• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #217885  autor: damiancycek
 01 wrz 2007, 15:56
Witam! Niedługo będę miał telefon na kartę i nie wiem jakiego operatora wybrać. Chodzi mi głównie to że będę duże pisał SMS i używał internetu. W której sieci są najlepsze pakiety SmS i na darmowe Mb??

RÓB SWOJE RYZYKO JEST TWOJE

[you] podarowałeś głodnym dzieciom ciepły posiłek? Jeżeli nie to wejdź: www.pajacyk.pl

#217900  autor: babeo
 01 wrz 2007, 16:36
damiancycek pisze:jakiego operatora wybrać
Tego u którego masz najwiecej znajomych.

#217912  autor: marektomek
 01 wrz 2007, 17:19
tak jak pisze babeo, tam gdzie bedziesz słał te smsy takiego operatora wybierz

#218036  autor: mariusz9a
 02 wrz 2007, 11:48
damiancycek pisze:W której sieci są najlepsze pakiety SmS i na darmowe Mb??
Co do smsów to tak jak pisza poprzednicy (tam gdzie masz najwięcej znajomych) a co do neta to obecnie najbardziej sie opłaca Simplusa.

#218041  autor: Irek
 02 wrz 2007, 11:54
damiancycek, to miało zostać napisane, ale ja bym postawił na Twoim miejscu na dwie karty, jedną do transmisji danych, a drugą do połączeń i smsów. Jeśli chodzi o transmisję dancyh to Orange Free na Kartę lub SimData.

"And one more thing..."

#218048  autor: mariusz9a
 02 wrz 2007, 12:03
damiancycek pisze:W której sieci są najlepsze pakiety SmS i na darmowe Mb??
Co do smsów to tak jak pisza poprzednicy (tam gdzie masz najwięcej znajomych) a co do neta to obecnie najbardziej sie opłaca Simplusa.

#218162  autor: Vieslav
 02 wrz 2007, 17:32
Raczej Simplusa do transmisji danych nie polecam. Zobacz regulamin: promocja trwa do 30.08.2007 lub do odwołania. Czyli w każdej chwili mogą wycofać te pakiety. Do transmisji danych polecam SimDate w Plusie albo Orange Free. Cenowo wychodzi mniej więcej tak samo ale jeśli masz telefon z edge/umts to radzę sprawdzić która sieć oferuje w twoim miejscu zamieszkania dostęp do tej technologii (z tym, że Orange ma pokrycie edge praktycznie wszędzie). Co do smsów to jak wyżej: ta sieć, w której masz najwięcej znajomych.

#218210  autor: mariusz9a
 02 wrz 2007, 19:33
Mulder, w regulaminie pakietów internetowych w simplusie widzę tylko informacje "do odwołania" natomiast daty "30.08.2007" jakoś nie mogę dojrzeć;) Na pewno kilka ładnych miesięcy te pakiety będą dostępne a wychodzi dużo taniej niż w simdacie;) Jak zlikwidują pakiety to zawsze można podziękować simplusowi i wziąć tą simdate. A widzę że damiancycek, jest z Białej Podlaskiej a tam wszystkie sieci mają EDGE, więc czy to będzie coś z orange, plusa czy ery to nie ma większego znaczenia. O UMTSie nawet nie ma co mówić. Także damiancycek, pozostaje Ci wielokrotnie powtarzana kwestia: do jakiej sieci będziesz pisał najwięcej tych smsów;)