• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #245974  autor: piorunek
 15 sty 2008, 20:56
Konczy mi sie umowa z orange ok. 4 kwietnia i czy jest mozliwosc przejscia na simplusa?
Jesli jest mozliwosc:
-Jakie sa koszta takiej emigracji?
-I kiedy podjąć formalnosci przenoszenia nr i u ktorego operatora?
-ile trwa takie przenosznie?

#245977  autor: Vieslav
 15 sty 2008, 21:01
Najpierw chyba musisz rozwiązać umowę z Orange i prawdopodobnie przenieść numer do pre-paida (być może będą wymagali rejestracji). Następnie idziesz do Plusa i składasz wniosek o przeniesienie. Będzie Cię to kosztowało 61 zł które zabiera Orange. Nie wiem czy nie jest też tak, że to Plus wszystko załatwia; podpisujesz pełnomocnictwo na rozwiązanie umowy i przeniesienie numeru, ale niech wypowiedzą się eksperci.

#245988  autor: Kaczy
 15 sty 2008, 21:18
Eksperci mówią, że nie trzeba przechodzić na pre-paida w Orange. Jest możliwe przejście z abo na kartę do innej sieci.

Najpierw idziesz do Plusa po wniosek T1 o możliwości świadczenia usług w Plusie z zachowaniem numeru. Później pełnomocnik za Ciebie rozwiązuje umowę. Dostajesz z Orange info w jakim dniu numer będzie uwolniony. A do rachunku dolicza Ci 61 zł.

...::: Made for loneliness :::...

#245992  autor: piorunek
 15 sty 2008, 21:24
to czy mam rozwiazywac umowe z orange czy plus zalatwi za mnie?

#245998  autor: Kaczy
 15 sty 2008, 21:36
Plus załatwi. Bo jak sam rozwiążesz to wyłączą Ci numer i nie będziesz go w stanie przenieść. Dlatego musisz mieć ten wniosek T1, żeby numer przeszedł do innej firmy.

...::: Made for loneliness :::...

#246012  autor: piorunek
 15 sty 2008, 22:00
ok dzieki

[ Dodano: 2008-01-16, 22:14 ]
Jeszcze mam pytanko czy 61 zl bedzie doliczone do ostatniej fv w orange?
I kiedy najlepiej isc do plusa (dzis bylem w salonie to mialem wrazenie ze wiecej wiedzialem niz ten pan albo woli miec klienta ktory podpisze umowe najlepiej na 50 mies. :shock: )?
I czy takie przeniesienia sa bezblesne czyli czy moge miec sytulacje ze kilka dni bede poza siecia?