• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #226718  autor: kanye13
 12 paź 2007, 18:20
Witam właśnie rozważam przejscie z simplusa do play na karte tylko chcialbym zachowac swoj nr czy jest to mozliwe i czy wogle oplaca sie zmieniac sim+ na play

#226760  autor: szejkspir
 12 paź 2007, 20:04
Przeniesienie numeru jest jak najbardziej możliwe. Tutaj jest specjalnie o tym traktujący temat. A czy się opłaca? Musisz porównać oferty oby operatorów przanalizować swój profil dzwonienia. Play ma najlepsze stawki jeśli dzwonisz do wszystkich sieci, a Simplus korzystniej wypadnie w przypadku, jeśli większość osób do których dzwonisz/smsujesz również ma Simplusa. Ale wszystko trzeba dokładnie rozpatrzeć. Np. obecnie w Play jest promocja Pakiet 1000 sms za 10zł i to do wszystkich sieci, jest on zdecydowanie lepszy od pakietu sms'ów za 1gr ale tylko wewnątrz sieci. Z drugiej strony Simplus wprowadził ostatnio Darmowy numer, co niektórych bardzo zaciekawi.
kanye13, do jakiej sieci będziesz najwięcej dzwonił?

#226779  autor: gm
 12 paź 2007, 20:52
Oczywiscie, że jest to możliwe, sam w marcu tego roku wykonalem taką operację. A czy jest to opłacalne to już musisz sam przeliczyć i porównać w oparciu o swój profil dzwonienia.

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#226799  autor: kanye13
 12 paź 2007, 21:29
no wlasnie z dzwonieniem to jest pol na pol znaczy polowe telefonow wykonuje w plusie a reszte do pozostalych sieci

#226812  autor: gm
 12 paź 2007, 22:01
Na razie dużo wskazuje na to aby pozostać w Plusie. Spraecyzuj jeszcze w jakich porach dzwonisz i czy to jest dużo numerów. Przede wszystkich napisz ile to jest minut miesięcznie. Dużo odbierasz połączeń? Jeżeli tak to zdecydowanie wybierz Play. Pamietaj, ze przeniesienie numeru to 50 pln z Vatem. Złóż wniosek o przeniesienie numeru a dostaniesz jeszcze szansę pozostania w Simplusie i dodatkową kasę za wycofanie się z tego.

#226849  autor: yagi
 13 paź 2007, 07:34
gm pisze:Złóż wniosek o przeniesienie numeru a dostaniesz jeszcze szansę pozostania w Simplusie i dodatkową kasę za wycofanie się z tego.
Ciekawe ile razy cos takiego mozna zrobic ;) Raz na dwa tygodnie skaldac wniosek o przeniesienie numeru :lol: I czy wtedy zwracaja kase za przeniesienie??? ;)

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#226854  autor: gm
 13 paź 2007, 07:49
Przypuszczam, że chodzi o jednorazowe zrezygnowanie z przeniesienia. Wtedy dostaje się możliwość zasilenia dowolną wartością karty i dostaje się podwójną kwotę do wykorzystania do wszystkich sieci. Ma się 2 dni czasu na to zasilenie. W tym czasie można zasilić kilka razy i za każdym razem dostanie podwójną ilość złotówek, np. Zasilając jednorazowo za 150 pln (na allegro za 130 pln) dostaniemy od Plusa aż 360 pln. Można tak zasilić kilka razy. Jaką kasę mieliby wrócić za przeniesienie numeru skoro to jest etap gdzie jeszcze tej kwoty nie pobrali z konta?

#228674  autor: dechomenon
 21 paź 2007, 14:07
oficjalnie juz nie ma tego bonusu...zeby zatrzymać ludzi chcących odejść z sim+ do innej sieci!

#229503  autor: swiezy
 25 paź 2007, 13:07
a co teraz proponuja tym co chca odejsc z simplusa??