• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #140770  autor: wladziu
 11 sty 2007, 17:00
Mam taryfe Oragne GO.
Wlaczylem usluge przejaciele.
Usluga dzialala tylko kilka dni a nie miesiac.
Kiedy mialem ok 8.50 na koncie i zadzwonilem na nr ktory wybralem jako tanszy (5 gr) po ok 10 minutach zostalem rozlaczony i na koncie nic nie zostalo. Wnioskuje ze rozmowa byla po 80 gr za minute a nie po 5 gr.
Za rozmowe powinienem zaplacic 50 gr a zaplacilem ok 8 zl!!!
Nie wiem tylko jakim cudem skoro dopiero niedawno aktywowalem usluge Przyjaciele i do jej konca pozostalo jakies 3 tygodnie.
Napisalem do nich majac nadzieje ze chociaz sie beda tlumaczyc, lecz zadnych wyjasnien nie otrzymalem.
Mial ktos podobna sytuacje?
Bo ja kiedys na innym numerze tez zostalem wykrecony w Orange tylko w innej sytuacji!!
Chyba pora zmienic siec jak ta probuje w ten sposob dorabiać :smt011

#140774  autor: Pawrzes
 11 sty 2007, 17:20
Pozostaje Ci złożyć reklamację. Jeśli nie dostaniesz odpowiedzi w ciągu 30 dni to wg prawa reklamacja zostaje uznana na Twoją korzyść...
Ostatnio zmieniony 11 sty 2007, 17:22 przez Pawrzes, łącznie zmieniany 1 raz.

Pozdrawiam
 #140775  autor: babeo
 11 sty 2007, 17:20
Czy poprzednie rozmowy z tym numerem były rozliczane poprawnie?

Jesteś pewien, że miałeś 8.50? Może zapomniałeś o kwoci 5zł (aktywacja)
wladziu pisze:Napisalem do nich majac nadzieje ze chociaz sie beda tlumaczyc, lecz zadnych wyjasnien nie otrzymalem.
Kiedy go wysłałeś?
wladziu pisze:Chyba pora zmienic siec jak ta probuje w ten sposob dorabiać :smt011
Nikt nikogo w Orange siłą, ani pod pistoletem nie trzyma 8)

#140777  autor: przemek910
 11 sty 2007, 17:23
babeo pisze:Jesteś pewien, że miałeś 8.50? Może zapomniałeś o kwoci 5zł (aktywacja)
Gdyby nawet to nie ma podstaw by rozłaczyć, a skoro rozmawiał 10 minut i 11 już nie pozwoliło (brak środków) to widocznie usługa została wył.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#140779  autor: babeo
 11 sty 2007, 17:27
wladziu, pozostaje reklamować. Szybciej bedzie pod *100, to tylko że to koszt 1zł, jeżeli nie chccesz, żeby sieć wyciągała z Ciebie niepotzrebnei pieniądze za rozmowe, pozostaje Ci droga mejlowa, udac się do salonu i z niego zadzwonić pod *100 lub osobista rozmowa z konsultantem.
 #140784  autor: wladziu
 11 sty 2007, 17:37
babeo pisze:
wladziu pisze:Jesteś pewien, że miałeś 8.50? Może zapomniałeś o kwoci 5zł (aktywacja)
No jasne, ze jesetem pewien, bylo dokladnie tak jak napisalem wczesniej.
wladziu pisze:Kiedy go wysłałeś?
wczoraj i zazwyczaj odpowiadaja na 2 dzien chyba ze sytuacja jest dla nich niezreczna to olewaja..wiem z doswiadczenia ze wtedy lepiej zadzwonic i tak zrobilem, pieniadze zwrocili ale usluga nie dziala dalej, a powinna jeszcze ponad 3 tygodnie dzialac. Wkocnu kase za aktywacje wzieli..
ps. tlumacza sie ze blad systemu..tylko na ilu takich bledach zarobia w skali kraju.
wladziu pisze:Nikt nikogo w Orange siłą, ani pod pistoletem nie trzyma
Nie trzyma, a wrecz stara sie aby od Orange odejsc..
 #140786  autor: babeo
 11 sty 2007, 17:48
wladziu pisze:tlumacza sie ze blad systemu..tylko na ilu takich bledach zarobia w skali kraju.
A skąd wiesz jak rozwiążą tę sprawę? Napisz oficjaną reklamację i czekaj na odpwiedź.
wladziu pisze:Nie trzyma, a wrecz stara sie aby od Orange odejsc..
To już Twoja interpretacja zwykłej usterki.
 #140790  autor: wladziu
 11 sty 2007, 17:56
babeo pisze:
wladziu pisze:A skąd wiesz jak rozwiążą tę sprawę? Napisz oficjaną reklamację i czekaj na odpwiedź.
tak zrobilem.
babeo pisze:To już Twoja interpretacja zwykłej usterki.
Czy zwykla to sie okaze po tym jak duzo osob bedzie mialo ten sam problem.
Jak wczesniej napisalem dawniej na starym numerze w Orange mialem podobny problem ze pieniadze zniknely z konta i tez byl "blad systemu" nie wiem natomiast jak w innych sieciach czesto sie zdazaja takie problemy.
 #140791  autor: babeo
 11 sty 2007, 18:03
Nikt inny nie zgłaszał żadnych zastrzeżen co go działanie tej usługi, więc to raczej odosobniony przypadek.
wladziu pisze: nie wiem natomiast jak w innych sieciach czesto sie zdazaja takie problemy.
Wszędzie się zdarzają, uwierz w to. Wspomną np. zeszłooczne problemy z platformą Plusa ... leżała i kwiczała w całej Polsce ponad miesiąc 8)

#140853  autor: oprych
 12 sty 2007, 03:08
Ja miałem podobny przypadek. Zdarzyło się to, kiedy aktywowałem przyjaciół nie smsem, a pod *500. Taryfikowało nie 80groszy tylko 60 groszy za minutę, jak gdyby usługa nie została właczona. Wystarczył telefon do BOK i w ciągu pięciu godzinu naprawili problem, a pieniadze zostały zwrócone, więc po co krzyczeć?

..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...

#140856  autor: kosaz
 12 sty 2007, 05:17
wyrzuc numer :)) teraz to nie probem 3mac kilka numerow w domu
a tak na powaznie mnie tez sie tak stalo
po doladowaniu konta O GO dzien pozniej cala kasa zniknela ni z tego ni z owego mimo ze karta byla w tel z simem + i nie mialem polaczen zaszedlem do salonmu i zrobilem awanture :)) :twisted: :twisted: :twisted:
a co dobre to podczas mojej obecnosci ze 3 osoby zrezygnowaly z uslug sieci :)