerze sa jeszcze aktywne połączenia przychodzące to jest mozliwosc reaktywacji numeru. Zadzwon na *100, konsultant zleci reaktywacje numeru.

#263539  autor: Prometo
 24 kwie 2008, 07:44
jablo pisze:Prometo - Zanim cos napiszesz lepiej sprawdz.

Jezeli na numerze sa jeszcze aktywne połączenia przychodzące to jest mozliwosc reaktywacji numeru. Zadzwon na *100, konsultant zleci reaktywacje numeru.
Przepraszam, jeżeli wprowadziłem w błąd :oops:

pff zadzwoń tam gdzie kazał jablo i daj znać co załatwiłaś.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#263543  autor: Monty Python
 24 kwie 2008, 08:48
Panowie niestety w przypadku, jeśli nie ma możliwości dodzwonienia się na *500 czyli do Automatycznego Biura Obsługi Klienta to oznacza, że numer jest przeznaczony do ( krótko mówiąc ) usunięcia z puli numerów Orange - jak widać nie ma możliwości doładowania konta, a po pewnym czasie numer zostaje całkowicie wyłączony z systemu teleinformatycznego Orange.
pff w Twojej sytuacji, najlepszym rozwiązaniem jest udanie się niezłwłocznie do salonu Orange i prośba o wydanie duplikatu karty - pod warunkiem, że miałeś ją zarejestrowaną ?!

Są rzeczy, które robią się same - wąsy się robią, bałagan/bajzel w Orange się robi ... :lol: :mrgreen:

#263544  autor: jablo
 24 kwie 2008, 08:56
Monty Python pisze:Panowie niestety w przypadku, jeśli nie ma możliwości dodzwonienia się na *500 czyli do Automatycznego Biura Obsługi Klienta to oznacza, że numer jest przeznaczony do ( krótko mówiąc ) usunięcia z puli numerów Orange - jak widać nie ma możliwości doładowania konta, a po pewnym czasie numer zostaje całkowicie wyłączony z systemu teleinformatycznego Orange.
pff w Twojej sytuacji, najlepszym rozwiązaniem jest udanie się niezłwłocznie do salonu Orange i prośba o wydanie duplikatu karty - pod warunkiem, że miałeś ją zarejestrowaną ?!
Duplikat karty tutaj nic nie ta, bo technicznie SIM jest sprawny. Zgadza sie numer jest przeznaczony do skasowania, ale jezeli jest na nim jeszcze aktywny okres polaczen wychodzacych to numer jest "zdezaktywowany" ale jeszcze nie skasowany.
Wizyta w salonie nie ma najmniejszego sensu. W salonie Pan/Pani wskaze zolty telefonik na scianie i kaze dwonic do BOKu

#263546  autor: Monty Python
 24 kwie 2008, 09:09
jablo jeśli w salonie nie pomogą to w/g mnie tym bardziej w BOK-u , także obawiam się, że numer jest już stracony - oczywiście nie chciałbym być złym prorokiem - ale powyższa sytuacja raczej na to wskazuje :|

Są rzeczy, które robią się same - wąsy się robią, bałagan/bajzel w Orange się robi ... :lol: :mrgreen:

#263548  autor: jablo
 24 kwie 2008, 09:21
Monty Python pisze:jablo jeśli w salonie nie pomogą to w/g mnie tym bardziej w BOK-u , także obawiam się, że numer jest już stracony - oczywiście nie chciałbym być złym prorokiem - ale powyższa sytuacja raczej na to wskazuje :|
Niestety ale jestes w bledzie. W salonach firmowych owszem, maja dostep do systemu ale zazwyczaj pracuja ta, na tyle "kompetentni" ludzie ze boja sie wprowadzac nawet proste zmiany na kontach klientow (a jezeli juz wprowadzaja to robia to zle) i odsylaja od razu do BOKu. Dla konsultanta reamtywacja numeru to niecala minuta rozmowy.
I tak jak mowilem, powtorze po raz trzeci Jezeli na numerze jest wazny okres połączeń przychodzacych, numer jest możliwy do reaktywacji"

#263549  autor: Monty Python
 24 kwie 2008, 09:37
jablo :-) tylko, że tutaj mamy raczej doczynienia z problemem, w którym okres ważności na połączenia przychodzące już wygasł ... dlatego właśnie nie można się już dodzwonić na numer *500 , odnośnie konsultantów to widać miałem duże szczęście bo trafiłem na kompetentnych :)

#263551  autor: mm
 24 kwie 2008, 10:26
Każdy z was ma pośrednio rację - z chwilą zakończenia ważności na połączenia wychodzące numer jest "uśpiony" tzn. świadczenie usług na tym numerze jest zawieszone - trwa to do 14 dni po czym numer jest kasowany z tzw. rejestru HLR...i nie ma mozliwości już go przywrócenia... Przywrócenie numeru można dokonąc zarówno w salonie firmowym jak i na BOK-u - w obu przypadkach konsultanci mają dostęp do odpowiednich aplikacji - wystarczy spotkać odpowiednio kompetentne osoby...

#263556  autor: wshk
 24 kwie 2008, 11:34
Sam cos takiego robilem.

Probowalem doladowac numer przez neta i tu lipa. Ale prosto z systemu mbanku doladowanie zadzialalo. Tzn system blue media je lyknal ale numer nie zostal doladowany.

Udalem sie do salonu gdzie wskazano mi telefon :D
(telefon dzialal tak ze sie nie dogadalem, zadzownilem z komorki :])

Konsultant przywrocil numer do zycia. Ale na krotko bo mialem doladowac go w ciagu 48 godzin(czy jakos tak, pal licho).

Zadzownilem do blue media, bez zbednych pytan ponowili probe doladowania.
Numerek smiga :)

#263581  autor: Marens
 24 kwie 2008, 14:42
Zadzwoń do BOK z numeru stacjonarnego / innej komórki na 0510 100 100. Przedstaw sprawę, że chciałabyś "uratować" ten numer. Podaj konsultantowi kod z doładowania. Nie zapominajmy, że jak można się dodzwonić na ten numer to jest 99% szans na reaktywacje.

#263592  autor: jablo
 24 kwie 2008, 15:37
mm pisze:Każdy z was ma pośrednio rację - z chwilą zakończenia ważności na połączenia wychodzące numer jest "uśpiony" tzn.

świadczenie usług na tym numerze jest zawieszone - trwa to do 14 dni po czym numer jest kasowany z tzw. rejestru HLR...

i nie ma mozliwości już go przywrócenia... kompetentne osoby...
No tez nie do konca...
bo numer uśpiony to taki ktory ma aktywny okres polaczen wychodzących i przychodzących, tylko ze nie jest uzywany od dluzszego czasu i trzeba go odswiezyc
natomiast numer zawieszony tudziez zdezaktywowany to taki ktory nie ma juz aktywnego okresu połączeń wychodzących, a połączenia przychodzace sa własnie w tym okresie 14 dni o którym wspomniałeś.
tak czy inaczej w chyba łatwiej zadzonić do boku gdzie na połączenie czeka sie max 10 minut niż tłuc się do salonu firmowego gdzie stoisz w kolejce a i tak gwaracnji nie masz ze Cie pracownik salonu nie odeśle do magicznego żółtego telefoniku.....

#263613  autor: pff
 24 kwie 2008, 16:49
dzięki wszystkim za pomoc ale dzisiaj rano już numer został odłączony, trudno kupię nowy starter :)

Motorola V2288 -> Alcatel OT511 -> SE K700i + nokia 3110 :D -> Alcatel E801/SE K700/Samsung E900 ;)

#263690  autor: mikage1
 24 kwie 2008, 21:55
a czy to był świeży numer - w sensie niedawno uruchomiony starter, który nie był jeszcze ani razu doładowywany?

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#263808  autor: pff
 25 kwie 2008, 16:33
mikage1 pisze:a czy to był świeży numer - w sensie niedawno uruchomiony starter, który nie był jeszcze ani razu doładowywany?
nie :) to był roczny numer, doładowany ze dwa razy kartą 25 zł. Potem nie miałam kasy, nie chciało mi sie ładować itp i sie obudziłam z ręką w nocniku :)

[ Dodano: 2008-04-25, 16:40 ]
a skoro jesteśmy przy temacie kart pre-paid to czy na podstawie kodu PUK można wyrobić duplikat niezarejestrowanej karty? :)

#263812  autor: mikage1
 25 kwie 2008, 16:47
nie wiem czy można tak, ale można przecież spróbować zarejestrować go w salonie na formularzu papierowym (na www potrzebny by był sms :( ) - a potem wyrobić duplikat karty zarejestrowanej

a co do mojego pytania o to czy karta była nowa - jakoś uszło mojej uwadze, że chodziło o numer na którym skończyły się połączenia przychodzące (chyba nie zbyt jasno wynikało to z pierwszego posta, a i w odpowiedziach ktoś zasugerował połączenia wychodzące...)

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#263826  autor: jablo
 25 kwie 2008, 17:48
pff pisze: [ Dodano: 2008-04-25, 16:40 ]
a skoro jesteśmy przy temacie kart pre-paid to czy na podstawie kodu PUK można wyrobić duplikat niezarejestrowanej karty? :)
Na podstawie kodu PUK mozna wyrobic duplikat karty Sim (oczywiscie mowimy o numerze istniejacym:D)

#263830  autor: pff
 25 kwie 2008, 17:56
jablo pisze:
pff pisze: [ Dodano: 2008-04-25, 16:40 ]
Na podstawie kodu PUK mozna wyrobic duplikat karty Sim (oczywiscie mowimy o numerze istniejacym:D)
powinien być ważny i istniejący jakoś do lipca. dzięki :)