• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #233435  autor: bufu
 14 lis 2007, 21:45
Według regulaminu konwersji Simplusa na MIXPLUSA z dnia 04.09.2006 roku, który jest zamieszczony na stronie plus.pl, można jasno zrozumieć, że nie jest ta usługa możliwa dla osób posiadających Simplusa wraz z taryfą "Simplus".
Regulamin:
3) Warunkiem wzięcia udziału w Promocji jest:
a) pozostawanie przez Użytkownika w okresie ważności konta oraz
b) posiadanie taryfy TEAM 7 lub EASY oraz
c) posiadanie dodatniego limitu wartości konta oraz
d) podpisanie oświadczenia, którego wzór stanowi załącznik
Jak wiadomo, Simplus wprowadził nową taryfę "Simplus" w lipcu 2007 roku. Czy jest to zatem niedopatrzenie ze strony plus.pl i nie uaktualnienie regulaminu konwersji, czy poprostu osoby będące w taryfie Simplus nie mają możliwości konwersji, przeniesienia swojego nr do MIXPLUSA ???

#233454  autor: Bloo
 14 lis 2007, 22:37
Sądze, że jest to małe niedopatrzenie ze strony Plusa. Jednakże żeby mieć 100% pewność podejdź do salonu Plusa lub zadzoń BOKu Plusa. Tam napewno rozwieją Twoje wąpliwości.

Obrazek

#233459  autor: Bartplus
 14 lis 2007, 23:04
Bez problemu można zrobić konwersję na Mixa z nowej taryfy Simplus. Sprawdzone w praktyce :)

#233467  autor: Kaczy
 14 lis 2007, 23:52
Regulamin na stronie plusa jest nieaktualny. Bez problemu da się przejść z taryfy simplus na mixa.

...::: Made for loneliness :::...

#233494  autor: bufu
 15 lis 2007, 10:34
Dzięki Panowie za pomoc i odzew na mojego posta. Już nie mam wątpliwości czy można dokonać tejże konwersji, teraz tylko myślę nad tym, czy warto :D
Ze strony MIXA kusząca jest oferta pakietowa w postaci: "Pakiet na święta w MixPlusie", tj. 50 minut na rozmowy w sieci Plus i na stacjonarne - 5zł oraz stały pakiet "Darmowy numer" - 10 zł. Obecnie w Simplusie, też nie mam złych warunków, bo już za miesiąc będę miał 60 gr/min do wszystkich i 15 gr/sms do wszystkich, oraz te pakiety "Maxi Minuty". Brakuje mi jednak atrakcyjnego pakietu, właśnie do wykorzystania również na stacjonarne. Poza tym Simplus raczej nie wprowadzi na stałe promocji "Darmowy numer", bo to jest ten "wabik" MixPlusa.
Orientuje się ktoś, czy Plus zamierza wprowadzać również jakieś promocje świąteczne dla użytkowników Simplusa ?
Drugie pytanie, czy w przypadku moich obecnych warunków, konwersja na MixPlusa jest dobrym rozwiązaniem ?

#233495  autor: Kaczy
 15 lis 2007, 10:38
Simplus wprowadził promocje o nazwie 60 zł ekstra:
Kod: Zaznacz cały
Informujemy o starcie nowej promocji Simplus „60 zł extra”.
W promocji trwającej do 28 stycznia 2008 r. Użytkownicy, którzy aktywowali zestaw startowy Simplus, otrzymują do pierwszych sześciu zasileń swojego konta kwotą minimum 30 zł, dodatkowe doładowanie w kwocie 10 zł. Łączna kwota dodatkowych doładowań wynosi maksymalnie 60 zł.
Uwaga! Użytkownicy mogą otrzymać dodatkowe doładowania do zasileń dokonanych do dnia 28 lipca 2008 r.
Promocja nie wymaga aktywacji. Każdy zestaw startowy Simplus (Mini, PWA, zestaw z telefonem) aktywowany od 13 listopada 2007 do 28 stycznia 2008 jest objęty promocją.
Szczegóły dostępne są w regulaminie promocji na stronach www.simplus.pl.

#233612  autor: bufu
 15 lis 2007, 21:04
Kaczy, tylko taki klops, że to jest dla nowych użytkowników Simplusa, którzy zakupią zestaw startowy. Powinni raczej coś pomyśleć, o takim pakiecie jak w MixPlusie, żeby za sensowną cenę była sensowna liczba minut do Plusa i na stacjonarne. Obecne promocje w Simplusie, to żadna rewelacja, bo każdy operator oferuje teraz pakiety minut i smsów w obrębie własnej sieci.
W MixPlusie natomiast też jest ten ból, że minuta rozmowy do wszystkich sieci jest bardzo droga, bo aż 72 grosze! Sms też nie należy do najtańszych 18 gr ...
Myślałem również nad Play, ale tam z kolei sensowna jest cena połączeń i smsów do wszystkich sieci, natomiast nie ma jakiś super pakietów w obrębie własnej sieci ...

#233664  autor: Kaczy
 16 lis 2007, 10:47
bufu pisze:Powinni raczej coś pomyśleć, o takim pakiecie jak w MixPlusie, żeby za sensowną cenę była sensowna liczba minut do Plusa i na stacjonarne.

Wiesz, zasady są takie, że lepsze promocje są w Mixie, a najlepsze w abonamencie. Simplus jest na szarym końcu. No i w sumie tak powinno być, bo nikomu by się nie opłacało robić lepsze promocje w pre-paidzie, żeby nie mieć później klientów post-paidowych.