• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #214044  autor: znal
 20 sie 2007, 17:15
Parę dni temu miał mi się skończyć okres ważności w sim+ na wychodzące, ale żaden sms na temat blokady nie przyszedł, sprawdzanie stanu konta przez *100# działało normalnie, chociaż okres ważności już upłynął.
Dzisiaj normalnie dzwoniłem z tego numeru, ale po rozmowie zamiast esa na temat kosztów rozmowy przyszło info o blokadzie wychodzących.

Czyżby znowu jakiś error w sim+?

#214149  autor: Publius
 20 sie 2007, 22:39
Tak bywa. Odkąd przeszedłem na nową platforme raz czy dwa razy zdarzyło mi się że nie blokowali konta dopóki nie zadzwoniłem, czy nie wysłałem smsa. Rozmowa normalnie się odbywała, sms był dostarczony, ale zaraz potem konto sie blokowało.

#214168  autor: znal
 20 sie 2007, 23:28
hmm, mi się to jeszcze nigdy nie zdarzyło, zawsze blokowali w terminie

#219044  autor: Paramarimbo
 05 wrz 2007, 16:43
Pierwszy raz o takim czymś słyszę mi się to nigdy nie zdarzyło a nawet bym wolał żeby tak było

C-60 > C-75 > 6230i

#219047  autor: Pawrzes
 05 wrz 2007, 16:52
Miałem na nowej platformie na jednym numerze przez kilka tygodni sytuację gdzie konto straciło ważność a po próbie wykonania połączenia przychodzi SMS że wysyłanie SMS i rozmowy wychodzące są możliwe, po paru dniach znowu niemożliwe i potem znowu możliwe :) Natomiast jak przed ostatni raz zasiliłem Simplusa to ważność miała się skończyć na początku grudnia zeszłego roku ale tak naprawdę konto zostało zablokowane w Sylwestra :-)

Pozdrawiam

#219192  autor: dechomenon
 05 wrz 2007, 22:37
z racji tej, że to wszystko idzie systemowo...to takie rzeczy są normalne i mają miejsce to nie są odosobnione przypadki!

#219265  autor: domur
 06 wrz 2007, 12:34
osoboiscie uwazam ze lepiej byloby system tak ustawic zeby nie blokowac polaczen tylko poprostu nie pozwalac na wykonanie polaczenia przy zerowym stanie konta na numery platne. Wtedy nie tylko ze moznabyloby nawet testowo dzwonic na numery bezplatne ale tez zasilic konto przez wyslanie smsa na numer bezplatny (zasilenie sms) a co najwazniejsze korzystac z krodkich kodow chodzby *100# Poza tym blokowanie polaczen uniemozliwia odebranie MMS.

Jesli wiec sa na tym forum jacys ludzie z Plusa proponuje poddac ten temat do dyskusji w zarzadzie

-----d---------------o----------------m---------------u---------------r-----