• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #1193445  autor: Burito
 01 lip 2025, 13:18
Witam, może wiecie w jakiej sieci/ofercie jest najtańszy numer w użytkowaniu. To będzie numer dla emeryta który będzie sporadycznie użytkowany i bardziej w tą stronę, że ktoś będzie na niego dzwonił.

Moje typy:
1. Fakt Mobile - utrzymanie roczne 5 zł;
2. A2Mobile - utrzymanie roczne 5 zł.

Czy są jakieś inne lub jeszcze tańsze ?
 #1193446  autor: KC-KARLOS
 01 lip 2025, 13:34
Burito:
tak, jeśli trafisz na stary starter Plusa - szczególnie na taryfie Prosto Na Kartę, możesz mieć po jego zasileniu za 5 zł łącznie 3 lata na odbieranie (w tym 1 rok na dzwonienie).

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1193449  autor: Burito
 01 lip 2025, 14:20
Chociaż z drugiej strony patrząc to najtańszy w utrzymaniu będzie numer w A2Mobile, bo 10gr za minutę i sms no i 5 zł rocznie za RWK.
 #1193451  autor: adacomp
 01 lip 2025, 15:21
Burito pisze:
01 lip 2025, 13:18
Witam, może wiecie w jakiej sieci/ofercie jest najtańszy numer w użytkowaniu. To będzie numer dla emeryta który będzie sporadycznie użytkowany i bardziej w tą stronę, że ktoś będzie na niego dzwonił.

Moje typy:
1. Fakt Mobile - utrzymanie roczne 5 zł;
2. A2Mobile - utrzymanie roczne 5 zł.

Czy są jakieś inne lub jeszcze tańsze ?
https://wrodzinie.com.pl/ sieć Plus - utrzymanie 5zł na 2 lata ;)
 #1193453  autor: MariuszY
 01 lip 2025, 15:38
adacomp pisze:
01 lip 2025, 15:21
https://wrodzinie.com.pl/ sieć Plus - utrzymanie 5zł na 2 lata ;)
Taaak :?: :o
Tylko wyjaśnij proszę jak do tej sieci zainteresowany ma się dostać :wink:
Od dwóch lat (a może dłużej) nie ma możliwości przeniesienia tam numeru ani nowej aktywacji.
 #1193462  autor: KC-KARLOS
 01 lip 2025, 17:50
Najdłuższa ważność konta jest w starych taryfach Plusa na Kartę - do 3 lat na odbieranie.
wRodzinie odpada - bo jest wyłącznie dla obecnych klientów.
a2mobile - jest RWK, ale trzeba pilnować tego roku, bo gdy stracimy wychodzące, mamy jeszcze 1 miesiąc na odratowanie numeru.
Ogólnie w plusowych MVNO trzeba na tą roczną ważność konta uważać, bo jest ona jednocześnie na wychodzące jak i przychodzące. Jeśli zgapimy moment, ryzykujemy utratą numeru (miałem kiedyś dziką sytuację, gdzie zasiliłem kartę z Klucz Mobile za 5 zł po 2 tyg od blokady wychodzących, cudem ratując numer telefonu).
Fakt Mobile, Virgin: mamy tam RWK + ekstra 3-4 miesiące na odbieranie.
nju karty nie polecę, bo trzeba na telefonie potwierdzać co pół roku aktywność numeru smsem lub zasileniem konta.
Orange? Odpłatnie, ale na długo... nawet na wiele lat.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟