• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #230523  autor: bojano
 31 paź 2007, 10:44
Chciałem pokazać forumowiczom jakie metody są stosowane przez operatora sieci Plus GSM praktyki dla wyłudzania pieniędzy od klientów.
Sprawa wygląda w następujący sposób ogłaszana jest promocja na bezpłatne połączenia z
jednym numerem w sieci Plus GSM.Do każdej promocji jest oczywiście jakiś regulamin
specjalnie długi i napisany małymi literami a najważniejsze dla klienta sprawy są na
samym końcu.
Ponieważ mam samotnie mieszkającą matkę i aby dłużej mogła z nami porozmawiać
zakupiłem mamie telefon na kartę sieci plus a ja doładowałem swoją kartę simplus
kwotą 50 zł która pozwala na rozmowy przez 3 miesiące a następnie kodem aktywowałem
kodem pakiet bezpłatne rozmowy za który zapłaciłem 10 zł /natychmiast zostało to
pobrane z konta/.Rozpocząłem też korzystanie z telefony myśląc że dzwonię bezpłatnie.
Po niedługim czasie zorietowałem się że stan konta gwałtownie topnieje za niby bezpłatne rozmowy.
Jak się dowiedziałem na infolinii haczyk polega na tym że bezpłatny numer miałem aktywować przed doładowaniem i jeżeli chcę z tego korzystać to mam najlepiej ponownie doładować za 50 zł i wtedy będę korzystał z tej promocji.Straciłem oczywiście te 10 zł
oraz kilkanaście zł. na kilka "bezpłatnych" połączeń.
Co to za bezpłatne połączenia na miesiąc za które mam 100zł.

Czy nie powinno być po prastu tak, że doładowałem daną kwotą to mam prawo do
aktywawania bezpłatnych połączeń na czas zależny od kwoty doładowania i tyle.

Zresztą przewodnie hasło tej promocji jest "Doładuj konto i razmawiaj bezpłatnie"
czyli już samo to sugeruje żeby najpierw doładować.
Ostatnio zmieniony 01 lis 2007, 00:30 przez bojano, łącznie zmieniany 1 raz.

bojano

#230528  autor: babeo
 31 paź 2007, 10:56
bojano pisze:Czy nie powinno być po prastu tak, że doładowałem daną kwotą to mam prawo do
aktywawania bezpłatnych połączeń na czas zależny od kwoty doładowania i tyle.
Być powinno. Jednak nieznajomość regulaminu nie zwalnia z jego przestrzegania (smutne, ale prawdziwe). Temat poruszany juz na forum.

#230548  autor: mikage1
 31 paź 2007, 13:04
Swoją drogą nieuczciwym jest nazywanie czegoś darmowym, jeśli trzeba za to zapłacić (czyli 10 PLN za aktywację numeru)
TP już chyba zmienia nazwę planów telefonicznych (np. już nie będzie planu tp 60 minut za darmo)...

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#230550  autor: q-one
 31 paź 2007, 13:23
Już dawno się nauczyłem że wszelkiego rodzaju promocje są rewelacyjne w reklamie, mniej interesujące po bliższym zapoznaniu się, a podstawą jest zaczerpnięcie wiedzy zawartej w regulaminie.
Czytajmy regulaminy.

Get Rich or Die Tryin'

#230561  autor: Kaczy
 31 paź 2007, 14:26
q-one pisze:Czytajmy regulaminy.
Dokładnie.

Swoją drogą jak przychodzą do mnie klienci i pytają się o działanie usługi to zawsze im tłumaczę w jakiej kolejności mają to zrobić.

...::: Made for loneliness :::...

#230570  autor: mariusz9a
 31 paź 2007, 15:58
bojano, jakim cudem Ty zapłaciłeś za aktywacje darmowego numeru 10zł skoro jest ona darmowa?:| Dopiero zmiana darmowego numeru jest płatna 10zł. Coś mi się tu nie podoba:> A na przyszłość zapoznaj się z regulaminem a nie rób tak jak Ci się wydaje bo zazwyczaj użytkownikom źle się wydaje i później mają pretensje;)

#230601  autor: Kaczy
 31 paź 2007, 18:37
mariusz9a pisze:jakim cudem Ty zapłaciłeś za aktywacje darmowego numeru 10zł skoro jest ona darmowa?:|
Nie płaci się w Nowym Simplusie. Jednak mając Easy bądź Team7 zabiera 10 zł za wprowadzenie numeru.

...::: Made for loneliness :::...

#230647  autor: mariusz9a
 31 paź 2007, 21:12
Kaczy pisze:
mariusz9a pisze:jakim cudem Ty zapłaciłeś za aktywacje darmowego numeru 10zł skoro jest ona darmowa?:|
Nie płaci się w Nowym Simplusie. Jednak mając Easy bądź Team7 zabiera 10 zł za wprowadzenie numeru.
Racja. Zapomniałem o starych taryfach;)