• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 676 z 676
  • 1
  • 672
  • 673
  • 674
  • 675
  • 676
 #1192630  autor: KC-KARLOS
 05 cze 2025, 12:05
floppss: jeśli chcesz mieć spokój - weź NL+2TB (w Mój Orange) na rok. Gdy zweryfikowałaś potrzeby internetowe i masz użycie dużo większe niż 170 GB/mc, to lepszy jest wariant comiesięczny za 35/mc wraz z promocją 9600 (12x po 800 GB). Jest drożej, ale znacznie więcej terabajtów (można to ogarnąć opcjami cyklicznymi [to ważne!] w jednorazowej promo cenie 15 zł).

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1192649  autor: KC-KARLOS
 06 cze 2025, 11:19
@Leo: Tłumaczyliśmy to wielokrotnie. 9600 to Pakiet Internet. Te środki kumulujemy i przedłużamy wyłącznie kolejnym no-limitem. Wydłużenie za 29 zł nie ma wpływu na saldo Pakiet Internet.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1192790  autor: Uma_Naraka
 10 cze 2025, 10:12
Hej,

Czy majac przeniesiony nuner do ofnk oraz włączona promocje 3 miesiące po przeniesieniu numeru oraz 5 zł na koncie jest możliwość (uwzględniając możliwy debet 5 zl) po wykorzystaniu promocji przedłużyć jeszcze ten NL jakaś promocja lub włączyć jakiś pakiet minut/smsow bez doładowania telefonu?
 #1192791  autor: KC-KARLOS
 10 cze 2025, 10:32
Uma_Naraka: najtańszy NL kosztuje 10 zł na 7 dni (wersja jednorazowa i cykliczna) i tym pokryjesz zarówno kwotę na saldzie + automatyczny debet na zakup czy odnowienie usług. Nie każdą usługę włączysz za kredyt do 5 zł.
Przy sytuacji 5 zł saldo + 5 zł kredytu włączysz:
> za 4 zł Pakiet 100 minut + 100 sms na 7 dni - nie wykorzystasz ich przy no-limicie, więc bierz to pod uwagę gdy usługa się zawiesi/wyłączy.
> za 1 zł 1 GB EPI* (jednorazowa) na 1 dzień, 3 GB (cykl lub jednoraz.) za 3 zł bądź 5 GB za 5 zł na/co 5 dni lub 1 GB za 5 zł na/co 30 dni.
Pamiętaj, że tylko 1x możesz skorzystać z kredytowania środków, aby włączyć pakiet - to może się przydać ratunkowo, aby wydłużyć okres aktywny - przy EPI 1 GB za 5 zł, ustawiamy ważność kasy na 31 dni.

*EPI - Elastyczny Pakiet Internetowy, bardzo fajne paczki internetowe, które włączasz w każdej chwili, gdy na teraz potrzebujesz konkretnej porcji danych - pakiety się sumują ilością i ważnością - wpływają też na ważność kasy na koncie.

#1192793  autor: KC-KARLOS
 10 cze 2025, 10:44
Uma_Naraka: nie. Pakiet 100 min + 100 sms jest nieodnawialny i przepada po 7 dniach.
Paczki nie kumulują się ze sobą. Możesz włączyć kolejny pakiet, korzystając z debetu, ale wówczas Twoje saldo będzie ujemne (od -0,01 do -4,00 zł). Przeczytaj dodatkowo punkt 8 regulaminu. Regulamin: https://orange.binaries.pl/bw//20155/0/ ... 69c97c.pdf
No i bierz ten pakiet pod uwagę dopiero po wygaśnięciu no-limitów.

#1192794  autor: Uma_Naraka
 10 cze 2025, 11:12
Czyli kończy mi sie promo NL po 3 miesiącach, włączamy pakiet 100 jednostek na 7 dni i pozostaje mi 1 zł. Po tych 7 dniach wlaczam drugi pakiet 100jednostek na 7 dni i mam na koncie-3zl i na tym kończę ?
 #1192795  autor: KC-KARLOS
 10 cze 2025, 11:30
Uma_Naraka: tak to powinno działać.

#1192799  autor: zulu144dwa
 10 cze 2025, 13:25
Uma_Naraka pisze:
10 cze 2025, 11:12
Czyli kończy mi sie promo NL po 3 miesiącach, włączamy pakiet 100 jednostek na 7 dni i pozostaje mi 1 zł. Po tych 7 dniach wlaczam drugi pakiet 100jednostek na 7 dni i mam na koncie-3zl i na tym kończę ?
Jak ktoś chce zachować numer na dłużej bez straty GB to bym wykorzystał niekorzystne zmiany wprowadzone w NL cyklicznym przez Orange ale z korzyścią dla siebie.
Chodzi o to, że jak nie dochodzi do automatycznego odnowienia przez 31 dni (a właściwie doby) to NL cykliczny jest permanentnie wyłączany, ale GB są pamiętane (zamrożone) przez 31 dni od zawieszenia NL, a nie od pierwszej próby automatycznego odnowienia, która jest ponad 3 doby przed zawieszeniem NL. Można to wykorzystać aby przejść na NL jednorazowy bez straty GB i nie przejmować stanem konta i pobieraniem złotówek na automatyczne odnowienie.
Wtedy spokojnie można korzystać z sugestii w stopce i jak brakuje GB to doładować konto, ale tak, żeby w trakcie korzystania z NL jak najmniej GB szło z bonusu za doładowanie.
Korzystając z informacji w stopce można nie tracić żadnych GB.
Stopka:
Teraz w OFnK ORANGE może rządzić pakiet za 14 zł z dowolnym NL. Aktywacja naprzemiennie w ostatnich dniach ich ważności. Doładowania online Orange 5 zł przed aktywacją pakietu za 14 zł i w środku ważności pakietu 200minut i 200 SMSów na 31 dni.

PS. Wcześniej tez można było przejść z NL cyklicznego na jednorazowy bez straty GB w 93 dniu zawieszenia NL cyklicznego. Wtedy ostatnia próba odnowienia była w środku 93 dnia zawieszenia NL i NL cykliczny był permanentnie wyłączany, ale GB były pamiętane/zamrożone do północy i jak się włączyło skutecznie NL jednorazowy przed północą, to GB były przywracane i kumulowane.

Teraz w OFnK ORANGE może rządzić pakiet za 14 zł z dowolnym NL. Aktywacja naprzemiennie w ostatnich dniach ich ważności. Doładowania online Orange 5 zł przed aktywacją pakietu za 14 zł i w środku ważności pakietu 200minut i 200 SMSów na 31 dni.
 #1192841  autor: .mw235937
 12 cze 2025, 11:17
Witam, niedawno przeszedłem z abonamentu na OFNK. Jestem na bezpłatnym miesiącu NL. Dziś dostałem takie smsa. W związku z tym mam gorącą prośbę o wyjaśnienie i podpowiedź. 1. Czy jeżeli teraz wyślę tego smsa to skrócę sobie ten bezpłatny miesiąc? 2. Czy tą opcję z smsa mogę aktywować w dowolnej chwili np. za rok? 3. Co stanie się jeżeli aktywuje tą opcję i nie będę miał środków na koncie na przedłużenie? Z góry dziękuję za pomoc.

Hej, czy pamietasz o prezencie na start w Orange na karte? Wyslij START pod 811, aby wlaczyc za 0 zl usluge Rozmowy, SMS-y i MMS-y bez limitu do wszystkich + 800 GB na 30 dni. Drugi i trzeci miesiac masz za 15 zl, kolejne 35 zl. Za kazde odnowienie uslugi otrzymasz nowa paczke 800GB - w sumie 9600GB przez rok. Gigabajty z sumuja sie i nie przepadaja. Wiecej na www.orange.pl/nakarte
 #1192842  autor: KC-KARLOS
 12 cze 2025, 11:21
.mw235937: jeśli już masz bezpłatny miesiąc NL to nie włączysz promocji starterowej - jest już ona AKTYWNA na koncie.
Nie ma możliwości włączenia promocji w późniejszym terminie. Co przy braku środków? Proste: usługa się na miesiąc zawiesi, a potem wygaśnie (niewykorzystane GB przepadają) - możesz skorzystać z opcji "na próbę" za 15 zł/mc. Śledź wątek, wszystko opisujemy.

#1192844  autor: zulu144dwa
 12 cze 2025, 12:38
Trochę doprecyzuję. Jak brak środków (złotówek) na odnowienie) usługi cyklicznej NL to usługa zawiesi się na nie całe 28 dni po czym, w 27 dniu zawieszenia, permanentnie cykliczny NL wyłączy się i przyjdzie SMS informacyjny o tym. Ważne jest to, że zamrożone/pamiętane GB w NL nie są równocześnie z permanentnym wyłączeniem cyklicznego NL od razu zapomniane, ale są pamiętane/mrożone przez pełne 31 dni (identycznie jak dla jednorazowego NL).

Warto wiedzieć, ale dla 9600GB dopiero sprawdzę:
Jak promocja 9600GB nie była samodzielnie aktywowana, a była związana z aktywacją cyklicznego 30-dniowego NL za 0 zł z 9600GB to będziemy mieli możliwość ją samodzielnie aktywować (np. SMSem 9600GB), gdy NL cykliczny zostanie zawieszony lub permanentnie wyłączony.

#1192940  autor: DRive0001
 15 cze 2025, 23:31
zulu144dwa pisze:
12 cze 2025, 12:38
czy ja dobrze rozumiem sens tego przedłużania - żeby GB z NL nie przepadły
a jak się chce z nich korzystać to trzeba mieć i tak ciągle aktywny NL
czy jest jakiś trik którego nie rozumiem z korzystaniem z GB w czasie zawieszenia ?
 #1192960  autor: zulu144dwa
 16 cze 2025, 15:11
DRive0001 pisze:
15 cze 2025, 23:31
czy jest jakiś trik którego nie rozumiem z korzystaniem z GB w czasie zawieszenia ?
Nie żaden trick tylko tak doładowujemy, że jak nie mamy GB z innych promocji to korzystamy z GB za doładowania.
Np. W zerowym dniu ważności NL pod koniec dnia doładowujemy niezbędną kwotą. Przy starterze online oczywiście po 5 zł.
NL dodatkowo zapewnia minimalną ważność konta i GB za doładowanie jeszcze przez 31 dni po zawieszeniu.
Zamiast pakietu za 14 zł w trakcie zawieszenia NL możemy skorzystać, kiedy to niezbędne do rozmów komórkowych lub SMSów z NL za 1 zl na 1 dzień (dzień aktywacji nie liczymy). Jak rzadko ale długo rozmawiamy to będzie jeszcze taniej niz przy pakiecie za 14 zł, ale w pakiecie 200 minut są też stacjonarne.
Darmowy lejek internetowy 64kbs zawsze będzie, tak wiec nie narażamy się na koszty.
Jedyna trudność to pilnowanie terminów aktywacji NL, aby nie stracić zapamiętanych /zamrożonych do 31 dni GB w NL.
Trik - sztuczka to jest przejście na jednorazowy NL z cyklicznego bez straty GB, aby nie było automatycznego odnowienia, albo tak doładowywać aby automatyczne odnowienie było kiedy chcemy, a w trakcie zawieszenia NL wykorzystywać jak najwięcej innych GB niż w NL.
Gdy NL jest wążny, to mieć jak najmniej GB w innych promocjach.

• Strona 676 z 676
  • 1
  • 672
  • 673
  • 674
  • 675
  • 676
  • 1
  • 672
  • 673
  • 674
  • 675