• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #197229  autor: fazi187
 28 cze 2007, 21:35
Witam. Trochę się obraziłem na Simplusa po tej nowej super taryfie. Wykopałem z szuflady starego POPa i mam następujące pytania.

1. Karta była nie aktywna lekko z rok.. Czy jest szansa, że się ją jeszcze reanimuje czy Orange raczej już dało komuś mój numer?
2. Czy da się jakoś odzyskać PIN albo PUK u opa? Lub w jakiś inny sposób. Nie ma takiej opcji żebym go sobie przypomniał. Jest jakiś magiczny sposób, żebym uruchomił tego sima? :) Czy jak wpiszę dwa razy źle PIN to mogę jakoś zresetować z powrotem do zera źle wpisanych kodów czy to się zapamiętuje na karcie i mam już tylko jedną szansę?
3. Karta to POP Na Okrągło. Czy to w ogóle jeszcze funkcjonuje? Jakby mi się udało to uruchomić to po przejściu na Nowe Orange Go ten bonus 5zł do każdego doładowania wciąż istnieje?
Bo w sumie jak nie to nie będę cudował z tym numerem, chociaż jest fajny..

edit: chyba powinienem to założyć w "oferta pre-paid.." proszę moda o przeniesienie w razie czego.

#197242  autor: b@sho
 28 cze 2007, 22:35
fazi187 pisze:1. Karta była nie aktywna lekko z rok.. Czy jest szansa, że się ją jeszcze reanimuje czy Orange raczej już dało komuś mój numer?
jest szansa ze nr jeszcze ci chodzi, wsadz do tela i zobacz czy jest wlaczony do sieci. napewno nr jeszcze nie wrzucili do koszyka;) przeciez orange ma 12 miesiecy na wychodzace;)
fazi187 pisze:2. Czy da się jakoś odzyskać PIN albo PUK u opa? Lub w jakiś inny sposób. Nie ma takiej opcji żebym go sobie przypomniał. Jest jakiś magiczny sposób, żebym uruchomił tego sima?
jak byla zarejestrowana to bez problemu
fazi187 pisze:3. Karta to POP Na Okrągło. Czy to w ogóle jeszcze funkcjonuje?
funkcjonuje, ale co do no go to teoretycznie tak, a praktycznie dopiero mam zamiar sprawdzic

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#197245  autor: fazi187
 28 cze 2007, 22:44
jest szansa ze nr jeszcze ci chodzi, wsadz do tela i zobacz czy jest wlaczony do sieci. napewno nr jeszcze nie wrzucili do koszyka;) przeciez orange ma 12 miesiecy na wychodzace;)
Żeby to zrobić potrzebuję najpierw wyczarować PIN :)
b@sho pisze:jak byla zarejestrowana to bez problemu
No raczej była bo byłem w Proficie. A na jakiej zasadzie? Mam po prostu iść do salonu i spytać "jaki mam PIN"? :)

#197251  autor: b@sho
 28 cze 2007, 22:52
fazi187 profit to nie to samo co rejestracja karty u opa :wink: a przy zarejestrowanej karcie zasada jest proasta idziesz do salonu podajesz imie i nazwisko, pokazujesz dokukument tozsamosci, a oni podaja ci PUK

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#197253  autor: fazi187
 28 cze 2007, 22:55
Yhy, myślałem, że do Profitu trzeba było być najpierw zarejestrowanym. Ale w Idei chyba można było zarejestrować się przez internet. Tak? Coś mi tak świta, że się rejestrowałem przez idea.pl i dostawało się jakiegoś bonusa za to..

[ Dodano: 2007-06-28, 23:42 ]
ha! wygrałem nieuczciwą walkę ze sklerozą. niestety na ekranie. szukam.. szukam.. szukam.. (sieci)
to już po ptokach, tak..? :(

#197648  autor: marektomek
 30 cze 2007, 16:16
fazi187 pisze:ha! wygrałem nieuczciwą walkę ze sklerozą. niestety na ekranie. szukam.. szukam.. szukam.. (sieci)
to już po ptokach, tak..?
niestety tak...., a na okrągło w nowym go działa jak najbardziej.