• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #1191351  autor: Window
 30 kwie 2025, 15:59
19.04.2024 o tej sieci pisał GSMOnline.pl
Polsce wystartuje kolejny operator wirtualny.

Data startu nie jest znana, ale podana zosta ła marka PR1V.

PR1V reklamuje się już jako pierwszy operator w Polsce, który nie będzie udostępniał danych swoich klientom innym podmiotom i nie będzie zarabiał na tych danych.

Obsługa usług PR1V ma być dostępna wyłącznie poprzez aplikację.
https://gsmonline.pl/artykuly/w-polsce- ... y-operator
Na stronie https://pr1v.pl/ pojawiło się trochę więcej informacji, wiemy że to jest prepaid, nie wiadomo na jakiej sieci. Jest dostępny jeden plan
Za 35 PLN, w ramach Pakietu otrzymasz:
× 150 GB Internetu w kraju
× Nielimitowane minuty na krajowe numery
× Nielimitowane SMSy i MMSy na krajowe numery komórkowe
× 9,87 GB Internetu w Roamingu UE
× 30 dni okresu ważności połączeń wychodzących
× 90 dni okresu ważności połączeń przychodzących
Wysyłka zwykłej karty sim kosztuje 20 zł. Widzę kolejny błąd w regulaminie
Zwrot środków przy wykorzystaniu [email protected] 50 PLN
Przecież maksymalny zwrot kosztuje 20 PLN.
Też jedynymi dokumentami co działają jest https://pr1v.pl/CennikPR1V.pdf
i https://pr1v.pl/polityka-prywatnosci/
Ta firma nie ma chyba powiązań z poprzednim projektem PRIV prowadziła Confly Sp. z o.o. z Gdańska, a to obsługuje PR1V Sp. z o.o. z Józefowa.
 #1191353  autor: Remington
 30 kwie 2025, 16:05
Window pisze:
19.04.2024 o tej sieci pisał GSMOnline.pl
PR1V reklamuje się już jako pierwszy operator w Polsce, który nie będzie udostępniał danych swoich klientom innym podmiotom

Taaa...
Spółka nie przekazuje danych użytkowników podmiotom do tego nieuprawnionym.

6. Komu udostępniamy Twoje dane osobowe?

Możemy udostępniać Twoje dane osobowe następującym odbiorcom lub kategoriom odbiorców danych:

1. usługodawcom świadczącym usługi w naszym imieniu lub na naszą rzecz. W umowach zawieranych z takimi usługodawcami wymagamy przestrzegania obowiązujących przepisów o ochronie danych osobowych;

2. jeżeli obowiązek taki wynika z bezwzględnie obowiązujących przepisów prawa, w koniecznym zakresie także innym osobom trzecim, w szczególności uprawnionym organom państwowym.

O ile pkt 2. jest oczywisty, to pkt 1. wynika z RODO, więc autor oryginalnego artykułu dokonał zbytniego uproszczenia.

Window pisze:
Ta firma nie ma chyba powiązań z poprzednim projektem PRIV prowadziła Confly Sp. z o.o. z Gdańska, a to obsługuje PR1V Sp. z o.o. z Józefowa.

Ale z tą firmą chyba jakieś powiązanie jest: https://mvne.pl/

Poza tym, firma w pełni legalna (nr w rejestrze UKE 13377), regulamin napisany prawniczym językiem. Ciekawe jak planują prowadzić weryfikację danych klienta.
 #1191355  autor: KC-KARLOS
 30 kwie 2025, 16:16
Zasięg sieci Play.

Dostajemy numer tymczasowy prze eSIMie. Pierwszy miesiąc za 1 zł, gdy przenosimy numer z innej sieci. Wysyłka 0 zł przy eSIM. 20 zł przy zwykłej SIMce do Paczkomatu.
Jeśli kupujemy nowy numer lub od 2go miesiąca płacimy 35 zł. Plan trwa 30 dni. Możliwość odnowienia.
Dostajemy nielimitowane rozmowy, smsy i mmsy + 150 GB/mc w Polsce, w tym 9,87 GB w UE (limit od 15 maja będzie wyższy).
Wstęp do 5G PLAY.

Stan portfela: *101# (pokazuje datę 2028-01-24).
Stan SMS/MMS (2.678.400 szt.): *103#
Stan GB: *108#

Płatność za plan / zasilenie portfela kartą płatniczą, BLIKiem, Apple Pay / Google Pay lub przelewem internetowym.

Widać, że jadą na tej samej platformie billingowej, co Mobile Vikings (*108# wspomina o saldzie niekumulacyjnym "ChillON").
Prędkości w 5G? na iPhonie 13 Pro: maks. 890/58 mbps - więc nie mają żadnych sztucznych ograniczeń.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1191367  autor: artur912
 30 kwie 2025, 20:18
Jest podobne do mobile vikings praktycznie. Pomimo że nie można zasilać doładowaniami playa to zalicza się to jako prepaid nie subskrypcja ?
 #1191368  autor: KC-KARLOS
 30 kwie 2025, 20:56
artur912: to hybryda. Bo można zasilić środki do portfela i korzystać z usług poza wykupionym pakietem (premium, roaming poza UE, rozmowy międzynarodowe), ale po stawkach Playowych.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1191416  autor: Pablo-1986
 02 maja 2025, 02:03
A co jak mam jakieś środki i nie wykupie tego pakietu?

Dobry humor podstawą dnia.
 #1191424  autor: KC-KARLOS
 02 maja 2025, 09:24
Pablo-1986: ze środków na koncie możesz kupić wydłużenie ważności konta na przychodzące do roku za 25 zł (wtedy jak nie kupisz pakietu subskrypcyjnego, korzystasz tylko z darmowych w cenniku [alarmowe, 800x] połączeń wychodzących i przychodzących). Niewykorzystane środki z portfela można wypłacić na swoje konto bankowe - przy użyciu aplikacji operacja jest BEZPŁATNA.
Wychodzące na inne numery niż te darmowe gwarantuje jedynie płatny pakiet subskrypcyjny za 35 zł, opłacany Blikiem, przelewem online czy przy Apple / Google Pay.

Zgodnie z podobnym mechanizmem taryfowym co u Vikingów, GB z planu podlegają kumulacji, jeśli będziemy samoczynnie odnawiać plan co 30 dni - prawdopodobnie do poziomu maksymalnego 931,32 GB. Pamiętajmy, że mamy też saldo "ChillON" czyli niekumulacyjne GB, sądząc po informacji cennikowej, trafi tam ekstra 150 GB za dodatkowe 35 zł, dla tych, co wyczerpią podstawowy pakiet z planu - potrzeba czasu, zanim ktoś dobrze tą ofertę przetestuje, na razie tam tłumów nie ma.

#1191442  autor: Pablo-1986
 02 maja 2025, 15:26
Dziękuję, czyli wychodzi, że idziemy w kolejny pseudo abonament na czas nieokreślony. Gdzie te czasy co płaciło się za każda minute...

Dobry humor podstawą dnia.
 #1191444  autor: KC-KARLOS
 02 maja 2025, 15:49
Pablo-1986: każdy prepaid / subskrypcja ma pakiety cykliczne, które zachowują się jak abonament na czas bezterminowy - nazywam to pre-postpaidem, bo płacisz zanim skorzystasz...

Po wyczerpaniu GB transmisja zdycha, spadek do zera... Nie widziałem możliwości dokupienia transferu, nie podpinałem karty płatniczej (nie jest to obowiązkowe).

#1191534  autor: pakierhakierxd
 05 maja 2025, 08:31
Próbuje przeniesc numer z mv i blad ciagle
teraz probuje z Orange flex
Ostatnio zmieniony 07 maja 2025, 21:07 przez Remington, łącznie zmieniany 1 raz. Powód: Usunięty off-top

Pozdrawiam :)
 #1191537  autor: KC-KARLOS
 05 maja 2025, 09:02
pakierhakierxd: witaj z powrotem! Ciekawe czemu jest błąd przy przeniesieniu z Vikingów do Pr1v, wiadomo, że działają na tej samej platformie billingowej - może to być problemem.
A Flexa przeniesiesz do innej sieci, wyłącznie gdy plan jest aktywny, inaczej nie odbierzesz smsa weryfikacyjnego wysłanego z PR1V przy wysyłaniu wniosku (zgodnie z zasadami działania OF nieopłacony plan na czas powoduje blokadę usług wychodzących i przychodzących).
Pamiętaj, iż niezależnie czy przeniesienie się powiedzie, czy nie, PR1V ma numer tymczasowy i możemy używać ich usług po opłaceniu symbolicznej złotówki na pierwsze 30 dni.

#1191544  autor: pakierhakierxd
 05 maja 2025, 12:35
a mozliwe ze tak to sprobuje najwyzej przejsc z viking do innego i wtedy do priv
ogolnie podoba mi sie :)

EDIT:
Priv poinformowal mnie ze mv mial blad i niby sie da juz zobaczymy narazie znow mi wywlailo blad.
Ostatnio zmieniony 07 maja 2025, 21:06 przez Remington, łącznie zmieniany 2 razy. Powód: Usunięty off-top

#1191592  autor: KC-KARLOS
 06 maja 2025, 09:53
pakierhakierxd: zamówiłeś zwykłą SIMkę, czy korzystasz już na eSIM - przy eSIM możesz już korzystać na numerze tymczasowym, już po godz 24 tymczas zmieni się w numer docelowy (idzie to sprawnie). Fajnie możesz przetestować działanie na sieci Play.

#1191594  autor: pakierhakierxd
 06 maja 2025, 10:30
Esim szkoda mi kasy na wysyłkę 😜
Ostatnio zmieniony 07 maja 2025, 21:05 przez Remington, łącznie zmieniany 2 razy. Powód: Usunięty off-top

#1191709  autor: papay
 09 maja 2025, 15:26
Wziąlem i ja na testy, dawno nie byłem w playowych i byłem ciekaw czy rcs już działa bo ci to nawet się chwalą na stronie że technologia w pakiecie itd, rcs wymieniony ale niestety u mnie na S23 nie działa. Net w 5G chodzi OK, lepiej niż mój orange obecnie w mojej lokalizacji.
Dali też bardzo łatwy numerek tymczasowy.
Jako przenoszony wcisnąłem im numer z usługi testowej od t-mobile gdzie mamy darmowy miesiąc testowania wspaniałego internetu od t-mobile.
 #1192167  autor: KC-KARLOS
 23 maja 2025, 09:07
Muszę pochwalić szybkość ogarniania przenoszenia numerów z innych sieci do PR1V, numer aktywny tylko na odbieranie od marca 2024 roku z Plusa przeniósł się do tego operatora całkowicie online w ciągu 12 godzin od złożenia wniosku - a dzięki temu, że mam adapter fizyczny na eSIMy, mogę już korzystać z eSIMa w routerze tuż po wgraniu tej karty, zamiast męczyć iPhone'a :)
Niech inne sieci od nich się uczą! A potencjał na szybkie MNP z karty do karty ma T-Mobile dla RBM, czy Orange dla Flexa i nju subskrypcji - tym bardziej, że nie ma papierologii.

#1192191  autor: adrian637260
 24 maja 2025, 07:09
No siec ok choc dla mnie i tak tymczasowo a poki co nie pozwalaja mi sie wyniesc stad ale w sumie narazie zostaje 150 gb za 35 nie jest zle choc wolabym model kartowy :)
 #1192192  autor: KC-KARLOS
 24 maja 2025, 09:08
@adrian637260: przecież to jest oferta przedpłacona, kupujesz, zanim użyjesz - praktycznie każdy pakiet w ofercie na kartę tak działa. Chcesz skorzystać z dodatkowych opcji poza tymi wykupionymi - zasilasz konto. Polecam poczytać, co oferują. Oferta ma być prosta i szybka do ogarnięcia.