• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 136 z 136
  • 1
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
 #1191653  autor: KC-KARLOS
 08 maja 2025, 08:52
darekka: nawet bodajże apka o tym informuje. 30 dni operator czeka na akcję klienta na aktywację numeru przeniesionego. A jeśli go uruchomimy w tym terminie, mamy 14 dni na odstąpienie i zwrot 100% wpłaconych środków za plan.

Więc Flex nie jest przeznaczony na "przetrzymanie", bo w tej ofercie nie otrzymujesz numeru tymczasowego - polecam skorzystać z OFNK, jeśli nad tym Tobie zależy.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1191667  autor: darekka
 08 maja 2025, 17:39
Dziękuję serdecznie za obie odpowiedzi-czytałem i jakoś nie widziałem w dokumentach Flexa- aczkolwiek chodziło mi tu konkretnie o NOWY numer dodatkowy(wybrany z puli w sekcji KARTY SIM/numery dodatkowe/dodaj nowy numer) dodany do dawno już istniejącego konta(aktywny na tym koncie plan 80zł z 3klonami plus karta matka) w cenie 15zł(można dodać max 5 numerów po 15zeta i dzielić na nie pakiet GB z głównego numeru opłacanego za 80zeta) lecz nie aktywowany po odbiorze karty sim. Oczywiście na podstawie 2 powyższych odpowiedzi wnioskuję, że max czas na aktywację i opłacenie takiego nowego numeru to okres 30dni.

http://www.speedtest.net/result/5518589825.png T-mobile "Masz złotówkę masz no limit na wszystko i do wszystkich"-LTE1800,Huawei E5377T po WiFi, 1700m. od stacji, antena Sorensen15dBi+10metrowe przewody H-155. :D
 #1191714  autor: KC-KARLOS
 09 maja 2025, 18:16
surface123: jaka kombinacja? Oferta z 4 SIM/eSIM z netem nielimitowanym za 80/mc nadal obowiązuje. Wszystkie te karty mają wspólnego neta bez limitów.
Numery dodatkowe (nie myl z kartami-klonami) mają swój plan i swojego neta - to nie jest nju abonament.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1191718  autor: KC-KARLOS
 09 maja 2025, 18:26
surface123: dobrze, ale:
> możesz na te karty przesyłać swojego neta
> na niej możesz zmienić plan i bez ekstra kosztów korzystać z nielimitowanego internetu do końca ważności opłaconego planu - operator na to pozwala, bo tak oferta jest skonstruowana (zmiana z niższego na wyższy jest natychmiastowa, ale niezużyte GB przepadają - a z wyższego na niższy pozwala zużyć neta do odnowienia planu). Poczytaj sobie na https://flex.orange.pl/pomoc - jest tam sporo informacji, jak działa Flex.

#1191730  autor: KC-KARLOS
 10 maja 2025, 09:18
DonTonico: ostrożnie. Jeśli to dane z aplikacji Flex - wszystko gra. Jeśli przyszło to inną drogą niż w aplikacji - może to być oszustwo. Orange Flex NIGDY nie jest nadawcą takich wiadomości, a e-faktury dla profilu Flex dla Firm dla JDG są dostępne wyłącznie w aplikacji. Klient prywatny NIGDY nie otrzymuje faktury za zasilenie salda / pobór opłaty za plan z karty płatniczej. Dodatkowo w aplikacji jest info: "Twoje GB odnowią się: xx.xx.2025 o xx:xx". Ten komunikat informuje, kiedy odnowi się / zakończy się ważność planu.

Oto treść komunikatu wysłanego wszystkim klientom Flexa na dane konto w aplikacji:

Cześć,

Piszemy, żeby ostrzec Cię przed fałszywymi wiadomościami SMS, które w ostatnich dniach trafiają do klientów Orange Flex. Fałszywe SMS-y sugerują konieczność przedłużenia umowy lub zbliżającą się dezaktywację karty i przychodzą m.in. od nadawców takich jak ORNGE, ORFLEX, FLEX, SMS oraz z numerów francuskich (+33) i niemieckich (+49). To nie są wiadomości od nas.

Prosimy, zachowaj szczególną czujność, nie klikaj w linki w podejrzanych wiadomościach i nie wpisuj swojego numeru telefonu na żadnej stronie. Pamiętaj, że w Orange Flex cała obsługa odbywa się w aplikacji. W razie wątpliwości – zapytaj na czacie lub na infolinii, czy jest to wysyłka Flexa.

Więcej na temat ataku możesz przeczytać w artykule CERT Orange.

Mleko się rozlało i oszuści przejęli Twoje konto? Bez paniki, pomożemy!

Rozwiązania są dwa. Załóż nowe konto Flex (bez kupowania subskrypcji) i skontaktuj się z nami na czacie albo zadzwoń na infolinię Orange *100 / 510 100 100, powiedz, co się stało, i zostaniesz przekierowany/a do naszej obsługi.

Pozdrawiamy
Zespół Orange Flex

Więcej: https://cert.orange.pl/ostrzezenia/masz ... ex-uwazaj/

#1191746  autor: peter221
 10 maja 2025, 15:55
IC_Current pisze:
10 maja 2025, 15:51
Nie
Dzięki za odpowiedź. Mocno się zastanawiam, czy są jeszcze jakieś inne nieoczywiste ograniczenia takiego dodatkowego nr za 15zł vs drugiego numeru za 35zl poza inną ilością GB i niemożności ich użycia w UE.
 #1191750  autor: KC-KARLOS
 10 maja 2025, 17:16
peter221: plan za 15 zł nie ma neta w UE, a w kraju transmisja działa na lejku 64 kbps. Jeśli nie chcemy zmieniać planu - można dokupić 1 GB za 3 zł (w tym 0,88 GB w UE), za 10 zł pakiet 5 GB (w tym 2,91 GB w UE) oraz za 15 zł krajowe 10 GB (zawarte 4,37 GB w Unii), dokupiony transfer jest ważny tak długo, póki nie odnowi się nam plan na następny miesiąc (w apce na ekranie głównym [lub w zakładce Roaming] szukaj komunikatu "Twoje GB odnowią się: xx.xx.2025 o yy:yy"). Zawsze można zmienić plan na wyższy, np. za 35 zł/mc, wówczas wpadnie od razu limit 10,18 GB w UE bezpłatnie do końca ważności bieżącego planu.

#1191752  autor: DonTonico
 10 maja 2025, 20:18
KC-KARLOS pisze:
10 maja 2025, 09:18
DonTonico: ostrożnie. Jeśli to dane z aplikacji Flex - wszystko gra. Jeśli przyszło to inną drogą niż w aplikacji - może to być oszustwo. Orange Flex NIGDY nie jest nadawcą takich wiadomości, a e-faktury dla profilu Flex dla Firm dla JDG są dostępne wyłącznie w aplikacji.
To jest nieprawda, bo wszystkie faktury z Flexa dostaję na maila. I te też przyszły z Orange. I zawierają dane stron umowy. Tylko są puste co do sprzedawanych usług i mają absurdalne opisy. Widać je w aplikacji. Tylko, że to jest niedorzeczne. Te faktury mają numer i nie mają wartości ani VATu, za to można w Polsce beknąć.

Obrazek
 #1191753  autor: KC-KARLOS
 10 maja 2025, 20:46
DonTonico: tłumaczę po raz kolejny, dostęp do faktur - tak jak pokazałeś na screenie masz z aplikacji Flex w przypadku aktywnego profilu Flex dla Firm (czyli masz JDG i możesz sobie odliczyć VAT), kopie wpadają na maila, z którego założyłeś konto Flex.
Osoba prywatna - tą opcję ma PUSTĄ, bo nie dostaje faktur - i o tym lojalnie informuje operator m.in. w sekcji Pomoc w aplikacji, a także na stronie https://flex.orange.pl/pomoc
Jest tylko jeden przypadek, w którym w zakładce Faktury osoba bez JDG otrzyma dokument - gdy coś już zakupiłeś w przeszłości w Sklepie Flex i możesz jej kopię przesłać na maila (to dowód zakupu).

#1191754  autor: DonTonico
 10 maja 2025, 21:09
Ale co tłumaczysz po raz kolejny? Napisałeś, że JDG nie dostają faktur na maila i mają je tylko w aplikacji. To nieprawda i tyle. I pytałem czy ktoś dostał puste faktury od Flexa, czy tylko mnie tym uraczyli, a nie co widzą w appce osoby nie biorące faktur.
 #1191755  autor: KC-KARLOS
 10 maja 2025, 21:19
DonTonico: ja mam tylko wpisy o zakupionych kilku produktach ze Sklepu Flex, fakturę za zakup mogę przesłać sobie na maila. Potrzebne jest info od osoby, która ma profil dla JDG we Flexie.
Tak czy inaczej, jest to od nich. Zawsze wątpliwości można wyjaśnić na czacie, tylko traf na kumatego doradcę i najlepiej w dzień roboczy na infolinii *100 / 510 100 100 - doradcy dedykowani dla Flexa są dostępni od pon do pt w godz. 8-16).

• Strona 136 z 136
  • 1
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 1
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135