• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 157 z 157
  • 1
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
 #1192921  autor: GaduAirowiec
 15 cze 2025, 00:48
Wg tego regulaminu https://api.plushbezlimitu.pl/file/regu ... 025r.).pdf
wysyłamy sms-a o treści ZGODA na nr 80087 , zgadzając się na wysyłanie treści marketingowych (to mi to lotto bo karta jest w routerze do internetu i mogą sobie do mnie dzwonić:)))
otrzymujemy 1000 GB na 30 dni gratis (gdy mamy staż w Plusie ponad 30 dni:) Aby przedłużyć taki pakiet na kolejny okres 30 dni, kupujemy dowolny pakiet 5GB za 5zł (cykliczny lub nie) i pakiet 1000 GB się przedłuża o kolejne 30 dni. Ktoś zna teraz tańsze sposoby na powiedzmy 500-1000 GB w Plushu (Nowym Plushu) na kartę, by bez doładowywania konta przez rok i comiesięcznej aktywacji powiedzmy 30GB za 30zł , mieć sporo GB w inny tańszy sposób?

P.S. Pakiet 1500GB z czasów gdy był wieczny ,został nadal po doładowaniu 10zł ale po aktywacji ZGODA na 80087 (czyli promocji 1000GB za zgody marketingowe) , transmisja danych schodzi z pakietu 1000 GB a nie z pozostałości z 1500GB. Króko mówiąc: pakiet 1500GB nadal aktywny ale pewnie zamrożony został na wieki wieków amen na koncie;)
 #1192923  autor: KC-KARLOS
 15 cze 2025, 09:31
GaduAirowiec: to tylko działa, gdy nigdy nie wyrażałeś zgody na marketing. Po drugie, pakiet 5GB za 5 zł "kumulacja" jest cykliczny i odnawia się co 120 godzin (5 dób). I tylko ten oraz inne z dopiskiem "kumulacja" (saldo 121) przedłużają/kumulują środki. Więc przykładowo w Nowym Plushu cykliczne 5GB za 5 zł co 30 dni jest rozliczany OSOBNO (pod 136).
To jest ciekawe, że obecnie GB kumulacyjne schodzą jako pierwsze w porównaniu do GB "bezterminowych" - w sumie te rozliczanie GB ujednolicili (nowe taryfy też tak działają - promo i stałe usługi cykliczne mają jedno saldo pod 121), gdyż im chodzi o likwidację tychże promocji na starych, gdy nie zapewnisz kasy na wytypowany pakiet cykliczny.
Jeśli chcesz taniej utrzymać te środki kumulacyjne - płać co miesiąc te 30 zł (wraz z promocją 4 doładowania ważną do września).

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1192929  autor: GaduAirowiec
 15 cze 2025, 15:06
To działa u mnie ,dali mi 1000 GB bo mam staż ponad 30dni za zgodę marketingową. Ważne 30dni czyli przedłużyć mogę pakietem niecyklicznym 5GB za 5zl na kolejne 30dni...?
 #1192930  autor: GaduAirowiec
 15 cze 2025, 15:28
10.Okres ważności niewykorzystanych GB z Pakietów może zostać wydłużony tak długo jak utrzymana jest ważność jednego z
poniższych pakietów lub do wyczerpania jednostek. Pakiety uprawniające do wydłużenia okresu ważności niewykorzystanych
jednostek: Pakiet internetowy 5 GB kumulacja, Pakiet internetowy 10 GB kumulacja, Pakiet internetowy 30 GB kumulacja,
Pakiety Bezlimit kumulacja, Pakiet Bez limitu i 15 GB kumulacja, Pakiet Bez limitu UA kumulacja, Pakiety: 5 GB/30 dni za 5zł
kumulacja, 10 GB/30 dni za 10zł kumulacja, 15 GB/30 dni za 15zł kumulacja.

Czyli pakiet 5GB też przedluzy mi te 1000GB na kolejne 30 dni
 #1192933  autor: KC-KARLOS
 15 cze 2025, 17:33
GaduAirowiec: jeśli pakiet ma dopisek "kumulacja" i trafi do salda pod *121# to tak. Gdy trafi do *136# to zapomnij o jego kumulacji, a pakiet 5 GB za 5 zł na 30 dni nim NIE JEST.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1192941  autor: amigo007
 15 cze 2025, 23:35
Z tego co wiem, to wcześniejszych pakietów za zgody marketingowe nie dało się przedłużać. Nie sądzę aby z tym nowym większym pakietem marketingowym było inaczej. A reklamację możesz sobie składać. Poczekasz trochę na odpowiedź. A dowiesz się zapewne, że to pakiet jednorazowy 30 dniowy. I nie podlega kumulacji.
 #1192942  autor: KC-KARLOS
 15 cze 2025, 23:40
amigo007: pakiet 5 GB na 30 dób za 5 zł w Plushu (starszych taryfach) jest cykliczny i trafia do *136# - co ciekawe tego pakietu już nie ma na taryfie Maxi Plush - jest raptem 3 GB na 3 doby (72 godziny) za 5 zł, który wchodzi do kumulacyjnej przegrody pod *121#.

Niektórzy nie zdają sobie sprawy, że Plus stopniowo i celowo pogarsza swoje stare taryfy i regulaminy pakietów i usług w starych ofertach tracą swoją moc z końcem roku 2025. I to się stanie zarówno z takim pakietem typu 5 GB jak i promkami typu 9000GB z bezterminową ważnością.
Nie bez kozery migracja do Maxi Plusha / Giga Plusa do końca roku jest zwolniona z opłat, zachowamy nabytą ważność konta, a część paczek GB (nie dotyczy tych bezterminowych) możemy jeszcze wykorzystać w nowej taryfie.

Przypominam, że we wrześniu tracimy flagową promocję - 4 doładowania i gratis, który obniża koszty pakietów, więc... korzystnie będzie wyłącznie kupować startery i korzystać z promocji typu "Miesiąc za darmo" lub "2 w cenie 1" (w tym wypadku Giga Plus jest lepsze, bo za 50 zł mamy 2 mies. internetu bez liczenia terabajtów).
Nie chcemy płacić? To mamy 400 GB za zgody w apce iPlus (dla nowych starterów).

#1192943  autor: Window
 16 cze 2025, 00:08
A też ogólnie to dziwne że Plus jeszcze nie robił czystek I przymusowych przejść do bardziej aktualnych taryf prepaid Jak to robili T-mobile I Orange. A nawet już Play coś w tej kwestii zaczął robić czystki.
I jeszcze dziwne że za przejście do innej taryfy poza okresem promocyjnym trzeba bulić 5 zł.
Chyba jedynie w Orange, przy przejściach do submarek traci się pieniądze, chociaż niby można odzyskać przelewem na konto.
 #1192946  autor: MariuszY
 16 cze 2025, 07:28
Window pisze:
16 cze 2025, 00:08
A też ogólnie to dziwne że Plus jeszcze nie robił czystek I przymusowych przejść do bardziej aktualnych taryf prepaid Jak to robili T-mobile I Orange. A nawet już Play coś w tej kwestii zaczął robić czystki.
Nie zapominaj, że nowe taryfy są ciągle jeszcze bardzo nowe. Najlepsze jest to, że w Nowym Plushu (a więc taryfie już archiwalnej) nadal jest dostępna promocja „Pierwszy miesiąc za połówkę, drugi miesiąc za 1 zł” (https://api.plushbezlimitu.pl/file/regu ... olowka.pdf). To zabawne, że operator zaplanował zdjęcie z oferty taryfy, w której (i tylko w której) dostępna jest ciągle możliwa do aktywacji promocja. Stąd wnioskuję, że nowe taryfy były "pisane na kolanie", a nie planowane od miesięcy.
 #1192948  autor: KC-KARLOS
 16 cze 2025, 09:09
Uma_Naraka: czytamy posty.
3x 0 zł jest tylko na taryfie Prosto Na Kartę. Po przeniesieniu numeru na tą taryfę odpalasz 1 z 3 pakietów Bezlimit i gotowe. Nic nie płacisz przez maks. 90 dni (pierwszy miesiąc + 2 odnowienia co 30 dni).
Pakiety > https://www.plus.pl/przenies

#1192952  autor: neotele
 16 cze 2025, 10:54
@Uma_Naraka
Jest jak napisał @Karlos.
Ale genralnie panuje bałagan w Plusie (a może świadome ściemnianie w ich salonach?). Są problemy w wielu salonach z przenoszeniem do Prosto Na Kartę, gdzie często obsuga upiera się, że do tej taryfy już nie można przenieść (co nie jest prawdą i co potwierdzają specjaliści Plusa na ich forum).
Przenosząc się, upewnij się w salonie, że przenoszą Cię do Prosto Na Kartę, a w razie odmowy naciskaj, aby zadzownili do centrali Plusa, sprawdzili informacje na forum itp.
 #1192953  autor: KC-KARLOS
 16 cze 2025, 10:57
neotele: i warto uważać, aby nie wystawili paragonu na 12,30 za wydanie karty SIM.

• Strona 157 z 157
  • 1
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • 1
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156