• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #1173616  autor: Reniutka
 21 cze 2024, 13:56
Musi być jakaś luka, bo kiedyś zakupiłam CDA Premium, potwierdziłam przysłanym kodem i usługa ruszyła. Ale uwaga, to działa raz, jak wyłączy się subskrypcję, już nigdy nie da się włączyć prepaidem.
 #1173619  autor: KC-KARLOS
 21 cze 2024, 14:03
Reniutka: CDA opłacisz środkami prepaid w Orange - wykorzystuje przeze mnie opisany tzw. direct billing (pochodna usług premium) - przepisujesz PIN który uruchamia subskrypcję. Jeśli PIN nie przyjdzie, to "Zamów z Orange" bedzie realizowane poprzez obciążenie konta abonamentowego, a naliczona należność będzie czekać do opłacenia z najbliższą fakturą.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1173625  autor: KC-KARLOS
 21 cze 2024, 15:42
Reniutka: skontaktuj się z BOK, aby to wyjaśnić. Sprawdź limit wydatków premium i czy masz włączoną opcję "Zamów z Orange".

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1192625  autor: teleman29
 05 cze 2025, 09:31
macqmacq pisze:
23 mar 2024, 19:04
Karlos20 pisze:
23 mar 2024, 18:45
macqmacq: nie znałeś takiej umowy mix typu "Zetafon"? Była taka opcja w Orange. "Tańszy" telefon w zamian za comiesięczne zobowiązanie do regularnych doładowań wybranym nominałem, przez 2 lub 3 lata. Niespełnienie tego warunku powodowało wydłużenie czasu zobowiązania oraz konfiskatę środków (odblokowanie w ciągu pierwszych 7 dni), po likwidacji Zetafonu, oraz wprowadzeniu możliwości odzyskania niewykorzystanych złotówek, zmienili "Gwarancję zwrotu" i ich mrożenie.
Owszem znałem i swego czasu dzieciom przelałem ponad 2 tys. zł , jak można było robić przelew do 200zł! :mrgreen: Dlatego pytam, czemu do tej pory nic z tym nie robił... :wink:
I co zrobiłeś? Przeniosłeś numer do innej sieci i zwrócili ci pieniądze?
 #1192627  autor: macqmacq
 05 cze 2025, 10:25
teleman29 pisze:
05 cze 2025, 09:31
macqmacq pisze:
23 mar 2024, 19:04
Karlos20 pisze:
23 mar 2024, 18:45
macqmacq: nie znałeś takiej umowy mix typu "Zetafon"? Była taka opcja w Orange. "Tańszy" telefon w zamian za comiesięczne zobowiązanie do regularnych doładowań wybranym nominałem, przez 2 lub 3 lata. Niespełnienie tego warunku powodowało wydłużenie czasu zobowiązania oraz konfiskatę środków (odblokowanie w ciągu pierwszych 7 dni), po likwidacji Zetafonu, oraz wprowadzeniu możliwości odzyskania niewykorzystanych złotówek, zmienili "Gwarancję zwrotu" i ich mrożenie.
Owszem znałem i swego czasu dzieciom przelałem ponad 2 tys. zł , jak można było robić przelew do 200zł! :mrgreen: Dlatego pytam, czemu do tej pory nic z tym nie robił... :wink:
I co zrobiłeś? Przeniosłeś numer do innej sieci i zwrócili ci pieniądze?
Nie... Po prostu w ramach samego orange zrobiłem to przelewami SMS po 200zł :mrgreen: