Masz aktywowany GPRS u Operatora? Jeśli nie dokonaj aktywacji poprzez iTakTak, lub krótkim kodem: *132*2*1# a potem naciśnij zieloną słuchawkę.
rzeczywiście dotarl SMS że GPRS został aktywowany, dzięki. jednak nadal przy próbie skorzystania z usług internetowych pojawia się błąd "połączenie nieudane. Sprawdź ustawienia internetowe lub zasięg sieci"
Gruby pisze:Zapewne chcesz korzystać z telefonu do eragg,a jeśli nie to i tak napisze bo może Ci się przydać. Ustawienia ery i heyah są bardzo podobne,ja do heyahgg musiałem mieć ustawienia HEYAH INTERNET a nie HEYAHWAP ani coś takiego,najlepiej poszukaj na stronie ery konfiguracji ręcznej i wszystko wpisuj,ale najpierw jednak zobacz czy masz aktywny GPRS.
podejrzewam że do korzystania z EraGG wystarczy profil internetowy opisany w
tym temacie jednak aby ściągnąć to ustrojstwo trzeba chyba najpierw GPRS skonfigurować...
edit:
teraz sytuacja przedstawia sie tak: przełożyłem dla testu kartę Ery Fun i wszystko banglało jak należy, ściągnąłem to całe EraGG, przełożyłem kartę TakTak, odpaliłem profil internetowy skonfigurowany tak jak ten opisany w linku powyżej i dalej wszystko działa o_O , zresztą Wap teraz też śmiga, widać aktywowanie usługi wymaga po prostu wyłączenia i włączenia telefonu

jedyna rzecz jaka przeszkadza w tym EraGG to mała czcionka w sumie i konieczności pisania każdej wiadomości w osobnym okienku, ale z tego co czytałem inne aplikacje jaki Papla Mobile\Bombus\jadugadu itp korzystają z innego systemu rozliczania, tzn przy każdorazowym łączniu pobierają opłatę za transfer zaokrąglony do 500kb up i down czyli całkiem sporo, chyba 1,44zł, bo korzystają z erainternet. Prawda to?