• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #228914  autor: borifes
 23 paź 2007, 10:57
We wrześniu 2005 roku kupiłem starter ERA Tak Tak. Korzystalem z niego do września 2006. Połączenia wychodzące miałem do 30 października 2006 roku. Od tego czasu już nie doładowywałem konta. Zarejestrowałem numer w salonie także we wrześniu 2006 roku. Na bieżąco miałem przysyłane smsy przypominające. Z tego co wiem ERA mimo wszystko trzyma rok numer a oni mo go wyłączyli... :smt011 Da się coś zrobić? :( :cry:

#228915  autor: majusio
 23 paź 2007, 11:13
Raczej nie da się z nim zrobić. A do kiedy miałeś połączenia przychodzące?

Kierownik

#228922  autor: Prometo
 23 paź 2007, 12:16
borifes pisze:Da się coś zrobić?
Nie chcę być uszczypliwy, ale musisz kupić nowy starter :)

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#228923  autor: aga
 23 paź 2007, 12:25
majusio pisze:A do kiedy miałeś połączenia przychodzące?
Jeżeli połączenia wychodzące miał do 30 października 2006 r. to na odbieranie Era daje jeszcze miesiąc, czyli teoretycznie połączenia przychodzące powinny działać do 30 listopada 2006 r.
borifes pisze:Z tego co wiem ERA mimo wszystko trzyma rok numer a oni mo go wyłączyli...
Jest w jakimś regulaminie napisane, że trzymają numer przez rok? Ja jakoś takiej informacji nie znalazłam. Teraz jest taka rotacja abonentów, że pewnie potrzebują nowe numery i jak najszybciej je odzyskują.

#228940  autor: Mel
 23 paź 2007, 14:24
Nie jest napisane, ale tak zazwyczaj było. Mnie jeszcze w sierpniu czy wrześniu działał taki, który wychodzące miał do początku lutego tego roku, niestety teraz nie mogę go znaleźć, więc nie wiem czy jest jeszcze ważny czy też nie.

#229180  autor: borifes
 23 paź 2007, 23:49
Prometo pisze:
borifes pisze:Da się coś zrobić?
Nie chcę być uszczypliwy, ale musisz kupić nowy starter :)
Spox :)
Dla mnie problemem nie jest kupno starterów. Bo ich mam bardzo dużo i korzystam z prawie wszystkich ofert pre-paid żeby płacić mniej po wykorzystaniu minut z abo. Co do tego numeru to bardziej taki sentyment. Byl to mój pierwszy starter w ERZE. Kupiłem go ponieważ zgubiłem telefon w POPie. Poźniej i tak załatwilem duplikat i akurat o ważnosc numeru dbam mimo posiadania już obecnie abo w ERZE.
majusio pisze:Raczej nie da się z nim zrobić. A do kiedy miałeś połączenia przychodzące?
Wiem, że szansze są marne. Żal mi troche kasy (koło 40 zł + pakiet tańszych minut) W czwartek przejdę się do salonu. Może uda się coś zrobić a jak nie to pozostanie nieaktywna karta SIM i opakowanie. :smt005
aga pisze:
majusio pisze:A do kiedy miałeś połączenia przychodzące?
Jeżeli połączenia wychodzące miał do 30 października 2006 r. to na odbieranie Era daje jeszcze miesiąc, czyli teoretycznie połączenia przychodzące powinny działać do 30 listopada 2006 r.
W moim poprzednim poście pojawił się błąd. Przychodzące [a nie wychodzące] miałem do
30 października 2006 roku.
aga pisze:
borifes pisze:Z tego co wiem ERA mimo wszystko trzyma rok numer a oni mo go wyłączyli...
Jest w jakimś regulaminie napisane, że trzymają numer przez rok? Ja jakoś takiej informacji nie znalazłam. Teraz jest taka rotacja abonentów, że pewnie potrzebują nowe numery i jak najszybciej je odzyskują.
Co do tego 1 roku. Orange daje ważność 1 rok. Plus i Sami Swoi daje też 1 rok. A ERA widocznie trochę mniej... :roll: Z ciekawości poszukam później jakiegoś regulaminu.

#229193  autor: szejkspir
 24 paź 2007, 01:47
borifes pisze:Co do tego 1 roku. Orange daje ważność 1 rok. Plus i Sami Swoi daje też 1 rok. A ERA widocznie trochę mniej... Z ciekawości poszukam później jakiegoś regulaminu.
Nie musisz szukać. Jest tak jak napisała aga, po upływie ważności konta na poączenia wychodzące masz jeszcze miesiąc na połączenia przychodzące. Nieoficjalnie zamiast miesiąca jest to rok. Tak wypowiadało się kilku użytkowników na forum. A jeśli koniecznie chcesz wyciąg z regulminu, to proszę,
link do regulaminu doładowań.

#229197  autor: Ramirez
 24 paź 2007, 07:20
Ja mam taki starterek który miał być aktywny do 4 lipca i dalej działa. jak na razie przyszedł tylko jeden sms przypominający o tym ze go za 2 dni wyłączą ale dalej działa :mrgreen: To zależy od szczęścia. Ale denerwuje mnie taka polityka. Powinien być oficjalnie jakiś dłuższy termin na odbieranie i potem numer powinien zostać wyłączony. A nie utrzymywanie takiej fikcji.

#229225  autor: Mel
 24 paź 2007, 12:11
Oficjalny termin jest - jedem miesiąc od momentu wyłączenia rozmów wychodzących.

#229231  autor: Ne$
 24 paź 2007, 12:44
Ja tak "kiszę" kartę bo obecnie jestem za granicą i jej nie używam ale nie chciałbym stracić numeru. Mam w związku z tym pytanie, czy zawsze przed wyłączeniem numeru przysyłają smsa informującego ? I z jakim wyprzedzeniem ? Bo jak takiego dostanę to pewnie doładuję w mig :D

#229288  autor: szejkspir
 24 paź 2007, 18:13
Ne$, mi połączenia wychodzące zablokowali w połowie lipca. Jakieś 2 tygodznie temu dostałęm sms'a z informacją, że jeśli nie doładuję konta za 2 dni numer zostanie skasowany. I do tej pory mogę odbierać połączenia. Oczywiście nie doładowywałem :wink: .

#230482  autor: Pawrzes
 30 paź 2007, 22:57
szejkspir pisze:Jakieś 2 tygodznie temu dostałęm sms'a z informacją, że jeśli nie doładuję konta za 2 dni numer zostanie skasowany.

To taki żart systemu ;) Jest też na wielu starterach tak że za jakiś miesiąc przyjdzie Ci SMS z propozycją że jeśli chcesz zachować numer i doładujesz konto za min. 25 zł do dostaniesz 10 zł gratis. Mi na jednym numerze trzy razy taką ofertę proponowali a numer wyłączyli dokładnie po roku i 2 tygodniach.

Pozdrawiam

#230485  autor: Pawrzes
 30 paź 2007, 23:03
borifes pisze:W moim poprzednim poście pojawił się błąd. Przychodzące [a nie wychodzące] miałem do
30 października 2006 roku.

Czyli jednak Twój numer działał ponad rok od momentu zablokowania połączeń wychodzących czyli 30 września 2006 roku. Tak więc nie został wyłączony wcześniej.

Pozdrawiam

#230567  autor: nicram
 31 paź 2007, 15:36
Sprawdzalem na kilku numerach [nie moich], to kolezanka po pol roku mogla jeszcze odbierac polaczenia, po zakonczeniu wychodzacych.... a po jakim czasie numer jej przepadnie to nie wiem;). Kilka innych osob podobna sytuacje mialy, ja takiej sytuacji szybko sie nie doczekam bo na same wychodzace mam do 1 listopada 2008 roku hehe [dzisiaj ladowalem konto].