• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #255392  autor: Dżemik
 09 mar 2008, 23:51
Witam.
Na wstępie chciałbym napisać że nie jestem w temacie jeśli chodzi o oferty na kartę czy mix więc proszę o wyrozumiałość jeśli pomylę nazwy czy zasady.
Jak wiadomo w ofertach o których piszę chodzi z grubsza o to że mamy tel na kartę podpisujemy umowę z opem na 24 albo 36 miesięcy i w zamian mamy tel za 1zł (lub trochę drożej) Jedynym naszym obowiązkiem jest utrzymanie ważności połączeń wychodzących przez okres umowy. Jednocześnie możemy cieszyć się wszystkimi promocjami pakietami jak to w prepaidzie (pewnie są jakieś wyjątki ale one mnie akurat teraz nie interesują) W normalnym prepaidzie jest tak że kupujemy starter zasilamy go jakąś tam kwotą i możemy rozmawiać np 3 miesiące po kilku następnych miesiącach wyłączają nam całkiem nr i musimy kupić nowy starter. No i w związku z tym moje pytanie jak jest np w Tak Tak Fonie itp ofertach? co prawda w regulaminie jest zapis że jeśli stracę ważność na rozmowy wychodzące to umowa się automatycznie przedłuża. Ale co się stanie jak np. kupię tel w tej promocji zrobię 1 czy 2 doładowania i później nigdy nie doładuję? Czy operator będzie mnie jakoś ścigał? Domyślam się że może być problem z podpisaniem umowy na abo u tego opa ale u innego też? Bedę wdzięczny za wyjaśnienie niejasności. Pozdrawiam :)

"Telefony telefony co zrobić mam?" Republika - "Telefony"

#255397  autor: mikage1
 10 mar 2008, 00:38
1) problem z abo u jednego opa = problem z abo u wszystkich opów

2) nie płacisz (nie doładowujesz) :arrow: nakładają na Ciebie karę umowną, zawartą w umowie (orange 600 PLN, era 900 PLN (wyjściowo, potem nieco mniejsza) :arrow: nie płacisz :arrow: zgłaszają się do firmy windykacyjnej...

[ Dodano: 2008-03-10, 00:42 ]
a, i jeszcze czarna lista dłużników - a to problem nie tylko w telefonii komórkowej, ale też stacjonarnej, platformach telewizyjnych, kredytach bankowych, etc...

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#255520  autor: Darecky
 10 mar 2008, 21:50
W Orange masz max 2 miesiące na niedoładowywanie konta, potem musisz albo doładować, albo... [ post wyżej jest już napisane :) ] Ściagnij sobie regulaminy, tam wszystko jest dosyć jasno wytłumaczone.

Obrazek
McDonald's Kupony na Androida!!

#255569  autor: kowcio
 11 mar 2008, 13:54
DarQ pisze:W Orange masz max 2 miesiące na niedoładowywanie konta
znaczy... jeżeli kupisz doładowanie za 50 zł to masz 3 miesiące na wykonywanie połączeń, oraz dodatkowo te DWA na doładowanie. w ten czas operator może zerwać umowę (oczywiście ww kara do zapłaty). mowa o Orange.
Pozdrawiam :-)