• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

Która oferta lepsza?

Orange Go
3
7%
Tak Tak
39
93%

#174286  autor: Pawrzes
 15 kwie 2007, 17:36
barteks2 pisze:Jeszcze mam pytanie, czy wysyłaliście kartę rejestracyjną do Operatora i czy można to zrobić później niż po 2. tygodniach od uruchomienia karty :?: :)
Ja swój numer mam zarejestrowany. Gdy karta rejestracyjna dotrze do Operatora i dane zostaną zapisane w systemie to przyjdzie SMS o tym informujący.
Kartę można obecnie zarejestrować w dowolnym terminie od włączenia się do sieci.

Pozdrawiam

#174356  autor: epiotr
 15 kwie 2007, 21:45
marko20 pisze:Wszyscy zachwalają taryfy i ceny połączeń w TT, ale chyba też warto wspomnieć o słabym zasięgu Ery-bo to na pewno jest minus.
hehe...zgrywus z ciebie hihi...mam i plusa i ere ,jezdze non stop po polsce i plus erze do piet nie dosiega zasiegiem a bywaja tez takie miejsca ze zadna z sieci nie dziala nie wylaczajac orange

#174408  autor: marko20
 16 kwie 2007, 00:05
epiotr pisze:
marko20 pisze:Wszyscy zachwalają taryfy i ceny połączeń w TT, ale chyba też warto wspomnieć o słabym zasięgu Ery-bo to na pewno jest minus.
hehe...zgrywus z ciebie hihi...mam i plusa i ere ,jezdze non stop po polsce i plus erze do piet nie dosiega zasiegiem a bywaja tez takie miejsca ze zadna z sieci nie dziala nie wylaczajac orange
to nie wiem gdzie ty jeździsz ale zastanawiałem się nad przejściem do ery, ale czytałem na tym forum o cudach z zasięgiem i postanowiłem to sprawdzić oczywiście w ograniczonym zakresie i prawda jest że era czasami nie ma zasięgu w ogóle a czasami bardzo dobry ale za to plus jest najstabilniejszy średni zasięg wszędzie a w wielu miejscach bardzo dobry
przykłady proszę
woj. małopolskie telefon z sim ery leży na stole - nie ma zasięgu - przekręcisz go o 90 stopni w prawo zasięg jest
to samo na granicy świętokrzyskiego i podkarpackiego
z sim plusa takich cudów nie było
chyba, że w Warszawie Era ma lepszy zasięg to tylko pozazdrościć bo ofertą w prepaidzie przebija plusa

#174411  autor: Pawrzes
 16 kwie 2007, 00:45
marko20 pisze:to nie wiem gdzie ty jeździsz ale zastanawiałem się nad przejściem do ery, ale czytałem na tym forum o cudach z zasięgiem i postanowiłem to sprawdzić oczywiście w ograniczonym zakresie i prawda jest że era czasami nie ma zasięgu w ogóle a czasami bardzo dobry ale za to plus jest najstabilniejszy średni zasięg wszędzie a w wielu miejscach bardzo dobry
przykłady proszę
woj. małopolskie telefon z sim ery leży na stole - nie ma zasięgu - przekręcisz go o 90 stopni w prawo zasięg jest
to samo na granicy świętokrzyskiego i podkarpackiego
z sim plusa takich cudów nie było
Temat rzeka... Są miejsca lepsze, są miejsca gorsze... Nie ma co generalizować... Znam miejsce w Warszawie gdzie Plus ginie nawet na dworzu więc na tym osiedlu domków jednorodzinnych nie ma na klientów... Obecnie Era intensywnie rozbudowu sieć i kilka osób ktore miały/mają problem z zasięgiem niedługo nie będą miały problemu...
Wazne mieć zasięg tam gdzie się przebywa a wcześniej sprawdzić czy dana sieć go zapewnia oraz jaka jest jakość.
marko20 pisze:chyba, że w Warszawie Era ma lepszy zasięg to tylko pozazdrościć bo ofertą w prepaidzie przebija plusa
Ma najlepszy bo ma najwięcej BTS-ów (ponad 450) i ciągle przybywa ich najwięcej.

Pozdrawiam

#174419  autor: Prometo
 16 kwie 2007, 07:25
marko20 ja nie mam problemów z Erą, ale tak ja to napisał Pawrzes jest to temat rzeka :wink:

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#174455  autor: kojot67
 16 kwie 2007, 11:07
Tak-Tak to doskonały wybór, trzeba tylko zaczekać 8 m-cy i dzwonisz po 59 gr do każdej sieci pozatym przyjemne w użytkowaniu kody i numerki takie jak *101# lub 9898 stan i status konta, które pozwalają na bezpłatną kontrolę wydatków. Dużo różnych promocji i bonusów. Zasięg niekiedy słaby ale dużo zależy od rodzaju posiadanego telefonu. Ogólnie jeszcze większych problemów nawet prz słabym zasięgu z rozmową nie miałem. Aktualnie tańsze połączenia ma tylko PLAY (49 gr) ale u niego nie przechodzi kaska na następny okres ważności konta, więc jak doładujesz za kwotę to musisz ją wygadać w danym okresie, więc pod tym względem to są do bańki (w pewnym sensie jest to nawet złodziejstwo bo kradną w ten sposób pieniądze swoich klientów). Play pozytywny jest tylko dla tych którzy chcą tylko odbierać połączenia, za 10 złotych masz odbieranie połączeń na 100 dni, co mi się wydaje dobrą ofertą.
:mrgreen:

Nie ma to tamto
http://www.kyokushinkan.republika.pl/

#174502  autor: Pawrzes
 16 kwie 2007, 15:16
kojot67 pisze:Play pozytywny jest tylko dla tych którzy chcą tylko odbierać połączenia, za 10 złotych masz odbieranie połączeń na 100 dni, co mi się wydaje dobrą ofertą.
To w Tak Tak-u masz oddbieranie połączeń przez rok od momuntu zablokowania połączeń wychodzących ;)

Pozdrawiam

#174505  autor: aga
 16 kwie 2007, 15:23
Pawrzes pisze:To w Tak Tak-u masz oddbieranie połączeń przez rok od momuntu zablokowania połączeń wychodzących ;)
A nie przez 1 miesiąc? Konto jest ważne do dnia X + 1 miesiąc na odbieranie połączeń. Nigdy nie przekroczyłam tego terminu, więc nie wiem czy później blokują numer czy można faktycznie nadal odbierać połączenia.

#174508  autor: szejkspir
 16 kwie 2007, 15:30
Pawrzes pisze:To w Tak Tak-u masz oddbieranie połączeń przez rok od momuntu zablokowania połączeń wychodzących
A nie odnosi się to do Orange? Jak aga napisała, w TT na odbieranie jest dodatkowy miesiąc po upływie ważności konta na połączenia wychodzące. również tego nie sprawdzałem (choć niebawem będe miał okazję :wink: ) - może jakaś miła niespodzianka?

[ Dodano: 2007-04-16, 15:38 ]
KaBoBeK pisze:Zrobię takiego małego off-topa, choć trochę połączenia z tematem ma.
Chodzi o aukcję, którą znalazłem na allegro:
AUKCJA - KLIK
Znalazł jakieś komunikator z którego można dzwonić na komórki za free i tym samym nabijać sobie bonus ?? Co myślicie o tym ??
Odnośnie Bonusa w TT i jego pomnażania jest oddzielny temat: Bonus w TakTaku
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2007, 16:10 przez szejkspir, łącznie zmieniany 1 raz.

#174523  autor: Pawrzes
 16 kwie 2007, 15:57
Co prawda oficjalnie podawany jest termin "+1 mies. na odbieranie" ale nieoficjalnie karta nie zostanie deaktywowana do około roku a czasem nawet dłużej. W między szasie system straszy wyłączeniem numeru a potem operator zachęca do zasilenia konta premiowane bonusem 10 zł. Mam np. kartę która loguje się do sieci i sprawdzając stan konta jest informacja "...polaczenia wychodzace zablokowane, odbieranie do 30-04-2006"

Pozdrawiam

#174536  autor: szejkspir
 16 kwie 2007, 16:19
Co prawda oficjalnie podawany jest termin "+1 mies. na odbieranie" ale nieoficjalnie karta nie zostanie deaktywowana do około roku a czasem nawet dłużej.
Ale nie mieszajmy dwóch rzeczy, możliwości odbierania połączeń i dezaktywacji konta. Owszem numer zostanie zachowany w systemie, będzie go można doładować (przy okazji mały bonus dostać również :-) ), ale nie będzie możliwości odbierania połączeń.
A poza tym, również jestem za TakTakiem :D . Korzystne stawki, fajne promocje: i tanie smsy, i tani gadanie z wybranymi numerami, i dodatkowe doladowania - wszystkiego po trochu. I oczywiście - nieprzepadanie środków i sumowanie okresu ważności konta na połączenia wychodzące :D

#174539  autor: Pawrzes
 16 kwie 2007, 16:28
szejkspir pisze:Owszem numer zostanie zachowany w systemie, będzie go można doładować (przy okazji mały bonus dostać również ), ale nie będzie możliwości odbierania połączeń.
Oczywiście że można odbierać połączenia bez żadnego problemu! :)
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2007, 16:32 przez Pawrzes, łącznie zmieniany 1 raz.

Pozdrawiam

#174541  autor: PiotrG-dz
 16 kwie 2007, 16:31
A myślałem ,że to plotki.A jednak to działa. :lol:

#174543  autor: szejkspir
 16 kwie 2007, 16:32
Pawrzes pisze:Oczywiście że można odbierać połączenia bez zadnego problemu!
Poważnie? A to niespodzianka :D Niby pisze, że tylko miesiąc... To TakTakowi należy się kolejny nieoficjalny plus :wink:

#174545  autor: Pawrzes
 16 kwie 2007, 16:37
szejkspir pisze:Poważnie?
Na 100% :-)

To tak jak w Simplusie: z jednej strony piszą, że można odbierać przez 30 dni ale z drugiej że karta zostanie deaktywowana po upłynięcie 365 dnia od zablokowania połączeń wychodzących.

Pozdrawiam

#174566  autor: przemek910
 16 kwie 2007, 17:18
szejkspir pisze:Pawrzes napisał/a:
Oczywiście że można odbierać połączenia bez zadnego problemu!

Poważnie? A to niespodzianka :D Niby pisze, że tylko miesiąc... To TakTakowi należy się kolejny nieoficjalny plus
Oficjalnie 30 dni... A nie oficjalnie nie blokują - po co mają tracić potencjalnego klienta? :)

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#174651  autor: Prometo
 16 kwie 2007, 20:42
szejkspir pisze:Pawrzes napisał/a:
To w Tak Tak-u masz oddbieranie połączeń przez rok od momuntu zablokowania połączeń wychodzących

A nie odnosi się to do Orange? Jak aga napisała, w TT na odbieranie jest dodatkowy miesiąc po upływie ważności konta na połączenia wychodzące. również tego nie sprawdzałem (choć niebawem będe miał okazję :wink: ) - może jakaś miła niespodzianka?
Ostatnio sprawdzałem. Miałem możliwość odbierania połączeń bodajże gdzieś do połowy marca a zadzwoniłem na starter 10 kwietnia i normalnie rozmawiałem.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#174755  autor: kojot67
 17 kwie 2007, 07:32
Jeśli prawdą to jest co piszecie to już całkiem padam do nóżek Tak -Takowi, Zawsze była dla mnie dobra ich oferta ale po tym to jednak do playa nie przejdę, chociaż byłem ich testerem i mam promocyjne warunki...? :lol:

Nie ma to tamto
http://www.kyokushinkan.republika.pl/