• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #1191800  autor: KC-KARLOS
 12 maja 2025, 14:45
PiotrG-dz: poza taryfą GIGA PLUS, po blokadzie na wychodzące są 2 lata na odbieranie.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1191806  autor: KC-KARLOS
 12 maja 2025, 17:11
W GIGA PLUS okres karencji (odbierania połączeń) wynosi 365 dni gdy wykonaliśmy doładowanie. Jeśli aktywowaliśmy starter lub zmieniliśmy taryfę, czas na odbieranie to 35 dni.
W pozostałych taryfach 730 dni.
Pełne zestawienie: https://plusforum.pl/viewtopic.php?t=17888

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1191824  autor: KC-KARLOS
 13 maja 2025, 09:23
mateo1995: przy H01 - czas przychodzących połączeń (prócz smsów, aby przenieść numer) jest ograniczony - rozmów przychodzących możesz przestać przyjmować do miesiąca od zawieszenia subskrypcji. RBM jest na tej samej platformie i jeden z numerów był dostępny na koncie rok po zawieszeniu subskrypcji (mógłby być dłużej, ale przeniosłem go do innej sieci), można było na nim wyłącznie odbierać smsy.
W przypadku OFNK - sytuacja jest skomplikowana. Jeśli zasilisz konto za 5 zł, to Okres Pasywny jest ustawiany na rok. Jeśli konto było wydłużane poprzez przeróżne pakiety/usługi - to czas przychodzących może wynieść po utracie Okresu Aktywnego tydzień, miesiąc czy rok czasu.

#1191831  autor: mateo1995
 13 maja 2025, 11:57
No w zasadzie mam kilka numerów do logowania się do usług aby nie zaspamować swojego głównego i potrzeba jest na nich jedynie odbierania smsów aktywacyjnych. Czyli wynika z tego, że przenosząc je do H01 po anulowaniu subskrypcji można będzie bezterminowo odbierać smsy a w razie potrzeby w przyszłości przenieść do innej sieci?
 #1191833  autor: KC-KARLOS
 13 maja 2025, 12:26
mateo1995: a gdzie napisałem o bezterminowej ważności numeru w H01? Nigdzie. To, że numer nawet przez rok wisi zawieszony w systemach T-Mobile (a takie wiszą też ze spłaconych mixów [później nie zasilane przez wiele lat], które przechodzą w ramach umowy na czas nieokreślony), nie oznacza, że operator kiedyś nie przeprowadzi "czystek" w bazie.

#1191837  autor: MariuszY
 13 maja 2025, 14:38
@mateo1995: Przenieś numer do Plusa - Prosto na Kartę, doładuj raz za 5zł i masz numer na 3 lata - rok wychodzących i 2 lata przychodzących po wygaśnięciu wychodzących. Krótko i konkretnie. Każdy dzień ważności karty to mniej niż pół grosza.