• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #257334  autor: trte
 20 mar 2008, 20:39
Jaką sieć mam wybrać w ofercie Prepaid - wkurzyłem się na Orange i nie wiem na co przejść - Era czy Plus. A Wy jak sądzicie ? Może jakieś inne propozycje sieci? Tylko do każdej propozycji napiszcie czemu akurat tą wybrać.
Pozdro, trte :D

Piszę poprawnie po polsku.

#257335  autor: aga
 20 mar 2008, 20:45
trte pisze:Jaką sieć mam wybrać w ofercie Prepaid - wkurzyłem się na Orange
Każda będzie dobra dopóki cię nie wkurzy ;)
trte pisze:Tylko do każdej propozycji napiszcie czemu akurat tą wybrać
To może raczej ty byś napisał czego oczekujesz i jaki masz profil dzwonienia.

#257344  autor: Th0mas
 20 mar 2008, 22:10
Jeśli chodzi o zasięg, to zdecydowanie Play... korzysta z nadajników swoich i Plusa, jeśli chodzi o ceny, to już zależy od tego, gdzie się ma najwięcej osób (w jakiej sieci) i ile się miesięcznie przeznacza na doładowania. Ja tutaj polecę też Play. Ze względu na dużą kasę dodatkową przy doładowaniach od 50zł. A jeśli doładowujesz mniejszymi kwotami, to mBank mobile ma najniższe ceny.

#257361  autor: Vieslav
 20 mar 2008, 23:16
Powinieneś również przewidzieć, że każda sieć może z czasem cię wkurzyć. Ja akurat nie widzę racjonalnego powodu podanego przez ciebie; sam mam w Orange smsy po groszu do wszystkich sieci i do tego Halo Granie za free :P . Ale wracając do tematu... Gdzie najczęściej dzwonisz/piszesz? Bez twojego profilu dzwonienia trudno cokolwiek wywnioskować.
Th0mas, niekoniecznie Play jest taka super najlepsza dla każdego. Jeśli trte ma samych znajomych w Plusie to będzie przepłacał w Play i to strasznie dużo z razji pakietów obniżających koszty połączeń. Do innych sieci zdecydowanie najlepszy będzie mbank mobile (45 gr/min wszędzie), nie każdy może pozwolić sobie na ładowanie za 100 zł. Więc czekamy na profil korzystania z telefonu żeby cokolwiek doradzić.
Z zasięgiem się również nie zgodzę. Plus może i ma największy zasięg... ale UMTS. Ale u mnie Plus już nie dolatuje. Na telefonie: "brak sieci". A Orange ma full. Również nie zdarzyło mi się jeszcze, żebym gdziekolwiek stracił zasięg EDGE Orange. A przeważnie jest tak, że na "koniec świata" dolatuje tylko Orange, a Era i Plus już nie. Tak jest u mnie i w wielu innych miejscach gdzie mam okazje często bywać.

#257399  autor: mariusz9a
 21 mar 2008, 09:44
Mulder, skoro chcesz poczuć co to jest brak zasięgu w Orange to zapraszam do ćwierć milionowego Sosnowca;) Jest tu pełno miejsc gdzie Orange sobie nie radzi:/ A jeśli nie chce Ci się jechać taki kawał drogi to widzę że jesteś z okolic Lublina więc zapraszam do Krępca, wejdź do jakiegoś budynku - wykonywanie połączenia gdy nie stoisz przy oknie jest niemożliwe lub możliwe ale zrywane lub jego jakość jest taka że w ogóle ktoś Ciebie nie słyszy a Ty tej osoby z którą rozmawiasz:/ Ale na zewnątrz budynków już jest ok;)

Co do tematu... No ciężko powiedzieć... Jeżeli nie masz sprecyzowanej żadnej sieci do której częściej dzwonisz/piszesz to mBank Mobile ma najniższe stawki do wszystkich.

#257400  autor: marektomek
 21 mar 2008, 09:53
Powiedz najpierw na jakie numery dzwonisz, i nie myśl czasem o abonamencie bo co zrobisz jak sie wkurzysz :D .

Co do zasięgu, nie wiem skąd te przekonaie że Plus ma taki dobry zasięg, mieszkam na wsi i mam full zasięg z Orange, troche mniej z Ery, a Plus tylko na zewnątrz.... w domu nie zadzwonie na Plusie. Troche po Polsce jeździłem (góry w Bieszczadach) i nigdy nie zdażyło mi się żebym nie miał zasięgu z Orange. Druga sprawa, Ile już taki postów widziałem że w tej samej odległości od nadajniki Orange ma zasięg a Era na przykład już nie....

#257452  autor: trte
 21 mar 2008, 12:45
Sorki, że wczoraj nie odpisałem, ale miałem problemy z komputerem. Zarzucacie mi, że się na każdą sieć wkurze - ale to nie prawda, ponieważ w Orange jestem/byłem 3 lata ponad :D

Najczęściej dzwonie - Plus czasem Era lub Orange
SMS - Plus, RZADKO Orange - jakieś pakiety, żeby były ( dużo piszę )
Doładowywuje różnie - zwykle ok. 50 zł / mc - czasami do tego dokupuje kilka doładowań po 5 zł :)
No i oczywiście jakiś tani internet :D Tylko, żeby dobry zasięg EDGE był, bo tylko to łapie w moim mieście
Tak więc co wybrać ? Chyba Plus, tylko nie wiem, jak u nich jest z internetem do komórki i czy są pakiety SMS-ów ...

PS sorki za ew. literówki , ale musiałem szybko pisać - cały czas się komputer zawiesza ://

#257459  autor: jablo
 21 mar 2008, 13:11
Jezeli chodzi o internet to Plusba najlepsze na rynku pakiety do transmisji danych. 20 mb za 5 pln i 50 mb za 10 pln. Z zasięgiem EGDE nie powinienes miec problemu. Co do pakietow sms, to takowe tez sa dostepne w simplusie. Zastanawia mnie tylko po co zakładałes ten temat skoro na tym forum porownania ofert prepaid sa/były wałkowane wiele razy, wystarczy skorzystac z opcji szukaj lub jezeli to jest zbyt skomplikowane to najlepiej poczytac dzial oferta prepaid/mix.
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=10715

#257461  autor: skalarek
 21 mar 2008, 13:20
No to bez dwóch zdań: Simplus.

Nad czym Ty się zastanawiasz ? Jeśli doładujesz za powyżej 30 zł/m-c i masz większość rozmów do Plusa to nic Ci lepiej nie będzie pasowało.

Poza tym Simplus jest obecnie najlepszą ofertą na kartę (także z internetem).
TT konkuruje tylko dzięki podwójnemu doładowaniu ale ono jest niestety tymczasowe.

#257484  autor: mariusz9a
 21 mar 2008, 15:07
marektomek, nikt tu nie twierdzi że Plus ma tak wspaniały zasięg;) Jeszcze dwa miesiące temu miałem także abo w Orange i często jeździłem z tymi dwoma telefonami po całej Polsce. Możesz mi wierzyć lub nie (domyślam się że nie) ale ogólnie Plus zapewniał lepszy zasięg niż Orange, ale rewelacji czasami nie było.

Wróćmy do tematu. Z takim profilem dzwonienia to ja też nie rozumiem w ogóle nad czym się tu zastanawiać - tylko Simplus. Są pakiety internetowe i pakiety sms a także pakiety na rozmowy. Jakby nie patrzeć to w Simplusie na wszystko znajdzie się pakiet:D Hehe.

#257490  autor: trte
 21 mar 2008, 15:24
Ok to sorki, że nie szukałem :) Proszę o zamknięcie tematu i idę do salonu Plusa :)